Η Βαυαρία θα απαγορεύσει τη χρήση κάνναβης στο Oktoberfest

Η Βαυαρία θα απαγορεύσει τη χρήση κάνναβης στο Oktoberfest Facebook Twitter
Oktoberfest/ Φωτ. Αρχείου: EPA
0

Οι αρχές της Βαυαρίας στη Γερμανία ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι θα απαγορεύσουν το κάπνισμα κάνναβης στο δημοφιλές φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest στο Μόναχο.

Αυτό έρχεται ως επακόλουθο της νομιμοποίησης της κάνναβης για ψυχαγωγική χρήση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας στις αρχές του μήνα.

Η κατανάλωση κάνναβης θα απαγορευτεί στις μπυραρίες, στις δημόσιες γιορτές και στις βεράντες των εστιατορίων στο πλαίσιο του Oktoberfest, εάν τεθεί σε ισχύ το σχέδιο.

Η κυβέρνηση της Βαυαρίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θέλει να «περιορίσει τη δημόσια κατανάλωση κάνναβης παρά τον επικίνδυνο νόμο νομιμοποίησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης». Ο Clemens Baumgärtner, επικεφαλής του Oktoberfest, δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο web.de ότι θέλει να διατηρήσει το φεστιβάλ χωρίς κάνναβη.

Οι ενήλικοι μπορούν σύμφωνα με τον νέο νόμο, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Απριλίου, να καλλιεργούν, να φέρουν και να καπνίζουν περιορισμένη ποσότητα κάνναβης, μία κίνηση που αποσκοπεί στον περιορισμό της παράνομης διακίνησης κάνναβης.

Ωστόσο οι πολέμιοι του νόμου θεωρούν ότι οι αλλαγές αυτές θα γεμίσουν την μαύρη αγορά και θα προσθέσουν ένα επιπλέον βάρος στους ελέγχους της αστυνομίας ενώ θα επιδεινώσουν και το ζήτημα των επιπτώσεων στην υγεία των νέων.

Όποιος βρεθεί να παραβιάζει τους κανόνες θα του επιβληθεί «βαρύ πρόστιμο». Η υπό συντηρητική ηγεσία κυβέρνηση της Βαυαρίας είχε ταχθεί σθεναρά κατά των αλλαγών για τη μερική νομιμοποίηση της κατανάλωσης κάνναβης.

Η Μάλτα έγινε το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ που νομιμοποίησε την ψυχαγωγική χρήση κάνναβης το 2021 και το Λουξεμβούργο το 2023.Η ουσία παραμένει απαγορευμένη για τους ανηλίκους και δεν μπορεί να καταναλωθεί σε απόσταση 100 μέτρων από σχολεία, παιδικούς σταθμούς και παιδικές χαρές.

Ένα δεύτερο μέρος της νομοθεσίας, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο, επιτρέπει στους ανθρώπους να συμμετέχουν σε λέσχες όπου μπορούν να αγοράζουν το ναρκωτικό. Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό σύστημα της Γερμανίας, κάθε κρατίδιο έχει κάποιο περιθώριο να αποφασίσει πώς θα επιβάλει τους νέους κανόνες.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM