Οι πλημμύρες στη Λιθουανία «βυθισαν» την κεντρική Λετονία

Οι πλημμύρες στη Λιθουανία «βυθισαν» την κεντρική Λετονία Facebook Twitter
0

Οι πλημμύρες στη Λιθουανία είχαν ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει ένας ποταμός στην κεντρική Λετονία, κοντά στη Γέλγκαβα, όπου της προηγούμενη εβδομάδα είχαν ήδη σημειωθεί καταιγίδες και οι τοπικές αρχές φοβούνται ότι θα χρειαστεί να εκκενώσουν την περιοχή.

«Όσοι ζουν κοντά στις όχθες του ποταμού θα πρέπει να είναι έτοιμοι για να φύγουν» ανέφερε η ανακοίνωση του δήμου αυτής της φοιτητούπολης της Λετονίας. Πολλοί δρόμοι είναι ήδη αδιάβατοι.

«Συνήθως, στις πεδιάδες κοντά στον ποταμό Σβέτε βόσκουν αγελάδες. Τώρα κολυμπούν πάπιες στους δρόμους», περιέγραψε ένας αγρότης, ο Αϊγκάρς Κάρκλινς.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία την περασμένη εβδομάδα έπεσαν 193 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ημέρα, όγκος που αντιστοιχεί σε βροχόπτωση δύο μηνών.

Στην πόλη Γιούρμαλα, στη Βαλτική Θάλασσα, που είναι γνωστή για τις παραλίες της, χιλιάδες δέντρα ξεριζώθηκαν από τους ανέμους και πολλά σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

«Πίσω από το σπίτι μας υπάρχουν τώρα άπειρα πεσμένα πεύκα. Τόσα που θα μπορούσαμε να ανοίξουμε πριονιστήριο», είπε ο Άξελς Σαντόφσκις, ένας κάτοικος της Γιούρμαλα.

Πολλά κτίρια πλημμύρισαν στην πόλη και διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων σε αυτήν την παραθαλάσσια πόλη.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY
Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Διεθνή / Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Η αποκαλυπτική έρευνα του +972 Magazine αποκαλύπτει τη «μονάδα νομιμοποίησης» του ισραηλινού στρατού, που σπιλώνει τη φήμη δημοσιογράφων της Γάζας για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες τους
LIFO NEWSROOM