Γαλλία: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο Βασιλείας-Μυλούζης

Γαλλία: Επαναλειτούργησε το αεροδρόμιο Βασιλείας-Μυλούζης Facebook Twitter
Φωτ: ΑΠΕ
0

Το γαλλοελβετικό αεροδρόμιο Βασιλείας-Μυλούζης επαναλειτούργησε μετά την εκκένωσή του σήμερα το πρωί ύστερα από προειδοποίηση για βόμβα, ανακοίνωσαν πριν από λίγο οι αρχές του αεροδρομίου, επισημαίνοντας ότι επαναλειτούργησε αφού ακολουθήθηκε το συνηθισμένο πρωτόκολλο ασφαλείας.

Οι αρχές του διαμερίσματος Άνω Ρήνου είχαν ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα ότι υπήρχε «προειδοποίηση για βόμβα» και ότι θα ακολουθείτο «η συνήθης διαδικασία», η οποία προβλέπει την αποστολή πυροτεχνουργών.

«Για λόγους ασφαλείας χρειάστηκε να εκκενωθεί ο τερματικός σταθμός και έκλεισε», είχε επίσης ανακοινώσει νωρίτερα στον ιστότοπό του το αεροδρόμιο Βασιλείας-Μυλούζης Euroairport, που βρίσκεται στη Γαλλία, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία.

Στα τέλη της περσινής χρονιάς το Euroairport είχε δεχθεί πολλές φορές προειδοποιήσεις για βόμβα, μετά τις οποίες οι αρχές του είχαν προχωρήσει στην εκκένωση του αεροδρομίου.

Πολλές απειλές για βόμβες έχουν προκαλέσει την εκκένωση αεροδρομίων στη Γαλλία μετά την επίθεση μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τη δολοφονία στις 13 Οκτωβρίου στη Γαλλία του καθηγητή Ντομινίκ Μπερνάρ από πρώην μαθητή του που ήταν γνωστός για ισλαμιστική ριζοσπαστικοποίηση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM