Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να αποτρέψει την εισβολή στην Ουκρανία

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να αποτρέψει την εισβολή στην Ουκρανία Facebook Twitter
Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ / EPA
0

Σε νέες δηλώσεις για την Ουκρανία προχώρησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας αυτή τη φορά πως το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί η εισβολή στη χώρα το 2022.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα FAS, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το ΝΑΤΟ θα μπορούσε να είχε κάνει περισσότερα για να εξοπλίσει την Ουκρανία, προκειμένου να αποτρέψει τη ρωσική εισβολή. «Τώρα παρέχουμε στρατιωτικό υλικό σε έναν πόλεμο –τότε μπορούσαμε να είχαμε δώσει στρατιωτικό υλικό για να αποτρέψουμε τον πόλεμο», δήλωσε.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ κατέδειξε την απροθυμία του ΝΑΤΟ να προσφέρει όπλα, τα οποία είχε ζητήσει το Κίεβο πριν από τη ρωσική εισβολή λόγω των φόβων για κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία. Μετά το ξέσπασμα του πολέμου, η Ρωσία ωστόσο έλαβε οπλικά συστήματα από τους συμμάχους του ύστερα από τους αρχικούς δισταγμούς.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος θα αποχωρήσει από τη θέση του στο ΝΑΤΟ τον Οκτώβριο, ένα αξίωμα που κατέχει από το 2014 και θα τον διαδεχθεί ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. Τέλος, στη συνέντευξη ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία θα επιτευχθεί μόνο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

«Για να τελειώσει αυτός ο πόλεμος θα πρέπει και πάλι να υπάρξει διάλογος με τη Ρωσία σε κάποια φάση. Αλλά θα πρέπει να βασιστεί στην ουκρανική ισχύ», κατέληξε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM