Συνεχίζει τις εκτοξεύσεις πυραύλων η Βόρεια Κορέα

Συνεχίζει τις εκτοξεύσεις πυραύλων η Βόρεια Κορέα Facebook Twitter
0

Δεκαέξι νέους πυραύλους μικρού βεληνεκούς εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα στη θάλασσα της ανατολικής κορεατικής χερσονήσου το πρωί της Κυριακής. Είχε προηγηθεί η εκτόξευση άλλων 30 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι πύραυλοι φέρονται να είναι σοβιετικοί και να βρίσκονται στο οπλοστάσιο της Πιονγιάνγκ από το 1960.

Η Νότια Κορέα υποστηρίζει ότι οι εκτοξεύσεις αυτές έρχονται ως απάντηση για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Σεούλ – Ουάσινγκτον. Αν και η Βόρεια Κορέα έχει καταγγείλει ότι αυτά τα στρατιωτικά γυμνάσια αποτελούν προετοιμασία για πόλεμο, ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για εκτοξεύσεις ρουτίνας, στο πλαίσιο αμυντικών ασκήσεων.

 

Στις αρχές του περασμένου χρόνου, η Βόρεια Κορέα είχε διεξάγει την τρίτη της πυρηνική δοκιμή, έχοντας ήδη εκτοξεύσει, το 2012, έναν πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς που σύμφωνα με επικριτές είχε ως στόχο να επιδείξει την τεχνολογία της για ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM