Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στο Περού - Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

Σεισμός 6,9 Ρίχτερ στο Περού - Εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EPA
0

Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα κοντά στις ακτές του Περού, ανακοίνωσε το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες (GFZ). 

Η σεισμική δόνηση στο Περού σημειώθηκε δυτικά της Atiquipa, περίπου 600 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Λίμα, και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε το GFZ.

Σύμφωνα με το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,2 βαθμών. Το Εθνικό Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως υπάρχει απειλή να εκδηλωθεί τσουνάμι εξαιτίας αυτού του σεισμού, με βάση τα διαθέσιμα δεδομένα, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινώσει πως δεν υπάρχει τέτοια απειλή.

Η περουβιανή προεδρία δήλωσε στο X ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί την κατάσταση και αξιολογεί τυχόν ζημιές.

Ορισμένοι κάτοικοι της Atiquipa δήλωσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αισθάνθηκαν έναν πολύ ισχυρό και μακρόχρονο σεισμό, ο οποίος έγινε αισθητός μέχρι την πρωτεύουσα.

Το Περού, και το μεγαλύτερο μέρος της νοτιοαμερικανικής ακτής του Ειρηνικού, βρίσκονται στα σύνορα δύο τεκτονικών πλακών: της νοτιοαμερικανικής πλάκας, η οποία περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ηπείρου, και της πλάκας Νάζκα, η οποία εκτείνεται στον Ειρηνικό κατά μήκος του μεγαλύτερου μέρους της ακτής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM