Χάκερς πήραν τον έλεγχο του Twitter της σατιρικής σελίδας The Onion τη Δευτέρα, ανεβάζοντας μηνύματα κατά του Ισραήλ και υπέρ της κυβέρνησης της Συρίας.
Αν και στη αρχή θεωρήθηκε ότι η επίθεση ήταν ακόμη μια παρωδία σχεδιασμένη από τη σελίδα, οι New York Times επιβεβαίωσαν ότι ήταν πραγματική. Η σατιρική σελίδα είναι μέχρι στιγμής ο μεγαλύτερος στόχος της ομάδας χάκερ Syrian Electronic Army, η οποία μεταξύ άλλων χάκαρε τη σελίδα του δικτύου Al Jazeera και του NPR ενώ στοχοποιεί και Δυτικά μίντια όπως το BBC και το πρακτορείο Associated Press.
Μέλος της ομάδας δήλωσε στους Times λοτι η επίθεση ήταν αντίποινα για την παρωδία του Onion με τίτλο: «Γεια σας, τα τελευταία δύο χρόνια μου επιτρέψατε να σκοτώσω 70000 άτομα» που σατίριζε την οπτική του προέδρου Bashar al Assad.
To Τwitter πάντως προειδοποίησε τους δημοσιογράφους να δημιουργούν πιο σύνθετους κωδικούς για να αποφύγουν τις ηλεκτρονικές επιθέσεις, αλλά το Onion ήδη διακωμώδησε το γεγονός.
TV & Media /
Χάκαραν το Twitter του Τhe Onion
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Πώς έγινε το εργατικό δυστύχημα στη Λάρισα: «Πιάστηκε το φουλάρι στον κύλινδρο»
Μητσοτάκης από Ελευσίνα: Έρχονται αυξήσεις μισθών και μείωση της φορολογίας
Καρκίνος του εντέρου σε νεότερες ηλικίες: Nέα μελέτη εξετάζει τον ρόλο της διατροφής
Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές
«Εξωφρενικές οι τιμές»: Dua Lipa, Coldplay κι άλλοι καλλιτέχνες ζητούν πλαφόν στη μεταπώληση εισιτηρίων