Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες

Ο Λευκός Οίκος ξεκίνησε έρευνα κατά του πανεπιστημίου Harvard για τις διεθνείς βίζες Facebook Twitter
Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ / Φωτ.: Getty Images
0

Η κυβέρνηση Τραμπ συνεχίζει την επίθεσή της εναντίον του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ξεκινώντας σήμερα μια έρευνα σχετικά με τη διατήρηση της δυνατότητας του να συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα ανταλλαγής επισκεπτών.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανακοίνωσε την έναρξη αυτής της έρευνας, προκειμένου να αξιολογήσει εάν το Χάρβαρντ «συμμορφώνεται με όλους τους κανονισμούς, ιδίως διενεργώντας προγράμματα με έναν τρόπο που δεν υπονομεύει τους στόχους της εξωτερικής πολιτικής ή δεν θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ».

«Ο αμερικανικός λαός έχει δικαίωμα να αναμένει από τα πανεπιστήμιά του να προστατεύουν την εθνική ασφάλεια, να σέβονται τον νόμο και να προσφέρουν ένα ασφαλές περιβάλλον σε όλους τους φοιτητές», επισημαίνεται σε ένα δελτίο Τύπου.

Η έρευνα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «θα επιτρέψει να διασφαλίσουμε πως τα προγράμματα (που χρηματοδοτεί) δεν αντίκεινται στα συμφέροντα του έθνους μας», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο τον περασμένο Ιανουάριο, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί το περίβλεπτο αμερικανικό πανεπιστήμιο ότι αποτελεί πρόσφορο έδαφος για τη «woke» ιδεολογία και ότι δεν προστάτευσε επαρκώς τους εβραίους ή Ισραηλινούς φοιτητές, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην πανεπιστημιούπολη υπέρ μιας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Η αμερικανική κυβέρνηση απέσυρε από το Χάρβαρντ ομοσπονδιακές επιδοτήσεις άνω των 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ανακάλεσε την πιστοποίησή του στο βασικό σύστημα μέσω του οποίου οι ξένοι φοιτητές μπορούν να σπουδάζουν στις ΗΠΑ.

Το πανεπιστήμιο, που βρίσκεται κοντά στη Βοστόνη, στη Μασαχουσέτη (βορειοανατολικά) προσέφυγε στη δικαιοσύνη εναντίον αυτών των μέτρων, σε ένα μπραντ ντε φερ που αποτελεί επίσης μια δοκιμασία για άλλα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης Τραμπ, όπως για παράδειγμα το Columbia, στη Νέα Υόρκη.

Τη Δευτέρα, ενώ ξεκινούσε μια πρώτη ακροαματική διαδικασία ενώπιον ενός ομοσπονδιακού δικαστηρίου, ο Αμερικανός πρόεδρος καταφέρθηκε, μέσω ανάρτησής του στο δίκτυό του Truth Social, στη δικαστή που έχει αναλάβει την υπόθεση και κατηγόρησε το πανεπιστήμιο «ότι είναι αντισημιτικό, αντιχριστιανικό και αντι-αμερικανικό».

Με πληροφορίες από AFP, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινά αρχεία αποκαλύπτουν: Μόνο 1 στους 4 φυλακισμένους από τη Γάζα είναι μαχητής

Διεθνή / Ισραηλινά αρχεία αποκαλύπτουν: Μόνο 1 στους 4 φυλακισμένους από τη Γάζα είναι μαχητής

Μόνο ένας στους τέσσερις Παλαιστίνιους που κρατούνται από το Ισραήλ είναι μαχητής, ενώ οι υπόλοιποι είναι αθώοι πολίτες, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι, παιδιά και ασθενείς
LIFO NEWSROOM
Βασιλιάς Κάρολος: «Δεν είμαι και τόσο άσχημα» - Η σπάνια αναφορά του για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Δεν είμαι και τόσο άσχημα» - Η σπάνια αναφορά του για τον καρκίνο

Ο βρετανός μονάρχης θα κλείσει τα 77 τον Νοέμβριο, σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση του παλατιού του Μπάκιγχαμ ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο και είχε ξεκινήσει θεραπεία
LIFO NEWSROOM
Τρόμος στον αέρα: Ρώσοι αιτούντες άσυλο περιγράφουν την απάνθρωπη πτήση από ΗΠΑ προς Μόσχα

Διεθνή / Τρόμος στον αέρα: Ρώσοι αιτούντες άσυλο περιγράφουν την απάνθρωπη πτήση από ΗΠΑ προς Μόσχα

Οι ΗΠΑ απέλασαν δεκάδες Ρώσους αιτούντες άσυλο στη Μόσχα, με αναφορές για βασανιστήρια και ακραίες συνθήκες - Οι αντιδράσεις ακτιβιστών και αντιπολίτευσης προκαλούν διεθνή ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που τα παιδιά τους δεν χρησιμοποιούν βασιλικούς τίτλους στο σχολείο

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ο λόγος που τα παιδιά τους δεν χρησιμοποιούν βασιλικούς τίτλους στο σχολείο

Όταν απαιτείται επώνυμο υπάρχει μια βασιλική παράδοση τα παιδιά να χρησιμοποιούν τον τίτλο των γονιών τους, ωστόσο τα επώνυμα είναι κάπως περίπλοκα μέσα στη βρετανική βασιλική οικογένεια
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: «Πρέπει να ξέρεις καλά τη σύντροφό σου» - Οι πρώτες δηλώσεις του Τράβις Κέλσι μετά τον αρραβώνα

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: «Πρέπει να ξέρεις καλά τη σύντροφό σου» - Οι πρώτες δηλώσεις του Τράβις Κέλσι μετά τον αρραβώνα

«Ήταν η πρώτη φορά που σύστησα την Τέιλορ ως αρραβωνιαστικιά μου σε μερικούς συμπαίκτες» ανέφερε για την πρώτη δημόσια εμφάνισή τους μετά το γεγονός
LIFO NEWSROOM
Απαγορεύθηκε συναυλία του Ενρίκο Μασιάς στη Κωνσταντινούπολη εξαιτίας της υποστήριξης του προς το Ισραήλ

Διεθνή / Απαγορεύθηκε συναυλία του Ενρίκο Μασίας στη Κωνσταντινούπολη εξαιτίας της υποστήριξης του προς το Ισραήλ

Ο 86χρονος καλλιτέχνης, αλγερινοεβραϊκής καταγωγής, έχει υπερασπιστεί κατ’ επανάληψη την αντίδραση του Ισραήλ στην επίθεση που δέχθηκε από τη Χαμάς
LIFO NEWSROOM