Με την παρουσία συγγενών, φίλων και ανθρώπων του αθλητισμού τελέστηκε την Παρασκευή στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία του Βασίλη Γκούμα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών.
Στεφάνια κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, η ΑΕΚ και ο Πανελλήνιος, οι ομάδες με τις οποίες συνδέθηκε περισσότερο αγωνιστικά, τιμώντας τη μνήμη του. Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της πολιτείας και του αθλητισμού, ανάμεσά τους ο Γιάννης Βρούτσης, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Γιώργος Μαυρωτάς, καθώς και παλαίμαχοι αθλητές και συνεργάτες του από διαφορετικές περιόδους της καριέρας του.
Το «παρών» έδωσαν επίσης πρόσωπα από τον χώρο του μπάσκετ και του αθλητισμού, όπως ο Μιχάλης Κυρίτσης, ο Τάκης Κορωναίος, ο Μηνάς Γκέκος και ο Γιώργος Λημνιάτης, αλλά και παράγοντες και φίλοι του εκλιπόντος από διαφορετικές περιόδους της ζωής του.
Ο Βασίλης Γκούμας υπήρξε ένας από τους κορυφαίους σκόρερ του ελληνικού μπάσκετ και ο πρώτος που ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στο πρωτάθλημα, επίδοση που σημάδεψε την εποχή του. Αγωνίστηκε για περισσότερες από δύο δεκαετίες, κυρίως με τη φανέλα του Πανελληνίου και της ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 1981.
Παράλληλα, είχε σημαντική παρουσία με την εθνική ομάδα, καταγράφοντας 114 συμμετοχές και 1.641 πόντους, ενώ για χρόνια βρισκόταν μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ στην ιστορία της.