«Με φιλούσε χωρίς να το θέλω κι έβαζε τα χέρια του παντού», καταγγέλλει θύμα του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ

«Με φιλούσε χωρίς να το θέλω κι έβαζε τα χέρια του παντού», καταγγέλλει θύμα του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Με τη μορφή χιονοστιβάδας έρχονται στη δημοσιότητα οι αποκαλύψεις για την κακοποίηση που έχουν υποστεί δεκάδες γυναίκες από τον μεγιστάνα των Harrods Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, όσο ήταν επικεφαλής του εμβληματικού πολυκαταστήματος του Λονδίνου.

Σήμερα Παρασκευή, οι δικηγόροι των πρώην υπαλλήλων των Harrods που λένε ότι βιάσθηκαν και υπέστησαν σεξουαλική επίθεση από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία θύματά του επίσης μίλησαν για όσα έχουν ζήσει.

Μετά από έρευνα του BBC, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, αποκαλύφθηκε ότι περισσότερες από 20 γυναίκες δηλώνουν ότι δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον δισεκατομμυριούχο, ενώ πέντε από αυτές έχουν καταγγείλει βιασμό. Δεκατέσσερις από τις γυναίκες με τις οποίες έχει μιλήσει το BBC έχουν ασκήσει αστικές αξιώσεις κατά των σημερινών ιδιοκτητών του Harrods για αποζημίωση. Το Harrods δεν ανήκει στον Φαγέντ από το 2010. 

«Με φιλούσε χωρίς να το θέλω κι έβαζε τα χέρια του παντού»

Μία από τις γυναίκες θύματα του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ, η «Νατάσα» είπε ότι οι εργαζόμενες «στέλνονταν» στο γραφείο του μεγιστάνα και συχνά οι ιδιωτικές συναντήσεις «μετατρέπονταν σε πολλά περισσότερα».

Λέει ότι σε τέτοιες συναντήσεις, η ίδια υποβαλλόταν σε «αναγκαστικό φιλιά» ή «σε τραβούσε στα πόδια του, όπου τα χέρια του ήταν ελεύθερα για να εξερευνήσει οποιοδήποτε μέρος του σώματός σου επιθυμούσε». «Αυτά τα περιστατικά κρατούσαν δευτερόλεπτα, αλλά ο φόβος που μού ενστάλαξαν με άφηνε παράλυτη».

Επειδή ήταν τόσο μικρή, δεν ήξερε πώς να το αντιμετωπίσει, λέει η ίδια. Μίλησε ακόμα για ένα βράδυ που την κάλεσαν στο ιδιωτικό του διαμέρισμα σε μια συνάντηση εργασίας. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη πίσω της και της έδωσαν σαμπάνια. «Το άτομο για το οποίο δούλευα πίεσε τον εαυτό του πάνω μου», αφηγείται η Νατάσα.

Λέει ότι απελευθερώθηκε και έτρεξε να φύγει, αλλά ο Φαγέντ γέλασε μαζί της και φώναζε ότι «δεν έπρεπε να πει ούτε μια λέξη σε κανέναν» και ότι «δεν θα δούλευε ποτέ ξανά στο Λονδίνο».

Πίσω από το γκλάμουρ του Harrods υπήρχε ένα τοξικό, ανασφαλές, καταχρηστικό περιβάλλον

«Κάτω από τη λάμψη και την αίγλη του Harrods υπήρχε ένα τοξικό, ανασφαλές, καταχρηστικό περιβάλλον», κατήγγειλαν οι δικηγόροι των γυναικών. «Λέμε ότι κάτι ήταν σάπιο στον πυρήνα του Harrods», είπαν ακόμη.

«Η κληρονομιά του Αλ Φαγέντ ήταν να λεηλατεί, να δυσφημεί, να ταπεινώνει και να κακοποιεί τις γυναίκες υπαλλήλους για τη δική του σεξουαλική ικανοποίηση», αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου. Οι γυναίκες ήταν «τρομοκρατημένες» και «ανίσχυρες» και «φοβούνταν τα αντίποινα».

