Γαλλία: Παραδέχτηκε την ενοχή του στο δικαστήριο ο 71χρονος που νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του

Γαλλία: Παραδέχτηκε την ενοχή του στο δικαστήριο ο 71χρονος που νάρκωνε και βίαζε τη σύζυγό του Facebook Twitter
Η Ζιζέλ Πελικό με τα παιδιά της στη δίκη
0

Παραδέχτηκε την ενοχή του ο 71χρονος από τη Γαλλία που νάρκωνε και βίαζε την σύζυγό του επί μια δεκαετία μαζί με δεκάδες αγνώστους που στρατολογούσε στο διαδίκτυο. 

Τα παιδιά της Ζιζέλ Π. έχοντας βιώσει μια αφόρητη δοκιμασία, βγήκαν εμφανώς σοκαρισμένα από τη δικαστική αίθουσα, μετά τη μακρά και ωμή παρουσίαση των γεγονότων, με λεπτομέρειες που προκαλούσαν ναυτία. 

Η 72χρονη σήμερα Ζιζέλ, παρέμεινε στωική και δεν άφησε να φανεί κανένα συναίσθημα κατά τη δεύτερη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας για μια πρωτοφανή υπόθεση στα γαλλικά δικαστικά χρονικά. Η γυναίκα, το κύριο θύμα, βρίσκεται αντιμέτωπη με τους 51 κατηγορούμενους στο ποινικό δικαστήριο του Βοκλίζ, στην Αβινιόν. 

Εκτός από τον σύζυγό της, άλλοι 50 άνδρες, ηλικίας από 26 έως 74 ετών, διώκονται για βιασμό με επιβαρυντικές περιστάσεις και εάν κριθούν ένοχοι μπορεί να καταδικαστούν σε κάθειρξη 20 ετών. 

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των γεγονότων από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, τον Ροζέ Αρατά, ο οποίος συνόψισε, με μονότονο και ψυχρό τόνο, τους 31 τόμους του κατηγορητηρίου, ο βασικός κατηγορούμενος, ο Ντομινίκ Π., κοιτούσε με απλανές βλέμμα. Κάποιες φορές συζητούσε με τη δικηγόρο του, την Μπεατρίς Ζαβαρό, που καθόταν στην άλλη πλευρά του γυάλινου κλουβιού όπου βρίσκονται οι κατηγορούμενοι. 

Στη συνέχεια, με ένα απλό «ναι», ο 71χρονος συνταξιούχος, ο «ενορχηστρωτής» των βιασμών σύμφωνα με την εισαγγελία, παραδέχτηκε την ενοχή του. 

Όταν ρωτήθηκαν με τη σειρά τους ένας προς έναν, μόνο οι 14 από τους 48 συγκατηγορουμένους του που ήταν παρόντες παραδέχτηκαν τα γεγονότα. Οι τρεις μάλιστα ζήτησαν συγγνώμη από το θύμα. Ένας από τους κατηγορουμένους διαφεύγει και δικάζεται ερήμην ενώ ένας δεύτερος ήταν απών σήμερα από το δικαστήριο για λόγους υγείας. 

Καθισμένα πλάι στη Ζιζέλ, τα τρία παιδιά του ζεύγους δυσκολεύονταν να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους κατά τη διάρκεια αυτής της μακράς και φορτισμένης ημέρας. Το ζευγάρι είναι σε διαδικασία διαζυγίου αφότου αποκαλύφθηκαν τα γεγονότα. Δύο φορές, η Καρολίν Νταριάν (σ.σ. το ψευδώνυμο που χρησιμοποίησε η κόρη της Ζιζέλ για το βιβλίο της που κυκλοφόρησε το 2022, το «Σταμάτησα να σε αποκαλώ μπαμπά») αναγκάστηκε να φύγει από την αίθουσα, ενώ συγκλονιζόταν από τους λυγμούς. Υποστηριζόμενη από τους αδελφούς της, η Καρολίν «έσπασε» όταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου αναφέρθηκε στις φωτογραφίες της –προϊόν φωτομοντάζ– που βρέθηκαν στον υπολογιστή του πατέρα της και όπου εμφανιζόταν γυμνή… 

