ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Δημοψήφισμα, πρότεινε ο ΓΑΠ στους Αμερικανούς

Δημοψήφισμα, πρότεινε ο ΓΑΠ στους Αμερικανούς Facebook Twitter
16

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg έδωσε ο Γ. Παπανδρέου, όπου μίλησε για την οικονομική κρίση στη χώρα μας.

«Εκανα ό,τι μπορούσα να αποφύγω την χρεοκοπία. Και αποφύγαμε την χρεωκοπία. Ετσι είναι απίστευτο ότι κανείς δεν πίστευε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι θα βρισκόμασταν κοντά σε μία αμερικανική χρεοκοπία. Και είναι τρομερό ότι συμβαίνει. Είναι προφανές ότι παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι και ατυχήματα μπορούν να συμβούν» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Όσον αφορά την κατάσταση στις ΗΠΑ, ο Γ. Παπανδρέου, πρότεινε να γίνει... δημοψήφισμα. «Το σημαντικότερο είναι να ακουστεί η φωνή των πολιτών. Νομίζω ότι αν δώσουμε φωνή στους πολίτες των ΗΠΑ μέσω ενός δημοψηφίσματος, όπως προσπαθήσαμε να κάνουμε κι εμείς στην Ελλάδα, μπορεί κανείς να βρει περισσότερη λογική», είπε προκαλώντας τα γέλια του δημοσιογράφου που έσπευσε να τονίσει πως και μόνο η πρόταση για δημοψήφισμα στις ΗΠΑ, τη δεδομένη στιγμή, θα ήταν «η σταγόνα που θα ξεχείλιζε το ποτήρι».

16

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Διεθνή / Ιταλία: Συγκεντρώσεις νεοφασιστών για τα 79 χρόνια από την εκτέλεση του Μουσολίνι

Περίπου 200 νεοφασίστες, ντυμένοι στα μαύρα, ταξίδεψαν στη Λίμνη Κόμο για να γιορτάσουν την επέτειο των 79 χρόνων από την εκτέλεση του Μουσολίνι - Διαδηλωτές απάντησαν με το αντιφασιστικό «Bella Ciao» στους φασιστικούς ύμνους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Διεθνή / Επέτειος γάμου για πρίγκιπα Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Η γνωριμία, ο αρραβώνας, ο γάμος και η μάχη με τον καρκίνο

