Η κόρη του προέδρου της Κολομβίας απαντά στον Τραμπ: Για κάθε απέλαση θα στέλνουμε πίσω έναν γκρίνγκο

Η κόρη του προέδρου της Κολομβίας απαντά στον Τραμπ: Για κάθε απέλαση θα στέλνουμε πίσω έναν γκρίνγκο Facebook Twitter
Η κόρη του Κολομβιανού προέδρου, Αντρέα Πέτρο
0

«Για κάθε απέλαση, θα στέλνουμε πίσω έναν γκρίνγκο» απαντά η κόρη του προέδρου της Κολομβίας, Αντρέα Πέτρο, στον Ντόναλντ Τραμπ.

Η 33χρονη κόρη του Γκουστάβο Πέτρο, σε μια ανάρτησή της στο Twitter που δείχνει δύο δελφίνια μπροστά από ένα ουράνιο τόξο, έγραψε στα ισπανικά, καλώντας τον πατέρα της να απελαύνει Αμερικανούς που συλλαμβάνονται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων: «Για κάθε Κολομβιανό που απελαύνεται, θα επιστρέφουμε έναν γκρίνγκο από το Ελ Πομπλάδο». 

Σημειώνεται πως η λέξη «γκρίνγκο» χρησιμοποιείται σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, για να δηλώσει, με περιφρόνηση συνήθως, τους λευκούς, και ιδίως τους Βορειοαμερικανούς.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η Κολομβία αποδέχτηκε τους όρους που έθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τον επαναπατρισμό παράτυπων μεταναστών στη χώρα αυτή, προσθέτοντας ότι κατά συνέπεια αναστέλλονται οι δασμοί και οι κυρώσεις που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα σε βάρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής.

«Η κολομβιανή κυβέρνηση αποδέχτηκε όλους τους όρους του προέδρου Τραμπ, συμπεριλαμβανομένης της απεριόρισης αποδοχής όλων των παράνομων αλλοδαπών από την Κολομβία που επαναπροωθούν οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων αυτών που μεταφέρονται με στρατιωτικά αεροσκάφη, χωρίς περιορισμό ούτε καθυστέρηση», ανέφερε η προεδρία των ΗΠΑ.

Οι δασμοί και οι κυρώσεις θα επανέλθουν σε ισχύ αν η Μπογκοτά παραβιάσει τη συμφωνία, πρόσθεσε.

Η Αντρέα Πέτρο, φαίνεται πως αναφέρεται στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια στην πόλη Μεδεγίν. Τον περασμένο Απρίλιο, ένας 36χρονος Αμερικανός μετέβη σε δωμάτιο ξενοδοχείου με δύο ανήλικα κορίτσια, μόλις 12 και 13 ετών. Ο άνδρας κατάφερε να φύγει από την Κολομβία και ο πρόεδρος της χώρας, Γκουστάβο Πέτρο, έκανε  έκκληση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για να εκδοθεί ο 36χρονος.

Με πληροφορίες από New York Post

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Το Ιράν εξετάζει την πρόταση των ΗΠΑ ενώ ο Τραμπ απειλεί: «Αν δεν συμφωνήσουν, οι βομβαρδισμοί θα αρχίσουν»

Η Τεχεράνη μελετά το αμερικανικό σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Ουάσινγκτον συνεχίζει τις στρατιωτικές πιέσεις και τις απειλές για νέα χτυπήματα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΪΟΣ

Διεθνή / Χανταϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα 5 από τα 8 φερόμενα κρούσματα στο κρουαζιερόπλοιο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε πως θα υπάρξουν κι άλλα κρούσματα, δεδομένου της περιόδου επώασης της νόσου που μπορεί να φτάσει έως και τις έξι εβδομάδες
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM