Συνεχίζεται η απεργία στην Boeing - Η σύμβαση που πρότεινε η διεύθυνση απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους

Συνεχίζεται η απεργία στην Boeing - Η σύμβαση που πρότεινε η διεύθυνση απορρίφθηκε από τους εργαζόμενους Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Οι εργαζόμενοι της Boeing στην περιοχή του Σιάτλ απέρριψαν κατά τη συντριπτική πλειοψηφία τους την πιο πρόσφατη πρόταση συμφωνίας για τετραετή επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που πρότεινε η διεύθυνση της βιομηχανίας και τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της απεργίας τους.

Η απεργία έχει παραλύσει δυο κρίσιμης σημασίας εργοστάσια από τα μέσα του Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε ο συνδικαλιστικός φορέας τους.

Το 64% των μελών του τοπικού παραρτήματος του IAM τάχθηκε εναντίον της πρότασης, ενημέρωσε ο συνδικαλιστικός φορέας μέσω X. Η πιο πρόσφατη προσφορά της διεύθυνσης της Boeing προέβλεπε αυξήσεις μισθών 35% σε τέσσερα χρόνια, αλλά χωρίς να αποκατασταθεί το σύστημα συντάξεων που είχε καταργηθεί το 2008, απαίτηση πολλών από τους εργαζομένους της.

Η απόφαση να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στη διεύθυνση του αμερικανικού κολοσσού της αεροδιαστημικής βιομηχανίας αντανακλά την πολυετή αγανάκτηση πολλών εργαζομένων, που θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν πριν από μια δεκαετία, και βαθαίνει τα προβλήματα για την Boeing, που αντιμετώπιζε ήδη κρίση.

Πάνω από 30.000 εργαζόμενοι κατέβηκαν σε απεργία σε εργοστάσια στη δυτική ακτή των ΗΠΑ από τη 13η Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να ανασταλεί η παραγωγή του πιο περιζήτητου αεροσκάφους της, του 737 MAX, όπως και μεγαλύτερων μοντέλων της, των 767 και 777.

Πιέσεις στην Boeing μετά την αποκόλληση πάνελ πόρτας

Η Boeing αντιμετωπίζει συνεχείς πιέσεις από τότε που ένα πάνελ πόρτας αποκολλήθηκε από ένα νέο αεροσκάφος 737 MAX 9 στον αέρα τον Ιανουάριο, με αποτέλεσμα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) να απαγορεύσει στην εταιρεία κατασκευής αεροπλάνων να αυξήσει την παραγωγή της. Η FAA ξεκίνησε νέα έρευνα για την ασφάλεια της Boeing την Παρασκευή (17/10).  

Τον Ιούλιο, η Boeing συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή της σε κατηγορία συνωμοσίας για εγκληματική απάτη και συμφώνησε να καταβάλει τουλάχιστον 243,6 εκατ. δολάρια, αφού παραβίασε συμφωνία αναστολής δίωξης του 2021. Η εργατική διαμάχη αναμένεται να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην έκθεση για την απασχόληση του Οκτωβρίου, η οποία θα δημοσιευθεί λίγες ημέρες πριν από τις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM