Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Κέλι για τη στιγμή που έπεσαν οι σφαίρες στον Τραμπ: «Άκουσα το 'ποπ', τον είδα να πέφτει»

Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Κέλι για τη στιγμή που έπεσαν οι σφαίρες στον Τραμπ: «Άκουσα το 'ποπ', τον είδα να πέφτει» Facebook Twitter
Ο Ρεπουμπλικανός Μάικ Κέλι ήταν παρών στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ / Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Κέλι μίλησε στη Wall Street Journal για τη στιγμή που έπεσαν οι πυροβολισμοί εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μάικ Κέλι είπε πως άκουσε το «ποπ, ποπ, ποπ» από τις σφαίρες και μετά: «Τον βλέπω να πιάνει το πλάι του κεφαλιού του και να σκύβει» κι εκείνη τη στιγμή κατάλαβε ότι κάποιος μόλις είχε πυροβολίσει τον Τραμπ. Στο πλήθος ακουγόταν η φράση «κάτω, πέστε κάτω», πριν οδηγηθεί τελικά ο Τραμπ σε ασφαλές σημείο. Τότε, ο νομοθέτης της Πενσυλβάνια στράφηκε στον έλεγχο της ασφάλειας της συζύγου του, των εγγονών του, ενός από τους γιους του και των παιδιών του γιου του για να διαπιστώσει ότι όλοι ήταν καλά.

Ο Τραμπ ήταν αποφασιστικός μετά τον πυροβολισμό, είπε ο Κέλι. «Θα πάμε στο Μιλγουόκι και θα τελειώσουμε αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να τελειώσουμε», είπε λίγες ώρες αργότερα στον Κέλι ο Τραμπ. «Τα λόγια του ήταν δυνατά. Η αποφασιστικότητά του ήταν εκεί, και μπορείτε να δείτε ότι αυτό ήταν ένα είδος ηρεμιστικού για τους ανθρώπους», εξηγεί.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ, καθώς τον έβγαζαν από τη σκηνή που μιλούσε χθες, σήκωσε τη γροθιά του ψηλά για να ενημερώσει τους ανθρώπους ότι είναι εντάξει», είπε ο Κέλι. «Υπάρχει κάτι στην ισχυρή ηγεσία όταν τα πράγματα είναι χαοτικά, που πρέπει να το θαυμάσεις».

Ο Κέλι είπε ότι «η κουλτούρα στην οποία μεγάλωσα φαίνεται να έχει φύγει τώρα». Είπε ακόμα ότι οι ΗΠΑ άρχισαν να μοιάζουν με μπανανία. «Έχετε το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, δεν έχετε το δικαίωμα να είστε ανεύθυνοι. Σίγουρα δεν έχετε το δικαίωμα να καταφεύγετε στη βία», είπε.

Ο Κέλι είπε ακόμα ότι εκείνες τις στιγμές μετά τους πυροβολισμούς άντλησε έμπνευση από κάποιον με τον οποίο καθόταν, την ηλικιωμένη μητέρα του Μαρκ Φόγκελ, ενός Αμερικανού που δίδασκε παιδιά διπλωματών και βρίσκεται σήμερα φυλακισμένος στη Ρωσία. «Προσπαθούσαμε να την προστατέψουμε και εκείνη σήκωσε το βλέμμα και είπε «είμαι καλά»», είπε ο Κέλι. «Ανησυχούσε για τους άλλους ανθρώπους».

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο όμορφα σαλιγκάρια του κόσμου απειλούνται: Μια επιστημονική μάχη ενάντια στον χρόνο

Περιβάλλον / Τα πιο όμορφα σαλιγκάρια του κόσμου απειλούνται: Μια επιστημονική μάχη ενάντια στον χρόνο

Τα απειλούμενα δενδρώδη σαλιγκάρια Polymita έχουν ζωντανά, πολύχρωμα και εντυπωσιακά σχέδια στα κοχύλια τους και γι' αυτό είναι περιζήτητα από παράνομους συλλέκτες
LIFO NEWSROOM
Ταξιδεύει στη Μόσχα για το τελεσίγραφο ο απεσταλμένος Τραμπ: «Τέλος στον πόλεμο ή κυρώσεις»

Διεθνή / Ταξιδεύει στη Μόσχα για το τελεσίγραφο ο απεσταλμένος Τραμπ: «Τέλος στον πόλεμο ή κυρώσεις»

Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, πρόκειται να μεταβεί στη Μόσχα την Τετάρτη ή την Πέμπτη με σκοπό να επιβάλλει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Προσευχή Ισραηλινού υπουργού στο Τέμενος Αλ-Άκσα προκαλεί διεθνή κατακραυγή

Διεθνή / Προσευχή Ισραηλινού υπουργού στο Τέμενος Αλ-Άκσα προκαλεί διεθνή κατακραυγή

Ο ακροδεξιός Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, προσευχήθηκε ανοιχτά στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, παραβιάζοντας την πολυετή συμφωνία για το καθεστώς του ιερού χώρου
LIFO NEWSROOM
DUA LIPA ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΟΣΟΒΟ

Διεθνή / Dua Lipa: Έλαβε και την κοσοβάρικη υπηκοότητα - Η ξεχωριστή εμφάνιση στην Πρίστινα με τον πατέρα της

Έχει λάβει και την αλβανική υπηκοότητα - «Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια τι σημαίνει το να μοιράζομαι αυτή τη νύχτα μαζί σας, στην πόλη που με διαμόρφωσε»
LIFO NEWSROOM