Εκτοξεύτηκε στα 8.500 μέτρα με το παρά πέντε και επέζησε – Πρωτοφανές περιστατικό στην Κίνα

Εκτοξεύτηκε στα 8.500 μέτρα με το παρά πέντε και επέζησε – Πρωτοφανές περιστατικό στην Κίνα Facebook Twitter
Φωτ: Χ
0

Ένας 55χρονος άνδρας στην Κίνα σώθηκε από θαύμα, όταν παρασύρθηκε κατά λάθος σε ύψος 8.500 μέτρων ενώ δοκίμαζε εξοπλισμό για πτήση με παρά πέντε στα βουνά Τσιλιάν, στα βορειοδυτικά της χώρας.

Ο Πενγκ Γιουτζιάνγκ βρισκόταν σε υψόμετρο περίπου 3.000 μέτρων όταν ξαφνικά άρχισε να ανεβαίνει απότομα στον αέρα, εξαιτίας ενός σπάνιου και ισχυρού ανοδικού ρεύματος (γνωστού και ως «cloud suck») που τον έσπρωξε μέσα σε σύννεφα και τον ανέβασε 5.000 μέτρα ψηλότερα.

Το περιστατικό, που συνέβη το Σάββατο, καταγράφηκε από κάμερα προσαρμοσμένη στο εξάρτημά του και έκανε τον γύρο του κινεζικού διαδικτύου μέσω της πλατφόρμας Douyin (το αντίστοιχο του TikTok στην Κίνα). Στα πλάνα, ο Πενγκ φαίνεται να κρατά με δύναμη τα χειριστήρια, ενώ το πρόσωπο και τα ρούχα του είναι καλυμμένα με παγοκρυστάλλους.

«Ήταν τρομακτικό. Παντού υπήρχε μόνο λευκό. Δεν ήξερα πού πήγαινα. Αν δεν είχα πυξίδα, θα ήμουν εντελώς χαμένος. Νόμιζα ότι πετούσα ευθεία, αλλά στην πραγματικότητα περιστρεφόμουν», είπε ο ίδιος στο κρατικό China Media Group.

«Ήθελα να κατέβω, αλλά ανέβαινα όλο και πιο ψηλά»

Σε αυτό το ύψος, λίγο χαμηλότερα από την κορυφή του Έβερεστ, το οξυγόνο είναι εξαιρετικά αραιό και η θερμοκρασία μπορεί να πέσει στους -40 βαθμούς. Ο Πενγκ είπε πως ήθελε απεγνωσμένα να κατέβει, αλλά δεν μπορούσε. «Με τραβούσε συνεχώς προς τα πάνω, μέχρι που βρέθηκα μέσα στο σύννεφο.»

Πιστεύει πως πιθανόν να λιποθύμησε κατά τη διάρκεια της καθόδου. Το πιο δύσκολο, όπως είπε, ήταν να επανακτήσει τον έλεγχο όταν το παρά πέντε άρχισε να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα.

Ο Πενγκ πετά εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά δεν είχε σκοπό να απογειωθεί εκείνη την ημέρα. Σύμφωνα με την Global Times, βρισκόταν στο σημείο μόνο για να ελέγξει την εφαρμογή και την άνεση του εξοπλισμού στο έδαφος. Οι ισχυροί άνεμοι όμως τον σήκωσαν ξαφνικά και κατέληξε πολύ ψηλότερα απ’ όσο θα μπορούσε να φανταστεί.

Οι αρχές διερευνούν το περιστατικό και του επέβαλαν εξάμηνη αναστολή, καθώς η πτήση δεν ήταν εγκεκριμένη.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιήσεις Νετανιάχου και Τραμπ στη Χαμάς, ενώ η Γάζα εξακολουθεί να μετρά νεκρούς

Διεθνή / Τελεσίγραφα Νετανιάχου και Τραμπ στη Χαμάς, την ώρα που οι νεκροί στη Γάζα αυξάνονται

«Η Χαμάς θα αφοπλιστεί είτε με τη διπλωματία, είτε στρατιωτικά» λέει ο Νετανιάχου - «Δεν θα δεχθώ καθυστερήσεις», προειδοποιεί ο Τραμπ - 57 ακόμη νεκροί στον θύλακα παρά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δηλώνει ικανοποιημένος με την παύση του πυρ από το Ισραήλ αλλά υπάρχουν αναφορές για 57 νεκρούς

Διεθνή / Γάζα: Αναφορές για 57 νεκρούς λίγο αφότου ο Τραμπ δήλωσε ικανοποιημένος με την παύση των ισραηλινών επιθέσεων

Η παλαιστινιακή υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας αναφέρει δεκάδες νεκρούς στον θύλακα, παρά την έκκληση του Αμερικανού προέδρου για παύση των βομβαρδισμών
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Το Ισραήλ διέταξε τον στρατό να σταματήσει την εκστρατεία αλλά συνεχίζει τους βομβαρδισμούς

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ διέταξε τον στρατό να σταματήσει την εκστρατεία αλλά συνεχίζει τους βομβαρδισμούς

Ενώ ετοιμάζονται για την πρώτη φάση του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ, για τον τερματισμό του πολέμου και την απελευθέρωση όλων των ομήρων, συνεχίζουν τα πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM