Taste Atlas: Μόνο δύο ελληνικές στις 100 καλύτερες σούπες με θαλασσινά στον κόσμο

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΟΥΠΕΣ ΚΟΣΜΟΥ TASTE ATLAS Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Μία ακόμη γευστική λίστα δημοσίευσε το Taste Atlas και αυτή τη φορά είναι με τις καλύτερες σούπες με θαλασσινά στον κόσμο.

Στη συγκεκριμένη λίστα, η Ελλάδα δεν είναι στις πρώτες θέσεις. Αντιθέτως, κατέχει την 24η θέση και την 48η με την ψαρόσουπα και την κακαβιά αντίστοιχα.

«Η ελληνική ψαρόσουπα είναι ένα απλό πιάτο που αποτελείται από ψάρια, συνήθως τις ποικιλίες με σφιχτή σάρκα όπως μπαρμπούνι, λυθρίνι, μπακαλιάρο, ποσέ με λαχανικά. Τις περισσότερες φορές είναι ένας συνδυασμός καρότων, σέλινου και κρεμμυδιών, ή πράσου, σκόρδου και πατάτας. Μόλις μαγειρευτεί, το ψάρι αφήνεται στην άκρη ενώ ο ζωμός βράζει με ρύζι. Πολύ συχνά, ένα αυγό χτυπημένο με χυμό λεμονιού ανακατεύεται στον ζωμό, με την ψαρόσουπα να αποτελεί ένα χορταστικό, αλλά εκπληκτικά ελαφρύ πιάτο» γράφει το Taste Atlas για την ψαρόσουπα που είναι στην 24η θέση.

«Η κακαβιά είναι μια παραδοσιακή σούπα. Στην αρχική της μορφή, ήταν ένα ταπεινό πιάτο, που συνήθως φτιάχνεται με μικρά ψάρια που έμεναν από την ημερήσια ψαριά. Τα πρόσθετα συστατικά περιλάμβαναν οτιδήποτε υπήρχε διαθέσιμο, συνήθως κρεμμύδια, πατάτες, ελαιόλαδο και καρυκεύματα. Λέγεται ότι οι ψαράδες συνήθιζαν επίσης να προσθέτουν μια μικρή ποσότητα θαλασσινού νερού στη σούπα. Το όνομα του πιάτου προέρχεται από το κακάβι, την κατσαρόλα στην οποία μαγειρεύονταν παραδοσιακά. Οι σύγχρονες ερμηνείες του πιάτου δεν χρησιμοποιούν απαραίτητα τις μικρότερες και φθηνότερες ποικιλίες ψαριών όπως γινόταν στα πρώτα χρόνια, αλλά οι συνταγές εξακολουθούν να είναι ευέλικτες και μπορεί ακόμη και να περιλαμβάνουν οστρακοειδή, διάφορα βότανα και λαχανικά όπως ντομάτες, καρότα ή σέλινο. Το ψάρι στην κακαβιά πρέπει πάντα να μαγειρεύεται ολόκληρο και η σούπα συνήθως σερβίρεται με λεμόνι στο πλάι. Μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή που παραδοσιακά χρησιμοποιεί περισσότερα λαχανικά είναι γνωστή ως ψαρόσουπα» αναφέρει το Taste Atlas για την κακαβιά που είναι στην 48η θέση.

Taste Atlas: Οι 10 καλύτερες σούπες με θαλασσινά στον κόσμο

Σύμφωνα με το Taste Atlas, οι 10 καλύτερες σούπες με θαλασσινά στον κόσμο είναι:

  1. Salmon soup (Lohikeitto), Φινλανδία
  2. Finnish fish soup (Kalakeitto), Φινλανδία
  3. Tom yum, Ταϊλάνδη
  4. Peruvian shrimp chowder (Chupe de camarones), Περού
  5. Cullen Skink, Σκωτία
  6. Shrimp Bisque, ΗΠΑ
  7. She-crab soup, ΗΠΑ
  8. Laksam, Μαλαισία
  9. Encebollado, Εκουαδόρ
  10. Vietnamese Sweet and Sour Soup (Canh chua cá), Βιετνάμ
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Ελλάδα / Εύβοια: Παραμένει κολλημένο το φέρι μποτ που έπεσε σε ξέρα στα Στύρα - Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες

Οι λιμενικές αρχές διερευνούν τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το σκάφος προσέκρουσε στην ξέρα ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ρυμούλκησης και μεταφόρτωσης των οχημάτων
LIFO NEWSROOM
Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Ελλάδα / Λουτράκι: Δύο γυναίκες νεκρές και μία τραυματίας σε τροχαίο στη λίμνη Βουλιαγμένης

Το τροχαίο σημειώθηκε όταν η οδηγός του οχήματος κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχασε τον έλεγχο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να εκτραπεί της πορείας του και να ανατραπεί
LIFO NEWSROOM
Πώς σκοτώθηκε ο Έλληνας ορειβάτης στο Mont Blanc: Ο διαβόητος «διάδρομος του θανάτου» και το βάρος του σακιδίου

Ελλάδα / Mont Blanc: Ο «διάδρομος του θανάτου» που στοίχισε τη ζωή στον Έλληνα ορειβάτη Δημήτρη Κάντα

Ο 33χρονος φυσικός και αλπινιστής από την Πάτρα έχασε τη ζωή του στο επικίνδυνο πέρασμα Goûter – Τι δείχνουν τα δεδομένα επικινδυνότητας και τι προβλέπουν οι ερευνητές για το μέλλον των Άλπεων
LIFO NEWSROOM