Η Βαυαρία θα απαγορεύσει τη χρήση κάνναβης στο Oktoberfest

Η Βαυαρία θα απαγορεύσει τη χρήση κάνναβης στο Oktoberfest Facebook Twitter
Oktoberfest/ Φωτ. Αρχείου: EPA
0

Οι αρχές της Βαυαρίας στη Γερμανία ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα απαγορεύσουν το κάπνισμα κάνναβης στο δημοφιλές φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest στο Μόναχο.

Αυτό έρχεται ως επακόλουθο της νομιμοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας στις αρχές του μήνα.

Η κατανάλωση κάνναβης θα απαγορευτεί στις μπυραρίες, στις δημόσιες γιορτές και στις βεράντες των εστιατορίων στο πλαίσιο του Oktoberfest, εάν τεθεί σε ισχύ το σχέδιο.

Η κυβέρνηση της Βαυαρίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θέλει να «περιορίσει τη δημόσια κατανάλωση κάνναβης παρά τον επικίνδυνο νόμο νομιμοποίησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης». Ο Clemens Baumgärtner, επικεφαλής του Oktoberfest, δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο web.de ότι θέλει να διατηρήσει το φεστιβάλ χωρίς κάνναβη.

Οι ενήλικοι μπορούν σύμφωνα με τον νέο νόμο, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Απριλίου, να καλλιεργούν, να φέρουν και να καπνίζουν περιορισμένη ποσότητα κάνναβης, μία κίνηση που αποσκοπεί στον περιορισμό της παράνομης διακίνησης κάνναβης.

Ωστόσο οι πολέμιοι του νόμου θεωρούν ότι οι αλλαγές αυτές θα γεμίσουν την μαύρη αγορά και θα προσθέσουν ένα επιπλέον βάρος στους ελέγχους της αστυνομίας ενώ θα επιδεινώσουν και το ζήτημα των επιπτώσεων στην υγεία των νέων.

Όποιος βρεθεί να παραβιάζει τους κανόνες θα του επιβληθεί «βαρύ πρόστιμο». Η υπό συντηρητική ηγεσία κυβέρνηση της Βαυαρίας είχε ταχθεί σθεναρά κατά των αλλαγών για τη μερική νομιμοποίηση της κατανάλωσης κάνναβης.

Η Μάλτα έγινε το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ που νομιμοποίησε την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης το 2021 και το Λουξεμβούργο το 2023.Η ουσία παραμένει απαγορευμένη για τους ανηλίκους και δεν μπορεί να καταναλωθεί σε απόσταση 100 μέτρων από σχολεία, παιδικούς σταθμούς και παιδικές χαρές.

Ένα δεύτερο μέρος της νομοθεσίας, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο, επιτρέπει στους ανθρώπους να συμμετέχουν σε λέσχες όπου μπορούν να αγοράζουν το ναρκωτικό. Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό σύστημα της Γερμανίας, κάθε κρατίδιο έχει κάποιο περιθώριο να αποφασίσει πώς θα επιβάλει τους νέους κανόνες.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM