Τζο Μπάιντεν: Η πρώτη δημόσια ομιλία μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Τζο Μπάιντεν: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση με καρκίνο Facebook Twitter
Φωτογραφίες: Getty Images
0

Ο Τζο Μπάιντεν μίλησε δημόσια για πρώτη φορά σήμερα, Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση ότι διαγνώστηκε με μια επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη. Η ομιλία του πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης (Memorial Day) στο Νιου Κάσλ.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος τίμησε τη μνήμη του γιου του, Μπο Μπάιντεν, με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τον θάνατό του. «Σήμερα είναι η 10η επέτειος από τον χαμό του γιου μου, του Μπο, που υπηρέτησε για έναν χρόνο στο Ιράκ. Και για να είμαι ειλικρινής, είναι μια δύσκολη ημέρα».

Πρόσθεσε ότι η παρουσία των παρευρισκομένων τον βοηθά να αντιμετωπίσει τη θλίψη του: «Το να βρίσκομαι μαζί σας, για να είμαι ειλικρινής, κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα. Σας ευχαριστώ που μου επιτρέπετε να πενθήσω μαζί σας».

Ο Μπο Μπάιντεν πέθανε από καρκίνο του εγκεφάλου και είχε υπηρετήσει στην Εθνοφρουρά του Ντέλαγουερ. Ο πρώην πρόεδρος τόνισε ότι «η κληρονομιά του συνεχίζει να ζει».

«Όπως ακριβώς η κληρονομιά όλων των πεσόντων ηρώων μας συνεχίζει να ζει, έτσι ζουν κι εκείνοι μέσα από εμάς και μέσα από τη δύναμη και την ελευθερία του έθνους μας», είπε. «Σε όλους όσοι ήρθαν σήμερα εδώ με τη θλίψη στην καρδιά τους, να ξέρετε: δεν είστε μόνοι. Ποτέ δεν θα είστε μόνοι, και ο αγαπημένος σας άνθρωπος δεν θα ξεχαστεί ποτέ», πρόσθεσε.

Το γραφείο του Μπάιντεν ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι έχει καρκίνο.

«Ο καρκίνος μάς αγγίζει όλους», δήλωσε ο 82χρονος Αμερικανός πρόεδρος, σε ανάρτησή του στο Twitter (X). «Όπως τόσοι από εσάς, έτσι κι εγώ και η Τζιλ μάθαμε ότι είμαστε πιο δυνατοί στα σημεία όπου έχουμε “σπάσει”. Σας ευχαριστώ που μας στηρίζετε με την αγάπη και τη συμπαράστασή σας».

Ένας εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Μπάιντεν έμαθε για τη διάγνωση στα μέσα Μαΐου και ότι δεν είχε ποτέ προηγουμένως διαγνωστεί με καρκίνο του προστάτη. Δεν είχε υποβληθεί σε προληπτικό έλεγχο για καρκίνο του προστάτη κατά την τελευταία του ιατρική εξέταση όσο ήταν στην προεδρία, τον Φεβρουάριο του 2024, σύμφωνα με τα ιατρικά αρχεία εκείνης της περιόδου.

Ο εκπρόσωπός του ανέφερε επίσης ότι η τελευταία γνωστή μέτρηση του ειδικού προστατικού αντιγόνου (PSA), η οποία χρησιμοποιείται για την ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη, είχε γίνει το 2014. Η συγκεκριμένη εξέταση γενικά δεν συνιστάται σε άνδρες άνω των 70 ετών.

Με πληροφορίες από CBS News

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM