38 συλλήψεις στο Παρίσι, σε διαδήλωση για τον Φύσσα

38 συλλήψεις στο Παρίσι, σε διαδήλωση για τον Φύσσα Facebook Twitter
0

Σε 38 συλλήψεις αντιφασιστών προχώρησε η αστυνομία του Παρισιού, στα πλαίσια κινητοποίησης στην μνήμη του Παύλου Φύσσα, ο οποίος δολοφονήθηκε από τον χρυσαυγίτη, Γ. Ρουπακιά.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι διαδηλωτές, μέλη της γαλλικής άκρας αριστεράς, συνελήφθησαν  επειδή ετοιμάζονταν να πάνε μετά την κινητοποίηση σε ένα μπαρ όπου "συχνάζουν άνθρωποι που πρόσκεινται στη λεγόμενη Γαλλική Άνοιξη", ένα κίνημα αποτελούμενο από ανθρώπους που αντιτίθενται στους γάμους των ομοφυλοφίλων.

"Πήγαιναν σε αυτό το κατάστημα προφανώς για να συγκρουστούν. Αλλά δεν σημειώθηκαν επεισόδια, δεν υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα στις δύο πλευρές", είπε πηγή της γαλλικής αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 5 Ιουνίου δολοφονήθηκε από ακροδεξιούς, ο Κλεμάν Μερίκ, αντιφασίστας ακτιβιστής. Ο κύριος ύποπτος, Εστεμπάν Μοριγιό, τέθηκε υπό έρευνα και προφυλακίστηκε για την υπόθεση αυτή.

Σύμφωνα με τη Le Monde, από την ημέρα της δολοφονίας του Γάλλου αντιφασίστα, το κλίμα παραμένει τεταμένο μεταξύ ακροδεξιών και ακροαριστερών. Το περασμένο Σάββατο είχαν προγραμματιστεί 4 συγκεντρώσεις υποστήριξης στον Γάλλο ακροδεξιό και μία στη μνήμη του δολοφονηθέντος που απαγορεύτηκε όμως για το φόβο συγκρούσεων. Δέκα αντιφασίστες συνελήφθησαν μετά από συμπλοκή και τέσσερις από αυτούς θα δικαστούν σύντομα για εσκεμμένη βία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ICE ανοίγει 300 νέα γραφεία και σχεδιάζει το μεγαλύτερο κυνήγι μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ

Διεθνή / Η ICE ανοίγει 300 νέα γραφεία και σχεδιάζει το μεγαλύτερο κυνήγι μεταναστών στην ιστορία των ΗΠΑ

Η ICE προχωρά σε μαζική επέκταση με 300 νέα γραφεία και 10.000 προσλήψεις πρακτόρων και νομικών - Ποιες πολιτείες στοχεύονται και τι σημαίνει η “ICE Surge” για τη μετανάστευση στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Έξυπνη» κυβερνοεπίθεση αναστατώνει ευρωπαϊκά αεροδρόμια – Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στο Χίθροου και τις Βρυξέλλες

Διεθνή / «Έξυπνη» κυβερνοεπίθεση αναστατώνει ευρωπαϊκά αεροδρόμια – Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στο Χίθροου και τις Βρυξέλλες

Οι επιβάτες που ταξιδεύουν σήμερα στην Ευρώπη προειδοποιούνται να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους και να προσέρχονται εγκαίρως
LIFO NEWSROOM