ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Επίσκεψη Φιντάν στη Βόρεια Μακεδονία: «Η Τουρκία στηρίζει σθεναρά τις θέσεις σας»

Επίσκεψη Φιντάν στη Βόρεια Μακεδονία: «Η Τουρκία στηρίζει σθεναρά τις θέσεις σας» Facebook Twitter
Χακάν Φιντάν/ Φωτ.: EPA
0

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, εξέφρασε τη στήριξη της Τουρκίας προς τη Βόρεια Μακεδονία κατά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του, Τίμτσο Μουτσούνσκι, στα Σκόπια. 

Ο κ. Φιντάν τόνισε ότι η Τουρκία στέκεται στο πλευρό της Βόρειας Μακεδονίας από την ανεξαρτησία της και προτείνει τη σύσταση Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου.

Αναφέρθηκε επίσης στις οικονομικές σχέσεις, στοχεύοντας σε αύξηση της διμερούς συνεργασίας στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τόνισε τη σημασία της οθωμανικής πολιτιστικής κληρονομιάς για τη χώρα. Ο Τούρκος υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη καταπολέμησης της "FETO" και εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας θα δείξει ευαισθησία σε αυτό το ζήτημα.

Ο κ. Φιντάν επεσήμανε τη γεωστρατηγική σημασία των Βαλκανίων για την ειρήνη στην Ευρώπη και τη σημασία της στρατιωτικής συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, αναφέροντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προσφέρει τεχνογνωσία στον τομέα της άμυνας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Τίμτσο Μουτσούνσκι, χαρακτήρισε την επίσκεψη ως επιβεβαίωση της ισχυρής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, αναφέροντας ότι η Τουρκία είναι φίλος και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε ότι η χώρα του βασίζεται στην Τουρκία για την επίτευξη των στρατηγικών της στόχων.

Ο Χακάν Φιντάν συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, και τον πρόεδρο της Βουλής, Άφριμ Γκάσι.

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM