Λεωφόρος Βουλιαγμένης: «Λιποθυμούσαν και τους πετούσαν έξω από το κλαμπ»- Nέες μαρτυρίες για τη δηλητηρίαση μαθητών

Λεωφόρος Βουλιαγμένης: «Λιποθυμούσαν και τους πετούσαν έξω από το κλαμπ»- Nέες μαρτυρίες για τη δηλητηρίαση μαθητών Facebook Twitter
0

Μια νεαρή μαθήτρια περιέγραψε τις τραγικές στιγμές που έζησαν οι συμμαθητές της σε σχολική εκδήλωση σε γνωστό κλαμπ της Λεωφόρου Βουλιαγμένης. Εκεί, οι μαθητές άρχισαν να χάνουν τις αισθήσεις τους και να κάνουν εμετό, καθώς είχαν καταναλώσει αλκοόλ, το οποίο πιθανολογείται πως ήταν νοθευμένο.

Η μαθήτρια, που βρέθηκε στο κλαμπ για διασκέδαση, περιέγραψε την απελπιστική κατάσταση τονίζοντας πως τα παιδιά άρχισαν να καταρρέουν αμέσως μετά την κατανάλωση αλκοόλ. Όπως ανέφερε: «Οι μισοί είχαν χάσει τις αισθήσεις τους, οι άλλοι ξερνούσαν. Την ώρα που φεύγαμε, υπήρχαν ακόμα παιδιά λιπόθυμα που τα απομάκρυναν».

Η συγκεκριμένη εκδήλωση είχε διοργανωθεί από εταιρεία εκδηλώσεων, που είχε αναλάβει την επινοικίαση του χώρου και τη μεταφορά των μαθητών με πούλμαν, χωρίς συνοδούς. Μετά το συμβάν, οκτώ μαθητές μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο, με μία ανήλικη να παραμένει σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ.

«Κάποια παιδιά δεν είχαν καλά τις αισθήσεις τους και είχαν αναγκαστεί να πάνε στην τουαλέτα και την ώρα που ανακοινώθηκε ότι πρέπει το μαγαζί να αδειάσει, ουσιαστικά με πολύ απότομο και άμεσο τρόπο τους ζητήσανε να απομακρυνθούν από τον χώρο, παρά το γεγονός ότι δεν αισθανόσουν καλά. Είχανε κάνει εμετό», είπε πατέρας.

Μητέρα μαθήτριας εξέφρασε την ανησυχία της για την έλλειψη ελέγχου στο χώρο, υπογραμμίζοντας πως οι ανήλικοι είχαν πρόσβαση σε αλκοόλ ανεξέλεγκτα, κάτι που προκαλεί έντονη αγανάκτηση και ερωτήματα για τις συνθήκες οργάνωσης. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι η είσοδος κόστιζε 20 έως 40 ευρώ, ανάλογα με τη θέση, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ ήταν ελεύθερη.

Η έρευνα των αρχών επικεντρώνεται στις φιάλες του αλκοόλ, ενώ το κλαμπ έχει κλείσει προσωρινά και αύριο το δημοτικό συμβούλιο, σε συνεννόηση με την αστυνομία, θα εξετάσει το ενδεχόμενο σφράγισης του. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες για την αντιμετώπιση της υπόθεσης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΠΤΩΣΗ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Κλιμάκιο του υπουργείου Παιδείας με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στο σχολείο των δύο μαθητριών

Το υπουργείο τόνισε ότι προτεραιότητα είναι «η προστασία της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών, των οικογενειών τους και η στήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας»
THE LIFO TEAM
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΤΩΣΗ

Ελλάδα / Ηλιούπολη: Νέες πληροφορίες για το σημείωμα του ενός από τα δύο κορίτσια που έπεσαν από την ταράτσα

Η αναφορά στις Πανελλήνιες και όσα έχουν γίνει μέχρι ώρας γνωστά για την υπόθεση - «Ήταν μόνη της», περιγράφουν συνομήλικα κορίτσια για τη μία από τις δύο 16χρονες
THE LIFO TEAM
Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Ελλάδα / Επεισόδια στο ΑΠΘ: Η ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών - «Η σημερινή επίθεση προσβάλλει την ίδια μας την υπόσταση»

Οι πρυτανικές αρχές ζήτησαν άμεσα την εφαρμογή του νόμου, μετά το επεισόδιο στην Πολυτεχνική Σχολή, στη Νομική Σχολή και στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών
THE LIFO TEAM