ΗΠΑ: Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας «Trump Burger» συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση

ΗΠΑ: Ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας «Trump Burger» συνελήφθει και κινδυνεύει με απέλαση Facebook Twitter
Κατάστημα «Trump Burger» στο Χιούστον του Τέξας / Φωτ: Getty Images
0

Ο 28χρονος Ρολάντ Μεχρέζ Μπεΐνι, ιδιοκτήτης της θεματικής αλυσίδας εστιατορίων «Trump Burger» στο Τέξας, αντιμετωπίζει διαδικασίες απέλασης μετά τη σύλληψή του από τις αμερικανικές αρχές μετανάστευσης. 

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE), ο Μπεΐνι εισήλθε στις ΗΠΑ το 2019 από τον Λίβανο με άδεια προσωρινού επισκέπτη και όφειλε να αναχωρήσει έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024. Η ίδια υπηρεσία ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας υπέβαλε αίτημα για νομιμοποίηση της παραμονής του επικαλούμενος γάμο με Αμερικανίδα, ωστόσο δεν βρέθηκαν στοιχεία ότι έζησε ποτέ μαζί της.

Ο Μπεΐνι συνελήφθη στις 16 Μαΐου και τέθηκε σε διαδικασία απέλασης. «Η ICE είναι αποφασισμένη να αποκαταστήσει την ακεραιότητα του μεταναστευτικού συστήματος, εφαρμόζοντας τον νόμο σε όσους εισέρχονται παράνομα ή παραμένουν πέραν του επιτρεπόμενου χρόνου, ανεξαρτήτως επαγγέλματος ή πολιτικών πεποιθήσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της υπηρεσίας.

Ο ίδιος, μιλώντας στην εφημερίδα Houston Chronicle, απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι «το 90% όσων λένε δεν είναι αλήθεια». Η δίκη του στο δικαστήριο μετανάστευσης έχει οριστεί για τις 18 Νοεμβρίου.

Το πρώτο κατάστημα «Trump Burger» άνοιξε το 2020 στην πόλη Μπέλβιλ του Τέξας, περιλαμβάνοντας αναμνηστικά υπέρ του Τραμπ και σατιρικά μενού κατά πολιτικών αντιπάλων του. Η αλυσίδα επεκτάθηκε και σε άλλες πόλεις, όπως το Χιούστον. Ο Μπεΐνι είχε δηλώσει το 2022 ότι μέρος των κερδών διατίθεται για την ενίσχυση του πολιτικού ταμείου του Τραμπ, εκφράζοντας την επιθυμία να επισκεφθεί ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος το εστιατόριο.

Παράλληλα με την υπόθεση της απέλασης, ο Μπεΐνι εμπλέκεται και σε δικαστική διαμάχη με ιδιοκτήτη ακινήτου όπου στεγαζόταν υποκατάστημα της αλυσίδας. Ο Μπεΐνι υποστηρίζει ότι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, όπου στεγαζόταν το κατάστημα στην πόλη Κέμα, εισέβαλε παράνομα, απομάκρυνε το προσωπικό και πήρε τον έλεγχο του χώρου. Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι ο επιχειρηματίας είχε ανεξόφλητα χρέη και γι’ αυτό ανέλαβε τη διαχείριση του καταστήματος, το οποίο μετονόμασε σε «Maga Burger».

Η υπόθεση του Μπεΐνι εντάσσεται στο πλαίσιο των μαζικών απελάσεων που έχει υποσχεθεί η νέα κυβέρνηση Τραμπ, οι οποίες, όπως δείχνουν παρόμοιες περιπτώσεις, δεν εξαιρούν υποστηρικτές του πρώην προέδρου.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM