LIVE!

Ryanair: Ζητά όριο στο αλκοόλ στα αεροδρόμια μετά τα επεισόδια με μεθυσμένους σε πτήσεις

Ryanair: Ζητά τον περιορισμό κατανάλωσης αλκοόλ στα αεροδρόμια μετά από επεισόδια με μεθυσμένους επιβάτες Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ύστερα από μήνυση της Ryanair σε επιβάτη για αναγκαστική εκτροπή πτήσης της από το Δουβλίνο στο Λανθαρότε, λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς, η εταιρεία αποφάσισε να συμπεριλάβει τα αιτήματά της σε επίσημη πρόταση για την μείωση του αλκοόλ.

Η Ryanair ζητά, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, να θεσπιστεί περιορισμός στην κατανάλωση αλκοόλ στα αεροδρόμια, εισάγοντας την πρόταση, οι επιβάτες να μην μπορούν να αγοράζουν περισσότερα από δύο ποτά, πριν την επιβίβαση.

Η αεροπορική εταιρεία επισημαίνει, πως η ανεξέλεγκτη κατανάλωση αλκοόλ στα αεροδρόμια έχει γίνει πολλές φορές, αιτία για ανάρμοστη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Πολλοί από όσους πελάτες της εταιρείας έχουν προκαλέσει προβλήματα, εμφανίζονται, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, να εισέρχονται ήρεμοι κατά την επιβίβαση, αλλά να γίνονται ενοχλητικοί στην πορεία. Η Ryanair ζητά από τις ευρωπαϊκές αρχές, να επιβάλουν τον έλεγχο πωλήσεων αλκοόλ με τη χρήση της κάρτας επιβίβασης, όπως γίνεται ήδη στα duty-free καταστήματα.

Η πρόταση της Ryanair, έρχεται μερικές ημέρες μετά την αγωγή της σε επιβάτη που προκάλεσε αναγκαστική εκτροπή της πτήσης Δουβλίνο - Λανθαρότε, λόγω της ενοχλητικής συμπεριφοράς του. Εκτός από την αναστάτωση που προκάλεσε στο αεροσκάφος, η συμπεριφορά του κόστισε στην αεροπορική εταιρεία έξοδα ύψους €15.000, συμπεριλαμβανομένων εξόδων για διαμονή επιβατών και πληρώματος, καύσιμα, απώλειες πωλήσεων κατά την πτήση, και νομικά κόστη. Η Ryanair έχει ξεκινήσει νομική διαδικασία εναντίον του επιβάτη για να ανακτήσει αυτά τα ποσά, τονίζοντας ότι η συμπεριφορά του ήταν η αποκλειστική αιτία των επιπλέον εξόδων.

Ryanair: Προτείνει το όριο των δύο ποτών

«Δεν καταλαβαίνουμε, γιατί οι επιβάτες στα αεροδρόμια δεν περιορίζονται σε δύο αλκοολούχα ποτά (χρησιμοποιώντας την κάρτα επιβίβασης με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που περιορίζονται οι πωλήσεις αφορολόγητων ειδών), καθώς αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα την ασφαλέστερη και καλύτερη συμπεριφορά των επιβατών στα αεροσκάφη και μια ασφαλέστερη ταξιδιωτική εμπειρία για τους επιβάτες και τα πληρώματα σε όλη την Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια των καθυστερήσεων των πτήσεων, οι επιβάτες καταναλώνουν υπερβολική ποσότητα αλκοόλ στα αεροδρόμια χωρίς κανένα όριο στην αγορά ή την κατανάλωση» δήλωσε η αεροπορική εταιρεία, νωρίτερα, σήμερα.

Η Ryanair υπογραμμίζει ότι τα πληρώματα ήδη έχουν το δικαίωμα να μην σερβίρουν αλκοόλ σε επιβάτες που θεωρούνται υπερβολικά μεθυσμένοι, αλλά θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά πρέπει να επεκταθούν στα αεροδρόμια. Ζητά, επομένως, αυστηρότερο πλαίσιο νομοθεσίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να περιοριστεί η κατανάλωση αλκοόλ πριν τις πτήσεις, διασφαλίζοντας ένα ασφαλέστερο ταξιδιωτικό περιβάλλον για όλους.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανία: Μεθυσμένος επιβάτης επιτέθηκε στο πλήρωμα πτήσης μετά από κοκτέιλ σαμπάνιας και κόκκινου κρασιού

Διεθνή / Βρετανία: Μεθυσμένος επιβάτης επιτέθηκε στο πλήρωμα πτήσης μετά από κοκτέιλ σαμπάνιας και κόκκινου κρασιού

Η αστυνομία του Σάσεξ ανέφερε πως ο Τίλσον είχε καταναλώσει τρία ποτήρια σαμπάνιας στο αεροδρόμιο της Μαγιόρκα και ακολούθως τρία ποτήρια κόκκινο κρασί κατά τη διάρκεια της πτήσης
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Διεθνή / Μπορεί ένα αρχιτεκτονικό γραφείο να αποδεσμευτεί από το όνομα του ιδρυτή του; Η υπόθεση Zaha Hadid

Το Εφετείο της Αγγλίας έκρινε ότι η συμφωνία που υποχρεώνει το Zaha Hadid Architects να διατηρεί το όνομα της ιδρύτριάς του και να καταβάλλει 6% των εσόδων του στο Zaha Hadid Foundation μπορεί να τερματιστεί με εύλογη προειδοποίηση, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επαναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή ονόματος.
THE LIFO TEAM
Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Ο πόλεμος παγώνει τη μόδα: Διεθνή brands κλείνουν καταστήματα στη Μέση Ανατολή

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή οδηγεί διεθνείς ομίλους πολυτελείας και μεγάλες αλυσίδες λιανεμπορίου σε προσωρινό κλείσιμο καταστημάτων και αναστολή δραστηριοτήτων στον Κόλπο.
THE LIFO TEAM
«Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Διεθνή / «Αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι»: Η δήλωση του Shia LaBeouf που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Shia LaBeouf μίλησε σε συνέντευξή του στον Andrew Callaghan για την πρώτη του σύλληψη στη Νέα Ορλεάνη, δηλώνοντας «αν αυτό είναι ομοφοβικό, τότε είμαι», λίγο πριν συλληφθεί ξανά κατά τη διάρκεια του Mardi Gras. Οι δηλώσεις του προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στα social media και επανέφεραν στο προσκήνιο το ταραχώδες δημόσιο προφίλ του ηθοποιού.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
Chet Hanks: «Free me» από την Κολομβία – Μπλόκο επιστροφής λόγω διαβατηρίου

Διεθνή / Ο Chet Hanks και το ελληνικό διαβατήριο που τον κράτησε στη Μεντεγίν

Ο Chet Hanks δήλωσε μέσω Instagram ότι παραμένει στην Κολομβία λόγω προβλήματος με το διαβατήριό του. Ο 35χρονος ηθοποιός και ράπερ, γιος του Tom Hanks και της Rita Wilson, εξήγησε ότι ταξίδευε με το ελληνικό του διαβατήριο και δεν είχε μαζί του το αμερικανικό, γεγονός που δυσκολεύει την επιστροφή του στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΝ - «Πολύ αργά» για συνομιλίες με το Ιράν, λέει ο Τραμπ

Όλες οι εξελίξεις - Στους 787 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν - Νέες ισχυρές εκρήξεις στην Τεχεράνη - Κλειστά τα σχολεία στο Ακρωτήρι μέχρι την Παρασκευή
THE LIFO TEAM