Κλειστά σχολεία σε Λέρο και Πάτμο λόγω των σεισμών στη Σαντορίνη

Κλειστά σχολεία σε Λέρο και Πάτμο λόγω των σεισμών στη Σαντορίνη Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Κλειστά τα σχολεία, όλων των βαθμίδων, σε Πάτμο και Λέρο λόγω των σεισμών στην περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού.

Ο σεισμός, έντασης 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, έγινε ιδιαίτερα αισθητός στα δύο νησιά. Η αναστολή, που θα έχει ισχύ μέχρι και την Παρασκευή, αποφασίστηκε λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στο ρήγμα Σαντορίνης - Αμοργού.

Ο δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης, σε ανάρτησή του αναφέρει:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με απόφασή μου, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των βαθμίδων των σχολικών μας μονάδων, καθώς και των νηπιακών σταθμών, από αύριο, Τέταρτη 5 Φεβρουαρίου 2025, έως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025.

Η απόφαση αυτή ελήφθη με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών μας, λόγω των συνεχιζόμενων σεισμικών δονήσεων στο ρήγμα Σαντορίνης - Αμοργού».

Ο δήμαρχος Πάτμου Νικήτας Τσαμπαλάκης, σε ανάρτησή του αναφέρει:

«Προληπτική αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων και του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού λόγω έντονης σεισμικής δραστηριότητας

Αναστέλλουμε προληπτικά τη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού από την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2025 έως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στο ρήγμα Σαντορίνης - Αμοργού.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού των σχολικών μονάδων.

Βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και την Πολιτική Προστασία, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας, ώστε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Καλούμε τους πολίτες να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις και να τηρούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, παραμένοντας ψύχραιμοι και προσεκτικοί.

Ο Δήμος Πάτμου λαμβάνει όλα τα αναγκαία προληπτικά μέτρα για τη διασφάλιση της προστασίας των κατοίκων και των υποδομών. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Ο Δήμαρχος Πάτμου

Νικήτας Τσαμπαλάκης».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: «Μας κλώτσησαν» λένε ωφελούμενοι ΚΑΠΗ για beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: «Μας έδιωξαν λες και ήμασταν πρόβατα» λένε οι ηλικιωμένοι για τα beach bars που τους αρνήθηκαν την είσοδο

Τι καταγγέλλουν ηλικιωμένοι που δικαιούνταν δωρεάν μπάνια από πρόγραμμα του δήμου - «Μας έκανε μια κίνηση με τα χέρια του θαρρείς και ήμασταν πρόβατα»
LIFO NEWSROOM
Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Ελλάδα / Αυξήθηκαν οι νεκροί από τροχαία στην Ελλάδα - Στην 4η χειρότερη θέση της ΕΕ

Η πιθανότητα θανάτου στο ελληνικό οδικό δίκτυο είναι τριπλάσια σε σχέση με χώρες όπως η Νορβηγία, η Σουηδία και η Μάλτα, και διπλάσια από χώρες όπως η Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Σλοβενία
LIFO NEWSROOM