Η Σκάλα του Μιλάνου λέει «όχι» σε σορτς και σαγιονάρες — Νέο dress code για το κοινό της όπερας

Η Σκάλα του Μιλάνου λέει «όχι» σε σορτς και σαγιονάρες — Νέο dress code για το κοινό της όπερας Facebook Twitter
Φωτ: Pat Charles / Flickr
0

Η Σκάλα του Μιλάνου εντείνει τους κανονισμούς για το κοινό της, ζητώντας σαφώς πλέον από τους θεατές να αποφεύγουν ενδυματολογικές επιλογές όπως τα σορτς, τα φανελάκια και οι σαγιονάρες.

Σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί το «απαραίτητο επίπεδο ευπρέπειας», στο εμβληματικό θέατρο έχουν αναρτηθεί πινακίδες με κανόνες συμπεριφοράς, υπενθυμίζοντας ότι απαγορεύεται η είσοδος σε όσους φορούν αμάνικα μπλουζάκια, κοντά παντελόνια και σαγιονάρες. Οι παραβάτες δεν θα αποζημιώνονται για τα εισιτήριά τους.

Το σχετικό μήνυμα εμφανίζεται πλέον και στα εισιτήρια καθώς και στην ιστοσελίδα του θεάτρου.

Παρότι ο άτυπος αυτός ενδυματολογικός κώδικας είχε τεθεί για πρώτη φορά το 2015, κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Έκθεσης στο Μιλάνο, η τήρησή του παρέμενε χαλαρή. Ο τότε καλλιτεχνικός διευθυντής, Ντομινίκ Μέγερ, είχε καλέσει σε περισσότερη «ανεκτικότητα», θυμίζοντας πως και ο ίδιος είχε δεχθεί κριτική στα νιάτα του για το «εργατικό του ντύσιμο» όταν επισκεπτόταν την Όπερα του Παρισιού.

Η σημερινή διοίκηση, ωστόσο, αποφάσισε να επαναφέρει και να ενισχύσει τους κανόνες.

«Η ζέστη των τελευταίων ημερών οδήγησε αρκετούς να εμφανίζονται στο θέατρο με ακατάλληλη ενδυμασία, κάτι που ενοχλεί πολλούς θεατές, ειδικά όταν κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον», δήλωσε εκπρόσωπος του θεάτρου.

Τα κιμονό και οι υπόλοιπες εξαιρέσεις

Η απαγόρευση δεν ισχύει για όλα τα αμάνικα ενδύματα: τα γυναικεία φορέματα και μπλούζες χωρίς μανίκια δεν περιλαμβάνονται στους περιορισμούς. Επίσης, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, δεν απαγορεύεται η είσοδος σε Ιάπωνες επισκέπτες που φορούν παραδοσιακά κιμονό με ανάλογα υποδήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ήδη πριν από το 2015, τα εισιτήρια της Σκάλας περιείχαν σύσταση για «σακάκι και γραβάτα», χωρίς όμως να υπάρχει επίσημη υποχρέωση.

Η ενίσχυση του ενδυματολογικού κώδικα αποτελεί μέρος ευρύτερης επανεξέτασης των κανόνων συμπεριφοράς στο θέατρο. Μεταξύ άλλων, πλέον απαγορεύεται το φαγητό και ποτό μέσα στην αίθουσα και η λήψη φωτογραφιών και βίντεο κατά τη διάρκεια παραστάσεων. Επιπλέον, οι θεατές τώρα καλούνται να μην ακουμπούν κινητά τηλέφωνα στα κάγκελα των θεωρείων, ύστερα από περιστατικό κατά το οποίο κινητό έπεσε στο κεφάλι άλλου θεατή.

«Δεν λέμε στους ανθρώπους πώς ακριβώς να ντυθούν. Αλλά είναι σημαντικό να είναι ντυμένοι», κατέληξε η διοίκηση με μια δόση χιούμορ.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

CHECK Βέρντι

Σαν Σήμερα / Βίβα Βέρντι: Ο μεγάλος συνθέτης που κάποιοι του είπαν ότι θα γινόταν μια μετριότητα

Στις 10  Οκτωβρίου 1813 γεννήθηκε ο Τζουζέπε Φορτουνίνο Φραντσέσκο Βέρντι, ένας από τους πιο διάσημους και αγαπητούς συνθέτες όπερας στην Ιταλία και στον κόσμο.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Άρης Χριστοφέλλης

Όπερα / «Ακόμα και όσοι θαυμάζουν σχεδόν ειδωλολατρικά την Κάλλας, λίγα γνωρίζουν για την τέχνη της»

Ο κόντρα τενόρος Άρης Χριστοφέλλης, επιστημονικός σύμβουλος του ντοκιμαντέρ «Μαίρη, Μαριάννα, Μαρία: Τα άγνωστα ελληνικά χρόνια της Κάλλας», εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η θρυλική σοπράνο παραμένει μια ανυπέρβλητη καλλιτέχνιδα.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM
«Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / «Απαράδεκτο»: Η Γερμανία απορρίπτει το σχέδιο «φουσκωμένου» προϋπολογισμού €1,8 τρισ. της φον ντερ Λάιεν

Το Βερολίνο στέλνει ηχηρό μήνυμα απόρριψης στο σχέδιο της Κομισιόν – Προειδοποιεί για «λάθος σήμα» σε επιχειρήσεις και ζητά εξορθολογισμό δαπανών
LIFO NEWSROOM