Νέα δικαστική μάχη μεταξύ Apple και Samsung

Νέα δικαστική μάχη μεταξύ Apple και Samsung Facebook Twitter
0

Η νέα δικαστική διαμάχη ανάμεσα στους κολοσσούς κινητών τηλεφώνων και tablet Apple και Samsung βρίσκει νικήτρια τη νοτιοκορεατική εταιρία. Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ (ITC) αποφάσισε ν’ απαγορεύσει την εισαγωγή συγκεκριμένων μοντέλων της αμερικανικής Apple λόγω παραβίασης πατέντας, την οποίαν κατέχει η Samsung. Στο στόχαστρο βρέθηκαν τα iPhone 3G, 3Gs και 4 της AT&T καθώς και το iPad II 3G.


Στο σκεπτικό της απόφασης έγινε δεκτή η αιτίαση της Samsung περί παραβίασης της πατέντας για την πολλαπλή μεταφορά δεδομένων μέσω 3G δικτύων κινητής τηλεφωνίας στις προηγούμενες εκδόσεις των τηλεφώνων και του tablet της Apple.


Ο λόγος τώρα ανήκει στον Λευκό Οίκο, που έχει δικαίωμα μέσα σε 60 ημέρες να μπλοκάρει την εφαρμογή της απόφασης με προεδρικό βέτο από τον Μπαράκ Ομπάμα. Η Apple πρόκειται ούτως ή άλλως να εφεσιβάλει την απόφαση καθώς εκκρεμούν κι άλλες δικαστικές διαμάχες μεταξύ των δύο πλευρών, σε περισσότερες από 10 χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη.


Η Samsung είναι η κορυφαία σε πωλήσεις «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων με αναλογία δύο προς ένα έναντι της Apple, αλλά η αμερικανική εταιρία εμφανίζεται αποτελεσματικότερη στον τομέα των κερδών.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο καθώς επιβραδύνεται ο εμβολιασμός τους, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Τech & Science / Εκατομμύρια παιδιά σε κίνδυνο καθώς επιβραδύνεται ο εμβολιασμός τους, σύμφωνα με παγκόσμια μελέτη

Τα κρούσματα ασθενειών που προλαμβάνονται με εμβολιασμό αυξάνονται παγκοσμίως, θέτοντας σε κίνδυνο ζωές και εκθέτοντας τις πληγείσες χώρες σε αυξανόμενο κόστος για την αντιμετώπισή τους
LIFO NEWSROOM