«Για τα παιδιά, η οδύνη είναι τεράστια», είπε ο δικηγόρος τους, Αντουάν Καμί, σε μια διακοπή της δίκης. «Η Καρολίν έπρεπε να βγει έξω, ήταν αβάσταχτο. Αν και δεν ανακάλυψαν κάτι νέο, μολονότι γνώριζαν την υπόθεση, ήταν ιδιαίτερα δύσκολο το σημερινό πρωινό, αλλά αναγκαίο», πρόσθεσε. 

Την Δευτέρα η Ζιζέλ Π. και τα παιδιά της διαφώνησαν με το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. Αντιθέτως, απαίτησαν να γίνουν όλα δημόσια «ώστε η ντροπή να αλλάξει στρατόπεδο». 

Προτού να επιστρέψει στη θέση της, μετά τη δεύτερη έξοδό της από την αίθουσα, η Καρολίν Νταριάν σταμάτησε για μια στιγμή μπροστά στο γυάλινο κλουβί όπου κάθονται οι 18 κρατούμενοι κατηγορούμενοι. Τους κοίταξε, αλλά κανείς δεν σήκωσε τα μάτια να την αντικρίσει. Ούτε καν ο πατέρας της, τον οποίο πλέον αποκαλεί «γεννήτορά» της. 

Από τους 51 κατηγορούμενους οι 18, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγος, παραμένουν προφυλακισμένοι. Οι υπόλοιποι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με εγγύηση. Όσοι κρατούνται είναι εκείνοι που πήγαν πολλές φορές να βιάσουν τη Ζιζέλ Π. –κάποιοι, μέχρι και έξι φορές – ή είχαν βεβαρημένο ποινικό μητρώο, παλαιότερες καταδίκες για ενδοοικογενειακή βία ή βιασμούς, ακόμη και παιδιών. 

Εκτός από τον βασικό κατηγορούμενο, μόνο οι 50 από τους συνολικά 72 βιαστές της Ζιζέλ Π. που είχαν καταγραφεί σε φωτογραφίες και βίντεο από τον ίδιο τον σύζυγό της ταυτοποιήθηκαν και βρέθηκαν, έπειτα από μια έρευνα που ξεκίνησε εντελώς κατά τύχη, στις 12 Σεπτεμβρίου 2020. Εκείνη την ημέρα ο Ντομινίκ Π. συνελήφθη σε ένα σουπερμάρκετ του Καρπεντράς, στη νότια Γαλλία, επειδή βιντεοσκοπούσε κάτω από τη φούστα τους τις πελάτισσες. Στην ανάκριση είπε ότι είχε «παρορμήσεις» που «δεν μπορούσε να ελέγξει». Όμως, στις διαδοχικές, αλλεπάλληλες έρευνες που ακολούθησαν, οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω σε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο όπου εικονιζόταν η σύζυγός του, ναρκωμένη και αναίσθητη, να βιάζεται από αγνώστους. Οι βιασμοί ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2011, όταν το ζευγάρι ζούσε ακόμη στο Παρίσι και συνεχίστηκαν από τον Μάρτιο του 2013 μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, αφού μετακόμισαν στη Μαζάν, ένα γραφικό χωριουδάκι κοντά στο όρος Βαντού. 

Αύριο Τετάρτη οι αστυνομικοί πρόκειται να καταθέσουν πώς συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι. Την επομένη, την Πέμπτη, θα πάρει τον λόγο για πρώτη φορά η Ζιζέλ Π. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP 

 
 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΑΠΕΙΛΗ

Διεθνή / Συνελήφθη υπάλληλος της FAA: Έγραφε στον Ντόναλντ Τραμπ «θα σε σκοτώσω»

Ο υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ φέρεται να αναζητούσε πληροφορίες για απόπειρες δολοφονίας εναντίον του Τραμπ και το ποσοστό του πληθυσμού που επιθυμεί τον θάνατό του
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM