Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Κέλι για τη στιγμή που έπεσαν οι σφαίρες στον Τραμπ: «Άκουσα το 'ποπ', τον είδα να πέφτει»

Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Κέλι για τη στιγμή που έπεσαν οι σφαίρες στον Τραμπ: «Άκουσα το 'ποπ', τον είδα να πέφτει» Facebook Twitter
Ο Ρεπουμπλικανός Μάικ Κέλι ήταν παρών στην απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ / Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Κέλι μίλησε στη Wall Street Journal για τη στιγμή που έπεσαν οι πυροβολισμοί εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μάικ Κέλι είπε πως άκουσε το «ποπ, ποπ, ποπ» από τις σφαίρες και μετά: «Τον βλέπω να πιάνει το πλάι του κεφαλιού του και να σκύβει» κι εκείνη τη στιγμή κατάλαβε ότι κάποιος μόλις είχε πυροβολίσει τον Τραμπ. Στο πλήθος ακουγόταν η φράση «κάτω, πέστε κάτω», πριν οδηγηθεί τελικά ο Τραμπ σε ασφαλές σημείο. Τότε, ο νομοθέτης της Πενσυλβάνια στράφηκε στον έλεγχο της ασφάλειας της συζύγου του, των εγγονών του, ενός από τους γιους του και των παιδιών του γιου του για να διαπιστώσει ότι όλοι ήταν καλά.

Ο Τραμπ ήταν αποφασιστικός μετά τον πυροβολισμό, είπε ο Κέλι. «Θα πάμε στο Μιλγουόκι και θα τελειώσουμε αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να τελειώσουμε», είπε λίγες ώρες αργότερα στον Κέλι ο Τραμπ. «Τα λόγια του ήταν δυνατά. Η αποφασιστικότητά του ήταν εκεί, και μπορείτε να δείτε ότι αυτό ήταν ένα είδος ηρεμιστικού για τους ανθρώπους», εξηγεί.

«Ο Πρόεδρος Τραμπ, καθώς τον έβγαζαν από τη σκηνή που μιλούσε χθες, σήκωσε τη γροθιά του ψηλά για να ενημερώσει τους ανθρώπους ότι είναι εντάξει», είπε ο Κέλι. «Υπάρχει κάτι στην ισχυρή ηγεσία όταν τα πράγματα είναι χαοτικά, που πρέπει να το θαυμάσεις».

Ο Κέλι είπε ότι «η κουλτούρα στην οποία μεγάλωσα φαίνεται να έχει φύγει τώρα». Είπε ακόμα ότι οι ΗΠΑ άρχισαν να μοιάζουν με μπανανία. «Έχετε το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, δεν έχετε το δικαίωμα να είστε ανεύθυνοι. Σίγουρα δεν έχετε το δικαίωμα να καταφεύγετε στη βία», είπε.

Ο Κέλι είπε ακόμα ότι εκείνες τις στιγμές μετά τους πυροβολισμούς άντλησε έμπνευση από κάποιον με τον οποίο καθόταν, την ηλικιωμένη μητέρα του Μαρκ Φόγκελ, ενός Αμερικανού που δίδασκε παιδιά διπλωματών και βρίσκεται σήμερα φυλακισμένος στη Ρωσία. «Προσπαθούσαμε να την προστατέψουμε και εκείνη σήκωσε το βλέμμα και είπε «είμαι καλά»», είπε ο Κέλι. «Ανησυχούσε για τους άλλους ανθρώπους».

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM