Ισραήλ: Ένοχος για διαφθορά ο Ολμερτ

Ισραήλ: Ένοχος για διαφθορά ο Ολμερτ Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο του Τελ-Αβίβ ως ένοχος για διαφθορά σε μια υπόθεση που αφορούσε σκάνδαλο με ακίνητα.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Ισραήλ, πρωθυπουργός της χώρας βαρύνεται με την καταγγελία της διαφθοράς και φυσικά για πρώτη φορά καταδικάστηκε για το συγκεκριμένο λόγο.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο Ολμερτ κρίθηκε ένοχος για δωροδοκίες που έλαβε και έδωσε σε δύο χωριστές υποθέσεις, η μια,μεταξύ αυτών, έχει σχέση με το τεράστιο σκάνδαλο Holyland, της κατασκευής ενός πολύ μεγάλου συγκροτήματος στην Ιερουσαλήμ, την εποχή που ήταν δήμαρχος της πόλης (1993-2000).


Το Σεπτέμβριο του 2012, ο Ολμερτ είχε καταδικαστεί σε ένα χρόνο φυλάκιση με αναστολή και την επιβολή προστίμου γιατί είχε κριθεί ένοχος για κατάχρηση εμπιστοσύνης στην υπόθεση «Κέντρο Επενδύσεων». Ωστόσο τον ίδιο χρόνο κρίθηκε αθώος βαρύτερων κατηγοριών σε ξεχωριστές υποθέσεις που αφορούσαν τις σχέσεις του με αμερικανό επιχειρηματία ενώ ο ίδιος ήταν δήμαρχος της Ιερουσαλήμ και αργότερα υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Η σημερινή ετυμηγορία σημαίνει πιθανότατα το τέλος της πολιτικής σταδιοδρομίας του Ολμπερτ ο οποίος μπορεί να καταδικαστεί σε φυλάκιση.

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM