Γενική απεργία στο Μπαγκλαντές

Γενική απεργία στο Μπαγκλαντές Facebook Twitter
0

Γενική απεργία ξεκίνησε σήμερα στο Μπανγκλαντές έπειτα από έκκληση του αντιπολιτευόμενου Εθνικού Κόμματος (BNP) με απώτερο σκοπό να εμποδιστεί η διεξαγωγή εκλογών που είναι προγραμματισμένες για αύριο Κυριακή, τις οποίες όμως η αντιπολίτευση έχει χαρακτηρίσει «σκανδαλώδη φάρσα». Η αντιπολίτευση ζητεί την παραίτηση της κυβέρνησης και τον διορισμό μιας υπηρεσιακής η οποία θα αναλάβει τη διεξαγωγή εκλογών, κάτι που αρνείται η πρωθυπουργός του Μπανγκλαντές Σέιχ Χασίνα Ουαζέντ.

Απεργιακές κινητοποιήσεις παραλύουν τακτικά εδώ και εβδομάδες τη λειτουργία των σχολείων και άλλων δημόσιων υπηρεσιών της χώρας. Παρά την ανάπτυξη περίπου 50.000 στρατιωτών σε όλη τη χώρα η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 24 εκλογικά κέντρα έχουν πυρποληθεί στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών.

Πηγή: ΑΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων σε YouTube και X για να διαψεύσει τον λιμό στη Γάζα

Διεθνή / «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα»: Η ισραηλινή καμπάνια εκατομμυρίων που αμφισβητεί τον λιμό

Το Ισραήλ έχει δαπανήσει τουλάχιστον 42 εκατ. ευρώ σε διαφημίσεις σε πλατφόρμες όπως το YouTube και το X, που καταλήγουν με τη φράση: «Υπάρχει φαγητό στη Γάζα. Οποιοσδήποτε άλλος ισχυρισμός είναι ψέμα»
LIFO NEWSROOM
Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Διεθνή / Έξι στους δέκα Ευρωπαίους θέλουν την παραίτηση φον ντερ Λάιεν μετά τη συμφωνία με τον Τραμπ

Η κύρια αιτία δυσαρέσκειας είναι η εμπορική συμφωνία Ε.Ε.-ΗΠΑ που ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι, μετά την απειλή του Αμερικανού προέδρου ότι θα επέβαλε δασμούς 30% στις ευρωπαϊκές εξαγωγές
LIFO NEWSROOM