Λίγο νωρίτερα, ο δικηγόρος Ντιν Άρμστρονγκ χαιρέτισε την παραδοχή του Harrods που έκανε χθες το βράδυ ότι είχε «αποτύχει» να προστατεύσει τις γυναίκες που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο Άρμστρονγκ είπε το πολυκατάστημα ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε για τις καταγγελίες μέχρι το 2023, κάτι για το οποίο ο ίδιος είπε «απλά δεν είναι αληθινό».

«Είμαστε εδώ για να πούμε δημόσια στα Harrods ενώπιον του κόσμου ότι είναι καιρός να αναλάβουν την ευθύνη και ότι είναι καιρός να διορθώσουν τα πράγματα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουν το συντομότερο δυνατό. Πρέπει να αντιμετωπίσουν, να αποδεχτούν την ευθύνη ότι έχουν την πλήρη ευθύνη για την κακοποίηση που υπέστησαν αυτές οι γυναίκες», κατέληξε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από BBC

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM
Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: 7 πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Διεθνή / Η νέα Δεξιά της Βρετανίας: Επτά πολιτικές «copy-paste» από το MAGA του Τραμπ

Οι Βρετανοί Συντηρητικοί αντιγράφουν τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, από τις μαζικές απελάσεις μέχρι την απόρριψη διεθνών συμφωνιών. Η Κέμι Μπάντενοκ φέρνει το “Make America Great Again” στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλώντας πολιτικό σεισμό ενόψει εκλογών
LIFO NEWSROOM
Κάριν Ίμεργκουτ: Η δικαστής του Όρεγκον που σταμάτησε τον Τραμπ και τον στρατό του

Διεθνή / Κάριν Ίμεργκουτ: Η δικαστής του Όρεγκον που σταμάτησε τον Τραμπ και τον στρατό του

Η δικαστής Κάριν Ίμεργκουτ, διορισμένη από τον Ντόναλντ Τραμπ, μπλόκαρε δύο φορές τα σχέδιά του για στρατιωτική επέμβαση στο Πόρτλαντ. Ποια είναι η γυναίκα που βρέθηκε απέναντι σε δύο προέδρους και γιατί η ιστορία της συγκλονίζει ξανά την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Χημείας 2025: Βραβεύτηκαν τρεις επιστήμονες για την «ανάπτυξη μεταλλο-οργανικών πλαισίων»

Διεθνή / Νόμπελ Χημείας 2025: Βραβεύτηκαν τρεις επιστήμονες για την «ανάπτυξη μεταλλο-οργανικών πλαισίων»

«Μέσω της ανάπτυξης μεταλλικών-οργανικών πλαισίων, οι βραβευθέντες έχουν προσφέρει στους χημικούς νέες ευκαιρίες για την επίλυση ορισμένων από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε», ανέφερε ο φορέας απονομής του βραβείου
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Η 17χρονη κόρη της δημάρχου Ιρίς Στάλτσερ βασική ύποπτη της δολοφονίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γερμανία: Σε κρίσιμη κατάσταση η δήμαρχος - Η 17χρονη κόρη της βασική ύποπτη

Η Γερμανίδα δήμαρχος Ιρίς Στάλτσερ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από επίθεση με 13 μαχαιριές στο σπίτι της - Η 17χρονη κόρη της είναι βασική ύποπτη, ενώ οι αρχές εξετάζουν οικογενειακά κίνητρα πίσω από το έγκλημα
LIFO NEWSROOM
Νέες συνομιλίες για τη Γάζα: Τζάρεντ Κούσνερ, Στιβ Γουίτκοφ, Κατάρ και Τουρκία στο τραπέζι

Διεθνή / Νέες συνομιλίες για τη Γάζα: Τζάρεντ Κούσνερ, Στιβ Γουίτκοφ, Κατάρ και Τουρκία στο τραπέζι

Ο Τζάρεντ Κούσνερ και ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Στιβ Γουίτκοφ συμμετέχουν στις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για εκεχειρία στη Γάζα - Ο ρόλος του Κατάρ, οι όροι της Χαμάς και το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ που μπορεί να αλλάξει τη Μέση Ανατολή
LIFO NEWSROOM