Η Ρωσία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ και τους «δορυφόρους» τους

Η Ρωσία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στις ΗΠΑ και τους «δορυφόρους» τους Facebook Twitter
Το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Μόσχα / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Η Ρωσία προειδοποίησε τους πολίτες της να μην ταξιδέψουν στις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να «κυνηγηθούν» από τις αρχές των κρατών αυτών.  

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εξέδωσε την προειδοποίηση σε σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, λέγοντας ότι οι Ρώσοι μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο των επικίνδυνων σχέσεων με τις ΗΠΑ. 

 

«Τα ταξίδια στις ΗΠΑ, ιδιωτικά ή από επίσημη ανάγκη είναι, γεμάτα με σοβαρούς κινδύνους», είπε, περιγράφοντας τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας ως «στα πρόθυρα ρήξης». Οι Ρώσοι θα πρέπει επίσης να αποφεύγουν τα ταξίδια στον Καναδά και τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είπε η Ζαχάροβα, περιγράφοντας αυτές τις χώρες ως «δορυφόρους» των ΗΠΑ.  

Οι ΗΠΑ συμβουλεύουν επίσης τους πολίτες τους να μην ταξιδεύουν στη Ρωσία, λέγοντας ότι «μπορεί να αντιμετωπίσουν παρενόχληση ή κράτηση από Ρώσους αξιωματούχους ασφαλείας» ή «αυθαίρετη εφαρμογή των τοπικών νόμων» με βάση την εθνικότητά τους. 

Ρώσοι και Αμερικανοί διπλωμάτες λένε ότι οι δεσμοί μεταξύ των δύο χωρών είναι χειρότεροι από κάθε άλλη φορά μετά την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. 

 

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της Ουκρανίας, δίνοντάς της 62 δισ. δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια από την πλήρους κλίμακας εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022. Τον περασμένο μήνα, οι ΗΠΑ επέτρεψαν στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικούς τακτικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς βαθιά μέσα στη Ρωσία, ένα σημείο καμπής στον πόλεμο που εξόργισε τη Μόσχα και την ώθησε να μειώσει το πυρηνικό της όριο. 

Η Ρωσία έχει επίσης ξεσπάσει εναντίον ενός αμερικανικού δανείου ύψους 20 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία - το οποίο θα υποστηριχθεί από κέρδη από κατασχεμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. «Πρόκειται για μια μανιακή επιθυμία να παραταθεί η αγωνία του καθεστώτος του Κιέβου, του ίδιου του Ζελένσκι και όλων αυτών των διεφθαρμένων συμφωνιών που δημιούργησε το καθεστώς του Μπάιντεν γύρω από την κατάσταση στην Ουκρανία», δήλωσε η Ζαχάροβα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης. 

Με πληροφορίες από Reuters, Al Jazeera

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM