Στα άκρα ο Μασκ: «Το όνομα του Τραμπ είναι στη λίστα Επστάιν – Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί»

Στα άκρα ο Μασκ: «Το όνομα του Τραμπ είναι στη λίστα Επστάιν – Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί» Facebook Twitter
0

Σε νέα κλιμάκωση οδηγείται η σύγκρουση του Έλον Μασκ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, με τον μεγιστάνα της Tesla να ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους. Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), ο Μασκ έγραψε: «Ώρα να ρίξουμε τη μεγάλη βόμβα: ο Τραμπ είναι στα αρχεία Επστάιν. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Καλημέρα, DJT!» «Σημειώστε αυτή την ανάρτηση για το μέλλον. Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί».

Η επίμαχη ανάρτηση ήρθε λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Τραμπ που κατηγόρησε τον Μασκ ότι «έχει κουράσει» και απείλησε ανοιχτά να τερματίσει όλα τα κρατικά συμβόλαια και επιδοτήσεις που λαμβάνουν οι εταιρείες του. «Ο πιο εύκολος τρόπος να εξοικονομήσουμε δισεκατομμύρια δολάρια είναι να κόψουμε τα κρατικά χρήματα στον Έλον», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Truth Social.

Εν μέσω της διαμάχης, ο Μασκ ξεκίνησε διαδικτυακή δημοσκόπηση ρωτώντας τους ακόλουθούς του αν «ήρθε η ώρα για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος που να εκφράζει το 80% του πολιτικού κέντρου». Η πρωτοβουλία ερμηνεύεται ως ξεκάθαρη πολιτική πρόκληση στον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικανούς.

Η σύγκρουση πυροδοτήθηκε από την αντίθεση του Μασκ στο νομοσχέδιο-κλειδί της κυβέρνησης Τραμπ, το λεγόμενο Big Beautiful Bill, το οποίο μειώνει τα φορολογικά κίνητρα για ηλεκτρικά οχήματα. Ο Μασκ το χαρακτήρισε «νομοσχέδιο σπατάλης» και ειρωνεύτηκε δημόσια τον τίτλο του, γράφοντας: «Στην ιστορία του πολιτισμού, δεν υπήρξε ποτέ νομοσχέδιο που να είναι και μεγάλο και όμορφο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε μέσω της Truth Social ότι ο Μασκ «έχει ξεφτίσει», προσθέτοντας: «Του ζήτησα να φύγει. Ήξερε εδώ και μήνες ότι θα καταργούσα την υποχρεωτική μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και... απλώς τρελάθηκε».

Η δημόσια ρήξη Μασκ–Τραμπ, που ξεκίνησε από διαφωνίες για την οικονομική πολιτική και κλιμακώνεται με προσωπικές αιχμές και πολιτικούς υπαινιγμούς, δημιουργεί νέα δεδομένα στο πολιτικό τοπίο των ΗΠΑ, λίγους μόλις μήνες πριν τις εκλογές.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Δεκάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Το παιδί φέρεται να έπαιζε ποδόσφαιρο με φίλους του στην αυλή του σχολείου, όταν είδε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα να πλησιάζουν και άρχισε να τρέχει προς το χωριό Αλ-Ρίχια
LIFO NEWSROOM
Χιλιάδες Βρετανοί μηνύουν την Johnson & Johnson: Το ταλκ με αμίαντο και υποθέσεις καρκίνου

Διεθνή / Χιλιάδες Βρετανοί μηνύουν την Johnson & Johnson: Το ταλκ με αμίαντο και οι υποθέσεις καρκίνου

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο διεκδικούν τη Johnson & Johnson, υποστηρίζοντας ότι τα μωρομάντηλα με ταλκ περιείχαν αμίαντο, προκαλώντας καρκίνο και μεσοθηλίωμα
LIFO NEWSROOM
Ο Sam Fender συνεργάζεται με τον Έλτον Τζον στο νέο τραγούδι «Talk to You»

Διεθνή / Ο Sam Fender συνεργάζεται με τον Έλτον Τζον στο νέο τραγούδι «Talk to You»

Δεν μπορούσα να αντισταθώ – ήταν τόσο διασκεδαστικό να το παίξω. Αγαπώ πραγματικά τον Sam· είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια, και είναι απίστευτο να τον βλέπω να εξελίσσεται σε έναν καλλιτέχνη παγκόσμιας κλάσης» δήλωσε ο Έλτον Τζον
LIFO NEWSROOM
Εκλογές Νέας Υόρκης: Σφοδρή σύγκρουση Μαμντάνι - Κουόμο στο πρώτο debate

Διεθνή / Εκλογές Νέας Υόρκης: Σφοδρή σύγκρουση Μαμντάνι - Κουόμο στο πρώτο debate

Σφοδρή αντιπαράθεση στην πρώτη τηλεμαχία για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης - Ο Ζοχράν Μαντάνι επιτίθεται στον Άντριου Κουόμο για διαφθορά και έλλειψη ενσυναίσθησης, ενώ η σύγκρουση για το Ισραήλ-Χαμάς προκαλεί έντονες αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM