Ισραήλ: Επίθεση με μαχαίρι σε πλατεία - Νεκρή μια 80χρονη

Ισραήλ: Επίθεση με μαχαίρι σε πλατεία - Νεκρή μια 80χρονη Facebook Twitter
Φωτογραφία: Τimes of Ιsrael
0

Επίθεση με μαχαίρι πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή σε πλατεία του Ισραήλ, με θύμα μια 80χρονη γυναίκα.

Η ηλικιωμένη έχασε τη ζωή της σε επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Χερτσιλιγιά, βόρεια του Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε ισραηλινό νοσοκομείο. Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό και έχει συλλάβει τον ύποπτο δράστη.

Η επίθεση σημειώθηκε στην πλατεία Ντε Σαλίτ στην Χερτσιλιγιά, διευκρίνισε η αστυνομία.

Η 80χρονη «διακομίστηκε στο νοσοκομείο φέροντας πολλαπλά τραύματα από αιχμηρό όπλο», όπως ανακοίνωσε το νοσοκομείο Ichilov του Τελ Αβίβ. Παρά «τις προσπάθειες ανάνηψης, το προσωπικό του νοσοκομείου διαπίστωσε τον θάνατό της κατά την άφιξή της», πρόσθεσε.

«Σταματήσαμε την αιμορραγία, της χορηγήσαμε φάρμακα και την απομακρύναμε (από το σημείο) σε κρίσιμη κατάσταση», δήλωσε ο Ιντάν Σινά, διασώστης της Magen David Adom, της υπηρεσίας παροχής πρώτων βοηθειών του Ισραήλ, προτού το νοσοκομείο ανακοινώσει τον θάνατο της γυναίκας.

Συνελήφθη Παλαιστίνιος ως ύποπτος

Από την πλευρά της η αστυνομία ανέφερε ότι ο ύποπτος δράστης της επίθεσης, ένας 28χρονος Παλαιστίνιος από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συνελήφθη και πρόσθεσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα.

Από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας, που ξέσπασε μετά την πρωτοφανή επίθεση της Χαμάς εναντίον του ισραηλινού εδάφους στις 7 Οκτωβρίου 2023, έχουν σημειωθεί στο Ισραήλ πολλές επιθέσεις από Παλαιστίνιους.

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι, ανάμεσά τους Ισραηλινοί στρατιώτες, έχουν σκοτωθεί σε αυτές τις επιθέσεις, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP που βασίζεται σε επίσημα ισραηλινά στοιχεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζ.Ντ. Βανς

Διεθνή / Έλον Μασκ: «Φρένο» στα σχέδια για νέο κόμμα – Στήριξη σε Ρεπουμπλικανούς και Τζέι Ντι Βανς

Ο Έλον Μασκ φαίνεται να παγώνει τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέου πολιτικού κόμματος στις ΗΠΑ, φοβούμενος ρήξη με τους Ρεπουμπλικανούς. Αντίθετα, σκέφτεται να στηρίξει τον αντιπρόεδρο JD Vance για τις εκλογές του 2028.
LIFO NEWSROOM
Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Διεθνή / Ο Κρις Μάρτιν για το ζευγάρι στο «σκάνδαλο με τον CEO στους Coldplay»: «Τους στέλνουμε αγάπη»

Ευχαριστούμε που ήρθατε μετά από εκείνο το φιάσκο, αλλά όταν η ζωή σου πετά λεμόνια, να τα κάνεις λεμονάδα, είπε σε συναυλία των Coldplay αναφερόμενος σε όσα έγιναν τον Ιούλιο στη Βοστώνη
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Σχέδιο για ΝΑΤΟϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς φυσικά Αμερικανούς στρατιώτες

Διεθνή / Το σχέδιο Τραμπ για ΝΑΤΟϊκού τύπου δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία χωρίς Αμερικανούς στρατιώτες

Ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει ευρωπαϊκή δύναμη ασφαλείας στην Ουκρανία μετά από πιθανή ειρηνευτική συμφωνία - Οι ΗΠΑ εξετάζουν παροχή αεροπορικής υποστήριξης, αποκλείοντας όμως την ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων
LIFO NEWSROOM