Αμνηστία από τον βασιλιά του Μαρόκου σε χιλιάδες καταδικασμένους για καλλιέργεια κάνναβης

Αμνηστία από τον βασιλιά του Μαρόκου σε χιλιάδες καταδικασμένους για καλλιέργεια κάνναβης Facebook Twitter
Φωτογραφία: Unsplash
0

Χάρη σε σχεδόν 5.000 άτομα καταδικασμένα ή καταζητούμενα για κατηγορίες που συνδέονται με την παράνομη καλλιέργεια κάνναβης, έδωσε ο βασιλιάς του Μαρόκου.

Το Μαρόκο είναι μείζων παραγωγός κάνναβης και από το 2021 έχει επιτρέψει την καλλιέργεια, την εξαγωγή και τη χρήση του ναρκωτικού στην ιατρική ή στη βιομηχανία, όμως δεν επιτρέπει τη χρήση του για ψυχαγωγικούς σκοπούς. 

Η αμνηστία από τον βασιλιά Μοχάμεντ ΣΤ' «θα ενθαρρύνει τους αγρότες να συμμετάσχουν στη νόμιμη διαδικασία της καλλιέργειας κάνναβης για να βελτιώσουν το εισόδημά τους και τις συνθήκες ζωής τους», δήλωσε στο Reuters ο Μοχάμεντ ελ Γκερούζ, επικεφαλής της μαροκινής ρυθμιστικής αρχής για την κάνναβη ANRAC. 

Η πρώτη νόμιμη συγκομιδή κάνναβης του Μαρόκου ήταν 294 μετρικοί τόνοι το 2023, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Οι νόμιμες εξαγωγές από το 2023 και μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 225 κιλά, δήλωσε ο Γκερούζ. Φέτος αναμένεται ότι η συγκομιδή θα είναι μεγαλύτερη, καθώς ο αριθμός των αδειών καλλιέργειας αυξάνεται και η ANRAC επιτρέπει την καλλιέργεια της τοπικής ποικιλίας, γνωστής ως Beldia. 

Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε περιοχές του βόρειου Μαρόκου όπου η κάνναβη είναι η κύρια οικονομική δραστηριότητα. Είναι γνωστή και καπνίζεται εκεί εδώ και γενιές, αναμιγμένη με καπνό σε παραδοσιακές πίπες με μακρύ επιστόμιο και πήλινο μπολ. 

Η νομοθεσία του 2021 είχε στόχο τη βελτίωση των εισοδημάτων των αγροτών και την προστασία τους από τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών, που κυριαρχούν στο εμπόριο της κάνναβης και την εξάγουν παράνομα. 

Το Μαρόκο επιδιώκει επίσης να επωφεληθεί από την αυξανόμενη αγορά για νόμιμη κάνναβη και χορήγησε πέρυσι 54 άδειες εξαγωγής. 

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM