Μεγάλες καταστροφές στα Νησιά Σολομώντα από τις πλημμύρες

Μεγάλες καταστροφές στα Νησιά Σολομώντα από τις πλημμύρες Facebook Twitter
0

Μεγάλες πλημμύρες έπληξαν χθες τα νησιά Σολομώντα οι οποίες επέφεραν καταστροφή την οποία οι υπηρεσίες διάσωσης χαρακτηρίζουν ως μια από τις μεγαλύτερες στο συγκεκριμένο αρχιπέλαγος του νότιου Ειρηνικού.

Οι καταστροφικές πλημμύρες έπληξαν κυρίως την πρωτεύουσα, Χονιάρα, όπου ολόκληρες συνοικίες ερήμωσαν χθες το βράδυ, όταν ο ποταμός Ματανικάου που διασχίζει την πόλη υπερχείλισε ξαφνικά, ύστερα από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Δέκα χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, δηλαδή περίπου το ένα έβδομο του πληθυσμού της πόλης. Τρεις τουλάχιστον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τριάντα αγνοούνται. Έχουν δημιουργηθεί δεκαέξι καταφύγια, κυρίως μέσα σε σχολεία.

Οι ΜΚΟ και οι υπηρεσίες διάσωσης φοβούνται εξάπλωση του δάγγειου πυρετού, μιας λοιμώδους νόσου που μεταδίδεται από τα κουνούπια και είναι ήδη πολύ διαδεδομένη στα Νησιά Σολομώντα, η οποία τις περισσότερες φορές δεν είναι θανατηφόρα, αλλά αποδυναμώνει για πάντα τον οργανισμό του ασθενή.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Διεθνή / Γαλλία: Οριστική η καταδίκη του Νικολά Σαρκοζί για τις δαπάνες της καμπάνιας του 2012

Παράλληλα, τόσο ο Νικολά Σαρκοζί όσο και η σύζυγός του, Κάρλα Μπρούνι, βρίσκονται αντιμέτωποι με έρευνες για πιθανές προσπάθειες επηρεασμού μαρτύρων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Λιβύης
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM