Βαγγέλης Στεφανάκης: Ερωτηματικά για τη δράση του - Η Ferrari, το βενζινάδικο και η Greek Mafia

Βαγγέλης Στεφανάκης: Ερωτηματικά για τη δράση του - Η Ferrari, το βενζινάδικο και η Greek Mafia Facebook Twitter
0

Σε ηλικία 37 ετών πέθανε ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο άνθρωπος που είχε καταδικαστεί ισόβια για τη δολοφονία της 23χρονης συντρόφου του, Φαίης Μπλάχα, το 2013, στη Νέα Μάκρη.

Πριν από δώδεκα χρόνια σκότωσε με βίαια χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα την 23χρονη σύντροφό του στη Νέα Μάκρη. Είχε προηγηθεί άγριος καυγάς μεταξύ τους καθώς η κοπέλα έμαθε ότι ο τότε 25χρονος φίλος της και δράστης διατηρούσε παράλληλα σχέση με την μεγαλύτερη αδελφή της. Ο Βαγγέλης Στεφανάκης καταδικάστηκε σε ισόβια.

Την Πέμπτη 24/7, ήταν έξω από την φυλακή με άδεια για να επισκεφθεί την ετοιμόγεννη νέα του σύντροφο, υπέστη ανακοπή και πέθανε. Ο 37χρονος ισοβίτης διέμενε στα Σπάτα σε σπίτι που του είχε παραχωρήσει φίλος του. Ο θάνατος του διαπιστώθηκε από διάσωστες του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με γείτονες, μαζί του ήταν και μια γυναίκα.

Βαγγέλης Στεφανάκης: Η Ferrari, το βενζινάδικο και η Greek Mafia

Παρόλο που ο Βαγγέλης Στεφανάκης ήταν όλα αυτά τα χρόνια στη φυλακή, φαίνεται πως με τις διασυνδέσεις του κατάφερε να αποκτήσει ολόκληρη περιουσία, όπως μεταδίδει το Mega.

Κυκλοφορούσε με μία Ferrari, αξίας 350.000 ενώ στην κατοχή του είχε και δεύτερη. Ακόμη είχε τον έλεγχο πρατηρίου καυσίμων, beach bar και κατάστημα εστίασης ενώ δραστηριοποιούνταν και στην αγοραπωλησία πολυτελών αυτοκινήτων.

«Μέσα στη φυλακή γνώρισε κάποιους ανθρώπους που είχαν να κάνουν με την Greek Mafia. Λένε ότι του είχαν παραχωρήσει και ένα βενζινάδικο. Το έχουμε δει πολλές φορές κάποιοι να μπαίνουν στη φυλακή και εκεί να κάνουν γνωριμίες και να αναβαθμίζονται», είπε ο Γιώργος Καλλιακμάνης.

Στο σπίτι στα Σπάτα βρέθηκαν δύο όπλα, που στάλθηκαν για βαλλιστικό έλεγχο.

Βαγγέλης Στεφανάκης: Όταν σκότωσε τη Φαίη Μπλάχα

Η Φαίη Μπλάχα είχε δεχτεί άγρια επίθεση στις 6 Απριλίου 2013. Ο Βαγγέλης Στεφανάκης, με τον οποίο διατηρούσε σχέση, τη χτύπησε επανειλημμένα στο πρόσωπο, στο κεφάλι και στο σώμα, με γροθιές και κλωτσιές, μέσα στο αυτοκίνητό του.

Το χτύπημα ήταν τόσο βίαιο, που- σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα- της προκάλεσε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, αιμορραγία στον εγκέφαλο και οίδημα. Η Φαίη μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική, χωρίς άμεση ενημέρωση των Αρχών, και παρέμεινε διασωληνωμένη επί 13 ημέρες. Πέθανε στις 19 Απριλίου.

Ο δράστης προσπάθησε αρχικά να εμφανίσει το συμβάν ως τροχαίο. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως διατηρούσε παράλληλη σχέση με την αδελφή της Φαίης, κάτι που- σύμφωνα με την οικογένεια του θύματος– τροφοδοτούσε χρόνια κακοποιητικές συμπεριφορές.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, μαρτυρίες και τεχνικά ευρήματα κατέρριψαν την εκδοχή του «ατυχήματος» και ανέδειξαν το μέγεθος της βίας που υπέστη η 23χρονη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά. Ωστόσο, στο Εφετείο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και η ποινή του μειώθηκε σε 20 χρόνια κάθειρξη. 

Το 2020 ο Άρειος Πάγος ακύρωσε την εφετειακή ευνοϊκή απόφαση του 2017, κρίνοντας πως το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας δεν έπρεπε να του αναγνωριστεί, καθώς δεν ήταν επαρκή τα στοιχεία που να το στηρίζουν. Η υπόθεση πήρε νέα τροπή και επανήλθε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όπου του καταλόγισε ποινή ισόβιας κάθειρξης για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα.

 
 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιές σε όλη ην Ελλάδα: Νύχτα μάχης με τα πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Ελλάδα / Φωτιές σε όλη την Ελλάδα: Πύρινα μέτωπα σε Μεσσηνία, Εύβοια, Χανιά, Δροσοπηγή, Κύθηρα

Εκτός ελέγχου εξαιτίας και των ισχυρών ανέμων η φωτιά στον Αητό Μεσσηνίας - Μάχη με τον χρόνο στην Εύβοια - Διάσπαρτες εστίες χωρίς ανέμους στη Δροσοπηγή - Ζητήθηκε διεθνής βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί, καίγονται γραμμές της ΔΕΗ

Ελλάδα / Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα - Εκκενώνονται οικισμοί

Το πύρινο μέτωπο που κινείται προς το Αφράτι παρουσιάζει μεγάλη ένταση και ταχύτητα εξάπλωσης - Τεράστιες φλόγες ξεπέρασαν ακόμα και αντιπυρικές ζώνες πλάτους 15 μέτρων σε παραποτάμιες περιοχές
LIFO NEWSROOM
Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Ελλάδα / Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δροσοπηγή: Το δεύτερο μέτωπο μπήκε στο Κρυονέρι - Μηνύματα από το 112

Το ένα μέτωπο καίει σπίτια στο Κρυονέρι - Το άλλο μέτωπο είναι στα όρια της Δροσοπηγής - Επιχειρούν 145 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 44 οχήματα, εθελοντές, 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα
LIFO NEWSROOM