Ζόμπι, Pixar και Σοφία Λόρεν από αύριο στους κινηματογράφους

Ζόμπι, Pixar και Σοφία Λόρεν από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
To 28 Years Later σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας νέας τριλογίας από τους Ντάνι Μπόιλ και Άλεξ Γκάρλαντ.
0

To 28 Years Later σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας νέας τριλογίας από τους Ντάνι Μπόιλ και Άλεξ Γκάρλαντ, μεταφέροντάς μας στη Σκωτία, σε αυτάρκες κι απομονωμένο νησί που επικοινωνεί με την στεριά μέσω μονοπατιού διαθέσιμου λίγες ώρες τη μέρα, ανάλογα με τις διαθέσεις της άμπωτης.

Γυρίστηκε με πειραγμένη (και ενισχυμένη) κάμερα i-phone και το μόνο που μπορούμε να πούμε για αυτό, λόγω εμπάργκο στις κριτικές, είναι ότι πρόκειται για μια πιο θετική ταινία σε σχέση με τον κατάμαυρο προκάτοχό του.

Επιστρέφει και η Pixar με τον Elio, minor προσθήκη στον κανόνα της εταιρείας μεν, βάζει κάτω την πλειονότητα της φιλμογραφίας των ανταγωνιστών της δε. Από μια παρεξήγηση, ένα νεαρό παιδί που αναζητά αντίδοτο στη μοναξιά του στο διάστημα, θεωρείται ηγέτης της Γης από ένα διαγαλαξιακό συμβούλιο. Μάλλον η καλύτερη πρόταση για το οικογενειακό κοινό αυτή την περίοδο.

Ζόμπι, Pixar και Σοφία Λόρεν από αύριο στους κινηματογράφους Facebook Twitter
Τo Boy on a Dolphin με τη Σοφία Λόρεν ήταν η πρώτη μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή που πραγματοποίησε γυρίσματα στη χώρα μας. Φωτ.: Getty Images/ Ideal Image

Συνεχίζουμε με δυο ισπανικά θρίλερ. Το Undercover, στο οποίο εμφανίζεται ο συνήθης ύποπτος των ελληνικών θερινών σινεμά Λουίς Τοσάρ, αφορά τη διείσδυση μιας υπαλλήλου των μυστικών υπηρεσιών στους κόλπους εξτρεμιστικής οργάνωσης. Λιγότερο συνηθισμένο είναι το concept του Τhe Other Way Around του Χονάς Τρουέμπα, που θέλει ζευγάρι να αποφασίζει να χωρίσει μετά από πολυετή σχέση και να το γιορτάζει με ένα…πάρτι χωρισμού.

Στο μέτωπο των επανεκδόσεων, τρεις επιλογές προστίθενται αυτή την εβδομάδα στο προγραμματισμό των θερινών σινεμά. Τo Boy on a Dolphin με τη Σοφία Λόρεν ήταν η πρώτη μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή που πραγματοποίησε γυρίσματα στη χώρα μας, το Alphaville του Ζαν-Λικ Γκοντάρ εφάρμοσε τους κώδικες του νουάρ στο είδος της επιστημονικής φαντασίας και επηρέασε ουκ ολίγες ταινίες στη συνέχεια, ενώ η Νύχτα των Σαλτιμπάγκων είναι μία ελάχιστα προβεβλημένη ταινία της πρώτης περιόδου του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ
Onassis Ready: «You are invited» - Η έκθεση που εγκαινιάζει τον νέο χώρο του Ιδρύματος στου Ρέντη

Πολιτισμός / «You are invited»: Με έκθεση του διάσημου φωτογράφου Γιούργκεν Τέλερ ξεκινάει το Onassis Ready

Στην καρδιά του Αγίου Ιωάννη Ρέντη το Ίδρυμα Ωνάση μεταμορφώνει ένα παλιό εργοστάσιο πλαστικών σε χώρο πολιτισμού και ξεκινά τη λειτουργία του με μια σπουδαία έκθεση
LIFO NEWSROOM