Ιδιωτικά αναμένεται να γιορτάσουν τα 13 χρόνια του γάμου τους ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Το ζευγάρι ένωσε τις ζωές του στις 29 Απριλίου του 2011 στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
Ο ΓΑΠ έκανε αναρίθμητα λάθη πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας της θητείας του. Τα σχόλια του αρθρογράφου από το lifo.gr είναι κακοπροαίρετα και άστοχα. Σήμερα, δεν υπάρχουν πολλοι ευτυχείς στην Ελλάδα (αλλά και αλλού). Το δημοψήφισμα που είχε προτείνει, ήταν ό,τι πιο δημοκρατικό έχει προταθεί στον κόσμο για όσο μπορώ να θυμηθώ στην ιστορία. Όλοι δηλώνουν δυστηχείς. Όλοι μιλάνε για την αντιδημοκρατικότητα και την αδικία που προωθεί το μνημόνιο στην Ελλάδα. ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν αντιπροτείνει κάτι αποτελεσματικότερο, αλλά συνάμα και ρεαλιστικό. Είπε λοιπόν ο ΓΑΠ, "αδέρφια, πάρτε την τύχη σας στα χέρια σας και αποφασίστε. Μνημόνιο και σταμάτημα των διαμαρτυριών, ή όχι μνημόνιο και ό,τι ήθελε προκύψει, αλλά με δική σας ευθύνη". Τι πιο λογικό; Ε, πέσατε όλοι σας να τον φάτε! Τελικά τι θέλετε; Άραγε ξέρει ο κόσμος τι θέλει; Άραγε, έχει την οριμότητα και την ψυχραιμία να δει πέρα από τη μύτη του; Έχω σοβαρότατες αμφιβολίες!
Το ότι ακόμα έχει βήμα και μιλάει, είναι βουλευτής στην Ελληνική βουλή, έχει βουλευτική ασυλία και κανένας δεν τον αγγίζει για όλα όσα έχει κάνει, μας αφήνει φαντάζομαι παγερά αδιάφορους...
Σε μία άλλη συνέντευξη σε Καναδό δημοσιογράφο που επέμενε να του πει τι είχε καταφέρει να κάνει του απάντησε οτι η κυβέρνηση του είχε καταφέρει να εντοπίσει παράνομες πισίνες μέσω google earth.Δεν κάνω πλάκα.
Από πότε είναι λόγος για γέλια να ζητάς δημοψήφισμα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα; Πάλι βρήκαν ευκαιρία κάποιοι να ρίξουν χολή σε κάτι τόσο ουδέτερο. Βλέπουν ΓΑΠ και θολώνει το μάτι τους, λες και είναι ποτέ δυνατόν 1 άνθρωπος που έκανε πρωθυπουργός 2 χρόνια να φταίει για την κατάντια αυτής της χώρας... Και έχεις τώρα μία ΝΔ να παίρνει 30% επειδή λέει ότι η μόνη λύση είναι το μνημόνιο και ένα ΣΥΡΙΖΑ με ένα άλλο 30% να μιλάει για μονομερείς ενέργειες χωρίς να μπορεί να παρουσιάσει λίγα πιστευτά επιχειρήματα. Ο ΓΑΠ φταίει για ΟΛΑ!
Πρωθυπουργός για 2 χρόνια (πρόλαβε να χαράξει πορεία για όλους τους επόμενους βέβαια), υπουργός για 10, βουλευτής για 30, ΠΑΣΟΚ για πάντα. Ευθύνη όμως καμία. Περισσότερες ευθύνες έχω εγώ παρά ο ΓΑΠ σύμφωνα με τους ΓΑΠ-όπληκτους.Και όχι δεν διαγράφω τις ευθύνες των υπόλοιπων πρωθυπουργών. Το ότι άλλοι "φταίνε περισσότερο" δεν αθωώνει κανέναν.
Καλά όλα αυτά που λέτε αλλά έχω μία απορία. Γιατί ήταν από τους λίγους πρωθυπουργούς που τα ΜΜΕ τον ξέσκισαν; Ήταν γιατί ήταν τόσο άχρηστος και έτρεξαν τα ΜΜΕ να ασκήσουν πίεση για να φύγει από την εξουσία; Μήπως δε δόθηκαν κάποια δάνεια και λεφτάκια σε επιχειρηματίες και στράβωσαν; Γιατί θυμάμαι τον ανύπαρκτο Καραμανλή τον είχαν στηρίξει αφάνταστα χωρίς να έχει επιτυχίες. Επίσης, αυτήν τώρα την κυβέρνηση τη στηρίζουν υπερβολικά πάλι χωρίς να υπάρχει κάποιο χειροπιαστό αποτέλεσμα.
Ε αφού δεν τον στήριξαν τα διεφθαρμένα ΜΜΕ, ζητάω συγνώμη. Σούπερ αθώος ο ΓΑΠ!Πες με αφελή αλλά δέχομαι αυτό που εννοείς, ότι δεν ήταν διεφθαρμένος όπως οι υπόλοιποι, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω πώς είναι δυνατόν να είναι αυτό αρκετό για ορισμένους συμπολίτες μου. Τι να την κάνω την 'καθαρότητα' του, όταν είναι παντελώς ανίκανος να αλλάξει οτιδήποτε πλην -ίσως- κάποιες παρασκηνιακές τακτικές;Όπως και να'χει νομίζω ότι τα στάνταρτς σου για την θέση του πρωθυπουργού είναι πολύ χαμηλά. Δεν σε κατηγορώ, στην Ελλάδα ζούμε, όχι σε καμιά Δημοκρατία της προκοπής.
πλάκα μας κάνεις; ποια ΜΜΕ; Του Μπόμπολα, του Κυριακού ή του Αλλαφούζου; τί λες τώρα; και στην τελική, ακόμα και έτσι να ήταν, θεωρείς ότι δεν έχει κάνει κακό στη χώρα; το ΔΝΤ μόνο του έσκασε μύτη;
