Ο Μασκ δωρίζει «μεγάλο ποσό» σε οργάνωση που εργάζεται για την εκλογή του Τραμπ

Ο Μασκ δωρίζει «μεγάλο ποσό» σε οργάνωση που εργάζεται για την εκλογή του Τραμπ Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ο Έλον Μασκ, από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, δώρισε χρήματα σε πολιτική οργάνωση η οποία εργάζεται για εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε χθες Παρασκευή το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, επικαλούμενο πηγές του.

Το πρακτορείο δεν διευκρίνισε το ύψος της δωρεάς, ανέφερε πάντως πως πρόκειται για «μεγάλο ποσό» και ότι το διέθεσε σε οργάνωση που έχει βαφτιστεί America PAC. Κατά το Μπλούμπεργκ, η οργάνωση, που έχει ως εκ της νομοθεσίας την ευχέρεια να συγκεντρώσει απεριόριστα κεφάλαια, θα αποκαλύψει τον κατάλογο δωρητών της τη 15η Ιουλίου. Η εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο κ. Τραμπ, που αναμένεται να αναγορευθεί και τυπικά υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου την επόμενη εβδομάδα στο Μιλγουόκι, συναντήθηκε με τον κ. Μασκ και άλλους δισεκατομμυριούχους τον Μάρτιο.

Ο γεννημένος στη Νότια Αφρική επικεφαλής εταιρειών όπως οι Tesla, SpaceX και X (πρώην Twitter) είχε διαβεβαιώσει κατόπιν πως «για να είμαι πάρα πολύ σαφής, δεν δωρίζω χρήματα ούτε στον έναν, ούτε στον άλλον υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Διεθνή / Ιστορική εκεχειρία στη Γάζα: Εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ η συμφωνία - Η Χαμάς ανακοίνωσε «τέλος του πολέμου»

Η νέα συμφωνία εκεχειρίας ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς δίνει ελπίδα για το τέλος του διετούς πολέμου που στάθηκε αφορμή για την καταστροφή της Γάζας - Τι προβλέπει η συμφωνία
LIFO NEWSROOM
Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Διεθνή / Σεισμός 7,2 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Προειδοποίηση για τσουνάμι

Η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων συμβουλεύει τους κατοίκους των παράκτιων πόλεων στα κεντρικά και νότια της χώρας να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές τους και να μεταβούν σε υψηλότερα σημεία
LIFO NEWSROOM
Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

LiFO politics / Γιατί χωρίς τον ΟΗΕ ο κόσμος θα ήταν πιο επικίνδυνος

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκής και Συγκριτικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κωνσταντίνος Λάβδας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τον ρόλο του ΟΗΕ, την κατάσταση στη Γάζα, και εξηγεί γιατί το Ισραήλ χάνει τη δημόσια στήριξη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
«Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποίεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

Διεθνή / «Είμαστε παρόντες αλλά απόντες»: Η Κέιτ Μίντλετον προειδοποιεί για την επίδραση των κινητών στην οικογένεια

«Ενώ οι ψηφιακές συσκευές υπόσχονται να μας κρατούν συνδεδεμένους, στην πραγματικότητα συχνά κάνουν το αντίθετο», έγραψε η Πριγκίπισσα της Ουαλίας σε άρθρο που συνέγραψε με καθηγητή του Χάρβαρντ
LIFO NEWSROOM
Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM