Οι πυρκαγιές στην Πορτογαλία βρίσκονται εκτός ελέγχου

Οι πυρκαγιές στην Πορτογαλία βρίσκονται εκτός ελέγχου Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με πορτογάλους αξιωματούχους, σε περίπου 70 υπολογίζονται οι εστίες πυρκαγιάς σε όλη την Πορτογαλία, σημειώνοντας ότι σε αυτές περιλαμβάνονται 16 μεγάλες πυρκαγιές.

Τρεις από τις μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται στην περιοχή Βισέου, βόρεια της Λισαβόνας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η Πορτογαλία ζήτησε χθες βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά από το 2005. Η Ε.Ε. και η Ισπανία αναμένεται να αποστείλουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη στην χώρα.

Οι νεκροί από τις πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι ανέρχονται σε τρεις σε όλη την Πορτογαλία. Το πιο πρόσφατο θύμα, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ήταν ένας 54χρονος που προσπαθούσε να προστατεύσει τα πτηνά που εξέτρεφε κοντά στο Ούρεμ. Η πυρκαγιά αυτή τέθηκε υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια της νύχτας που πέρασε.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου 670.000 στρέμματα γης έχουν καταστραφεί από τα τέλη Ιουλίου από τις πυρκαγιές στην χώρα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Διεθνή / Εκλογές στη Ρουμανία: Στις κάλπες οι πολίτες για τον αμφίρροπο β΄ γύρο

Δύο υποψήφιοι πρόεδροι της Ρουμανίας: ο 38χρονος Τζόρτζε Σιμιόν, επικεφαλής του εθνικιστικού AUR και θαυμαστής του Ντόναλντ Τραμπ, και ο 55χρονος Νικουσόρ Νταν, δήμαρχος Βουκουρεστίου με κεντρώο προφίλ
LIFO NEWSROOM