Να ειρωνεύονται οι δεξιοί την πρόταση για δημοψήφισμα είναι αναμενόμενο.Να βγάζουν όμως σπυριά στο άκουσμα και αυτοί που παρουσιάζονται ως αριστεροί είναι τουλάχιστον περίεργο.Όσο για τη συνεχιζόμενη επίθεση με κάθε ευκαιρία προς τον Γ.Παπανδρέου από τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ φανερώνει το πρόβλημα που είχαν μαζί του επειδή τους είχε κόψει τα θαλασσοδάνεια, αυτά που τους έδωσε ο Σαμαράς αμέσως μόλις ανέλαβε την εξουσία.Μέσα στο λίγο διάστημα που κυβέρνησε ο Γιώργος πρόλαβε σε συνεργασία με λίγους υπουργούς που τόλμησαν, να ψηφίσουν τον νόμο Διαμαντοπούλου, να καταργήσουν τα stage και να ενισχύσουν το ΑΣΕΠ,να κάνουν το opengov, τη Διαύγεια, τον Καλλικράτη, τον θεσμό των οικονομικών εισαγγελέων, να φορολογήσουν τις εταιρίες offshore, να θεσμοθετήσουν την άρση του τραπεζικού απορρήτου.Όλα αυτά δεν άρεσαν ούτε στους αριστερούς επαναστάτες, που υποτίθεται ότι θέλουν διαφάνεια και αξιοκρατία ούτε στην ακροδεξιά παρέα του Σαμαρά, που προσπαθεί ένα ένα να τα ξηλώσει με τη συγκατάθεση του Βενιζέλου.
Toolio 17.10.2013 | 22:00Εγώ αυτή τη λογική δεν την καταλαβαίνω. Αν πιστεύει κάποιος στην πιο δημοκρατική διαδικασία, που είναι το δημοψήφισμα, δεν γίνεται να λέει ναι μεν αλλά.... Τι εννοείς ότι σου ζητούσε να αποφασίσεις γκρεμό ή ρέμα; O ίδιος πήρε τη μεγάλη απόφαση να ζητήσει τη στήριξη των εταίρων όταν έκλεισαν οι αγορές και κινδυνεύαμε με άτακτη χρεοκοπία. Οι Ευρωπαίοι δεν έδιναν δεκάρα χωρίς να πάρουμε σκληρά, σκληρότατα μέτρα και επειδή δεν μας είχαν εμπιστοσύνη δέχτηκαν να δημιουργήσουν τον μηχανισμό στήριξης μόνο με τη συνδρομή του ΔΝΤ. Ο ίδιος ο Παπανδρέου έχει εξηγήσει ότι δεν υπήρχε καιρός τότε για δημοψήφισμα ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Τα λόγια είναι εύκολα και οι μετά χριστόν προφήτες πολλοί, αλλά αποδείχτηκε από την περιπέτεια της Κύπρου ότι οι ευρωπαίοι δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αντίδρασης όταν εκβιάζουν.Οι ψεκασμένες ιστοριούλες για μπουρλότο στην ευρωζώνη και για χτυπήματα της γροθιάς στο τραπέζι είναι για να κάνουν τα ΜΜΕ τηλεθεάσεις.Η πολιτική που ακολούθησαν οι διάδοχοί του στο κόμμα και την κυβέρνηση, παρά τις αρλούμπες που έλεγαν πριν, τον δικαιώνει.Όταν έγινε ο κακός χαμός από όλη την αντιπολίτευση και μέρος του ΠΑΣΟΚ με αποκορύφωμα τους τραμπουκισμούς στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης,τους πέταξε το γάντι να αποφασίσουν έστω και τότε αν θέλουν να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη ή όχι.Οι δεξιοί φυσικά και δεν ήθελαν ποτέ δημοκρατικές διαδικασίες και επαναστάτησαν.Οι αριστεροί όμως, που υποτίθεται ότι πάλευαν για την "αμεσοδημοκρατία" στις πλατείες και δήθεν υποστήριζαν την επιστροφή στη δραχμή, απλά απέδειξαν ότι όσα έλεγαν ήταν φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ή δεν ήθελαν έξοδο από το ευρώ, γιατί ήξεραν την καταστροφή που θα γινόταν ή ήταν σίγουροι ότι ο λαός θα αποφάσιζε παραμονή με κάθε θυσία και δεν ήθελαν να χάσουν τα ψηφαλάκια και το νταβαντούρι της αιώνιας αντιπολίτευσης.Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα. Θα αποφάσιζε ο λαός ελεύθερα, πιθανότατα να παραμείνουμε στην Ευρώπη και θα είχαμε αποφύγει τις διπλές εκλογές. Θα μου πεις βέβαια ότι δεν θα είχαμε τον κωλοτούμπα Σαμαρά πρωθυπουργό και τον Τσίπρα αξιωματική αντιπολίτευση να παρακολουθούμε εν μέσω κρίσης τις κοκορομαχίες τους.Πάντως, χειρότερα από τη σημερινή κατάσταση σίγουρα δεν θα ήταν αν οι εκλογές γινόταν τώρα.
Πάλι έκανε το έγκλημα να μιλήσει για δημοκρατικές διαδικασίες ο Γ.Παπανδρέου. Πάλι αγανάκτησαν όλοι οι αγωνιστές που πάλευαν για αμεσοδημοκρατία επί των ημερών του και τώρα κάθονται σαν κότες μπροστά στον Σαμαρά, που δεν κάνει ούτε ένα υπουργικό συμβούλιο.