Στη Δικαιοσύνη οι έξι συλληφθέντες για απάτη ύψους 2 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ

Στη Δικαιοσύνη οι έξι συλληφθέντες για απάτη ύψους 2 εκατ. ευρώ σε βάρος του ΕΦΚΑ Facebook Twitter
0

Ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγούνται σήμερα, Κυριακή 19 Οκτωβρίου, οι έξι συλληφθέντες που κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργανωμένο κύκλωμα το οποίο φέρεται να εξαπάτησε τον ΕΦΚΑ και το ελληνικό Δημόσιο, προκαλώντας ζημία άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικών Εγκλημάτων της ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι –πέντε υπήκοοι Συρίας και ένας Έλληνας– είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση ήδη από το 2014, η οποία λειτουργούσε μέσω δικτύου εννέα εταιρειών παραγωγής ενδυμάτων.

Οι αρχές αποκαλύπτουν ότι το κύκλωμα είχε ασφαλίσει εικονικά 108 εργαζομένους, χρησιμοποιώντας είτε ανύπαρκτα άτομα είτε πρόσωπα-«αχυρανθρώπους». Με αυτόν τον τρόπο δήλωναν ψευδώς καταβολές ασφαλιστικών εισφορών, χωρίς όμως αυτές να αποδίδονται ποτέ. Οι εταιρείες-«φαντάσματα» δεν κατέβαλλαν ούτε τους νόμιμους φόρους, ζημιώνοντας σημαντικά τον ΕΦΚΑ και το ελληνικό Δημόσιο.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι δύο αδέλφια από τη Συρία, οι οποίοι είχαν φτάσει στην Ελλάδα ως πρόσφυγες, θεωρούνται εγκέφαλοι της οργάνωσης. Παράλληλα, αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσαν πολυτελή τρόπο ζωής, αγοράζοντας ακριβά αυτοκίνητα και ακίνητα, ενώ πραγματοποιούσαν συχνά ταξίδια στο εξωτερικό.

Κομβικό ρόλο φέρεται να είχε και ένας 55χρονος Έλληνας λογιστής, ο οποίος –σύμφωνα με τη δικογραφία– παρείχε την τεχνική και οργανωτική υποστήριξη στο κύκλωμα, διευκολύνοντας τη διαχείριση των ψευδών στοιχείων και την απόκρυψη των εσόδων από την απάτη.

Οι έξι κατηγορούμενοι απολογούνται σήμερα ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας, αντιμετωπίζοντας βαρύτατες κατηγορίες για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απάτη, φοροδιαφυγή, πλαστογραφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM