Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Στον εισαγγελέα αναμένεται να μεταβούν την ερχόμενη Τετάρτη, οι συλληφθέντες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια, μετά την πορεία για την 16η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι Αρχές το βράδυ της Παρασκευής και μετά την ολοκλήρωση της ειρηνικής πορείας στη μνήμη του 15χρονου Αλέξη, προχώρησαν σε αρκετές προσαγωγές, με δέκα άτομα τελικά να συλλαμβάνονται για επεισόδια που σημειώθηκαν στα Εξάρχεια. Οι δέκα συλληφθέντες, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών κατά συναυτουργία, της έκρηξης από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και ξένα πράγματα κατά συναυτουργία.

Επίσης, τους σκήθηκε δίωξη για εμπρησμό με πρόθεση από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και ξένα πράγματα κατά συναυτουργία, αλλά και για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή από κοινού σε βάρος αστυνομικών, βία κατά υπαλλήλων, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία αλλά και άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Ελλάδα / Φοινικούντα: Νέες αποκαλύψεις για τη διπλή δολοφονία – Καταθέσεις, αντιφάσεις και η «σκιά» της κληρονομιάς

Η έρευνα για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα αποκτά νέα διάσταση μετά τις σημερινές καταθέσεις. Αντιφάσεις, συγγενικές σχέσεις, οικονομικά κίνητρα και η σκιά μιας κληρονομιάς συνθέτουν ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια των τελευταίων ετών στη Μεσσηνία
LIFO NEWSROOM