Σίλβιο κατά Μόντι και Μέρκελ

Σίλβιο κατά Μόντι και Μέρκελ Facebook Twitter
3

Επιθετικά επιστρέφει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας αφού μετά τις κατηγορίες χθες προς τους ευρωπαίους, ότι παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της χώρας με τις επικριτικές για την επάνοδο του δηλώσεις, σήμερα επιτέθηκε και κατά του Μόντι.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορεί τον τεχνοκράτη νυν πρωθυπουργό ότι εξυπηρετεί οικονομικές πολιτικές που του υπαγορεύει η Γερμανία.

 «Η κυβέρνηση Mόντι έχει ακολουθήσει τις γερμανικές πολιτικές που η Ευρώπη προσπάθησε να επιβάλει σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει μια κατάσταση κρίσης, η οποία είναι πολύ χειρότερη από ότι όταν ήμασταν εμείς στην εξουσία» δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε κανάλι του ομίλου του.

Τα πυρά του έστρεψε και κατά της Μέρκελ λέγοντας ότι επωφελείται από την κρίση με τη μείωση του κόστους δανεισμού για τη χώρα της, επιβαρύνοντας το ίδιο κόστος στα άλλα κράτη.

«Είναι μια απάτη (τα σπρεντ), μια εφεύρεση» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, απορρίπτοντας τα όσα λέγονται περί ανησυχίας της ΕΕ λόγω της επιστροφής του.

«Όταν ο εκπρόσωπος της Ιταλίας ήμουν εγώ, ήμουν ο ένας εκ των δυο ή των τριών πιο διακεκριμένων αρχηγών κρατών, ο μόνος που προερχόταν από τον χώρο της εργασίας. Φυσικά, ήμουν αντίθετος στις γερμανικές απαιτήσεις σαν εκείνες που έφεραν την Ελλάδα σχεδόν στα πρόθυρα του εμφυλίού» δήλωσε ο Καβαλιέρε μιλώντας τηλεφωνικώς στο Canale Cinque.

Ο Μάριο Μόντι μετά την απόφαση του Μπερουσκόνι να επιστρέψει στην πολιτική, προανήγγειλε την παραίτηση του κάνοντας ρευστό το τοπίο στην Ιταλία και δημιουργώντας ανησυχία στις αγορές.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM
Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Διεθνή / Σχέδιο Ισραήλ για μαζική μεταφορά Παλαιστινίων στη Ράφα – «Οδικός χάρτης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Το Υπουργείο Άμυνας θέλει να μετατρέψει τα ερείπια της Ράφα σε «ανθρωπιστική πόλη» υπό στρατιωτικό έλεγχο – Νομικοί κάνουν λόγο για σχέδιο εγκλεισμού και εκτοπισμού ολόκληρου του πληθυσμού της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί - Στα 28 τα νεκρά παιδιά στο Camp Mystic

Ιδιαίτερα τραγική από τις πλημμύρες στο Τέξας ήταν η κατάσταση στο Camp Mystic, μια κατασκήνωση χριστιανικής οργάνωσης για κορίτσια - Διαμαρτυρίες για την έλλειψη έγκαιρης ειδοποίησης - Εκκλήσεις για σύγχρονα συστήματα συναγερμού
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Γιατί πιάστηκε απροετοίμαστη μια περιοχή συνηθισμένη σε ακραία φαινόμενα

Πάνω από 80 νεκροί από ξαφνικές πλημμύρες στο Τέξας - Ανεπαρκείς ειδοποιήσεις, ανεπαρκές σύστημα προειδοποίησης και καθυστερημένη αντίδραση οδήγησαν σε τραγωδία στην πιο επιρρεπή σε πλημμύρες περιοχή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

Διεθνή / Μετά το Madleen έρχεται το Handala - «Αυτή η αποστολή είναι αφιερωμένη στα παιδιά της Γάζας»

«Δεν είμαστε κυβερνήσεις. Είμαστε άνθρωποι που δρουν εκεί που οι θεσμοί έχουν αποτύχει. Δεν θα υποχωρήσουμε», αναφέρεται στην ανακοίνωση του διεθνή συνασπισμού Freedom Flotilla Coalition
LIFO NEWSROOM