Βεγγάζη: Ο Χαφτάρ «έδιωξε» την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για το Μεταναστευτικό

Βεγγάζη: Ο Χαφτάρ «έδιωξε« την ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία για το Μεταναστευτικό Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Οι αρχές της Βεγγάζης απέπεμψαν από τη Λιβύη υπουργούς και αξιωματούχους ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας που μετέβαιναν για επίσημη επίσκεψη με φόντο το μεταναστευτικό, με το καθεστώς Χαφτάρ να δημοσιεύει ανακοίνωση στην οποία τους χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητα πρόσωπα».

Μεταξύ των προσώπων που βρέθηκαν στο στόχαστρο είναι οι υπουργοί Εσωτερικών της Ιταλίας, της Ελλάδας και της Μάλτας, καθώς και ο Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ. Την ελληνική πλευρά εκπροσωπούσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης.

Η ενέργεια αυτή αποδίδεται, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην ενόχληση των αρχών της ανατολικής Λιβύης για την απόφαση της αντιπροσωπείας να επισκεφθεί πρώτα την Τρίπολη, έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας. Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε στο αεροδρόμιο Benina της Βεγγάζης, όπου η ευρωπαϊκή αποστολή ενημερώθηκε ότι δεν είναι ευπρόσδεκτη και ότι πρέπει να εγκαταλείψει άμεσα το λιβυκό έδαφος.

Ακολούθησε ανακοίνωση από τις αρχές της Βεγγάζης, στην οποία γίνεται λόγος για ακύρωση της επίσκεψης λόγω παραβίασης των προβλεπόμενων διαδικασιών διπλωματικής άφιξης. Η δήλωση κατηγορεί την αποστολή για παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας και των νομικών πλαισίων που ρυθμίζουν την είσοδο ξένων αξιωματούχων στη χώρα.

Οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για προσωρινό «εγκλωβισμό» των Ευρωπαίων στο αεροδρόμιο, ωστόσο οι αντιπροσωπείες αναχώρησαν τελικά για τις χώρες τους χωρίς να πραγματοποιηθούν οι προβλεπόμενες επαφές. Το περιστατικό αναμένεται να προκαλέσει έντονη διπλωματική κινητοποίηση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις Βρυξέλλες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM