Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και σχεδόν 100 τραυματίστηκαν, μετά από εκτροχιασμό τρένου στη πολιτεία Οαχάκα του Μεξικού.
Το τρένο, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ του Κόλπου του Μεξικού και του Ειρηνικού Ωκεανού, μετέφερε 241 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος. Συνολικά 98 άτομα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 36 νοσηλεύονται, σύμφωνα με τις Αρχές.
Ο εκτροχιασμός σημειώθηκε καθώς το τρένο έστριβε κοντά στην πόλη Νιζάντα, ενώ η γενική εισαγγελία του Μεξικού επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.
13 dead, 98 injured in Mexico Train crash#mexicotrainaccident #mexico #oaxacamexico #trainderailment #RailAccident #onlineindusnews https://t.co/QAisKbVGfk pic.twitter.com/mtsXE7urkv
— Online Indus (@onlineindus) December 29, 2025
TRAIN DERAILMENT HORROR: 13 DEAD, 98 HURT IN MEXICO CRASH
— Shekhar Pujari (@ShekharPujari2) December 29, 2025
The Interoceánico passenger train jumped the tracks near Nizanda in the Istmo de Tehuantepec, Oaxaca.#Nizanda #Oaxaca #trainaccident #Mexico #traincrash #Tehuantepec pic.twitter.com/IfAzi4OmxJ
Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ, δήλωσε ότι πέντε από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ανέφερε ότι ανώτατοι αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Ναυτικού, μεταβαίνουν στο σημείο του δυστυχήματος.
Mexico train crash kills 13 and injures almost 100
— Daily News Tanzania (@dailynewstz) December 29, 2025
Read more on:https://t.co/iReqPKbX98 pic.twitter.com/URvSOKwcA1
Φωτογραφίες από την περιοχή, δείχνουν διασώστες να βοηθούν επιβάτες να αποβιβαστούν από το τρένο, το οποίο είχε εκτροχιαστεί και είχε γείρει εν μέρει στην άκρη ενός γκρεμού.
Ο κυβερνήτης της Οαχάκα, Σαλομόν Χάρα Κρους, εξέφρασε «βαθιά λύπη» για το δυστύχημα, σημειώνοντας ότι οι τοπικές αρχές συνεργάζονται με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.
Με πληροφορίες από BBC