Λος Άντζελες: Ο Ζελένσκι στέλνει 150 Ουκρανούς πυροσβέστες για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών

Λος Άντζελες: Ο Ζελένσκι στέλνει 150 Ουκρανούς πυροσβέστες για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών Facebook Twitter
Φωτ. από τις φωτιές στο Λος Άντζελες / EPA
0

Ουκρανοί πυροσβέστες θα ταξιδέψουν στο Λος Άντζελες για να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται εδώ και μέρες ανεξέλεγκτες στη δεύτερη μεγαλύτερη των ΗΠΑ. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι το βράδυ της Κυριακής.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε πως η αποστολή Ουκρανών πυροσβεστών στο Λος Άντζελες βρίσκεται «σε στάδιο συντονισμού» και ανέφερε ότι «150 πυροσβέστες είναι ήδη έτοιμοι» να αναχωρήσουν για το Λος Άντζελες, όπου πολλές πυρκαγιές καταστρέφουν την πόλη και τα περίχωρά της εδώ και οκτώ μέρες. Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε πως έδωσε εντολή στον υπουργό Εσωτερικών «να προετοιμαστεί για πιθανή συμμετοχή των διασωστών μας στη μάχη κατά των πυρκαγιών στην Καλιφόρνια».

«Η κατάσταση εκεί είναι εξαιρετικά δύσκολη και οι Ουκρανοί μπορούν να βοηθήσουν τους Αμερικανούς να σώσουν ζωές», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος το βράδυ της Κυριακής σε βίντεο που ανάρτησε στο X (πρώην Twitter). Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρόσθεσε πως η αποστολή βοήθειας «συντονίζεται» και «150 πυροσβέστες είναι ήδη έτοιμοι».

Οι καταστροφικές φωτιές μαίνονται στο Λος Άντζελες από την περασμένη Τρίτη. Η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ συνεχίζει να μετράει τους νεκρούς της ενώ μέχρι το βράδυ της Κυριακής ο αριθμός των νεκρών είχε ανέλθει στους 24, σύμφωνα με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της κομητείας του Λος Άντζελες.

Η πόλη εξακολουθεί να δίνει μάχη με τις φλόγες ενώ για την Τρίτη προβλέπεται οι άνεμοι να είναι πιο ισχυροί. Στο μεταξύ οι πυροσβέστες συχνά βρίσκουν άδειους κρουνούς ή χαμηλή πίεση στο νερό ενώ την Παρασκευή ο αρχηγός της Πυροσβεστικής τόνισε πως ο προϋπολογισμός του δήμου για τους πυροσβέστες είναι ανεπαρκής.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής οι ΗΠΑ έχουν παράσχει στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια άνω των 65 δισ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Κιέβου στην άμυνά του ενάντια στη ρωσική εισβολή. Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 η Ουάσινγκτον έχει παράσχει στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια άνω των 65 δισ. δολαρίων.

Αν και το Κίεβο ανησυχεί για την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου, ελπίζει ο διάδοχος του Τζο Μπάιντεν να λάβει σημαντικές αποφάσεις για την Ουκρανία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την διάρκεια συνέντευξής του στην ουκρανική τηλεόραση στις 3 Ιανουαρίου είχε δηλώσει πως «ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ισχυρός και απρόβλεπτος και αυτές οι ιδιότητες μπορεί να αποτελέσουν καθοριστικό παράγοντα στην πολιτική του προσέγγιση για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Ο ίδιος υποστήριξε πως δεν είναι δυνατόν τρία χρόνια πολέμου να τελειώσουν μέσα σε μία μέρα, όπως είχε πει ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, όμως, όπως τόνισε ο Ζελένσκι, «το "καυτό" στάδιο του πολέμου θα μπορούσε να τελειώσει πολύ σύντομα, αν ο Τραμπ είναι ισχυρός στη θέση του».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: «Ο πιο φυσιολογικός 12χρονος μελλοντικός μονάρχης που είχαμε ποτέ» λένε βασιλικοί αναλυτές

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ όπως όλα δείχνουν παίρνει τον ρόλο του ως πατέρας του μελλοντικού βασιλιά τόσο σοβαρά, όσο και τον ρόλο του ως μελλοντικός βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Διεθνή / Ουκρανία: Νέοι άνδρες επιτρέπεται πλέον να φύγουν από τη χώρα – Τι αλλάζει

Η κυβέρνηση Ζελένσκι χαλαρώνει τον κανόνα που απαγόρευε την έξοδο ανδρών από την Ουκρανία - Τι ισχύει για τους 18-22 ετών, οι ανησυχίες για τη μετανάστευση νέων και το παρασκήνιο πίσω από την απόφαση
LIFO NEWSROOM
Πώς μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο Φαρατζ για μαζικές απελάσεις και έξοδο από τη Σύμβαση της Γενεύης

Διεθνή / Πώς μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο Φαρατζ για μαζικές απελάσεις και έξοδο από τη Σύμβαση της Γενεύης

Το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ σχεδιάζει μαζικές απελάσεις αιτούντων άσυλο και αποχώρηση από διεθνείς συνθήκες όπως η ΕΣΔΑ και η Σύμβαση της Γενεύης, πυροδοτώντας διεθνείς αντιδράσεις και πολιτικές αναταράξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Δασμοί 50% στις εισαγωγές από την Ινδία – Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος με Ρωσία στο παρασκήνιο

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ 50% στις εισαγωγές από την Ινδία – Κλιμακώνεται ο εμπορικός πόλεμος με Ρωσία στο παρασκήνιο

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέβαλε δασμούς 50% στις περισσότερες εισαγωγές από την Ινδία, τιμωρώντας το Νέο Δελχί για τις αγορές ρωσικού πετρελαίου - Σοκ για την ινδική οικονομία, κίνδυνοι για τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού
LIFO NEWSROOM
Τέιλορ Σουίφτ: Ο Τραμπ «ξέχασε πως την μισεί» και της ευχήθηκε για τον γάμο της με τον Τράβις Κέλσι

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: Ο Τραμπ «ξέχασε πως την μισεί» και της ευχήθηκε για τον γάμο της με τον Τράβις Κέλσι

Πριν από τρεις εβδομάδες, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε την Τέιλορ Σουίφτ «woke τραγουδίστρια» και τώρα, ξαφνικά υποστηρίζει την σχέση της, σχολιάζει το Roling Stone
LIFO NEWSROOM
Ο Νετανιάχου αναγνωρίζει για πρώτη φορά τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων από τους Οθωμανούς

Διεθνή / Ο Νετανιάχου αναγνωρίζει για πρώτη φορά τη Γενοκτονία Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων από τους Οθωμανούς

Για πρώτη φορά, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αναγνώρισε δημόσια τη γενοκτονία που διέπραξε η Οθωμανική Αυτοκρατορία εναντίον Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελλήνων - Η δήλωση φέρνει στο προσκήνιο ένα ζήτημα που το Ισραήλ απέφευγε επί δεκαετίες
LIFO NEWSROOM