Στο making of του Respublika: Στη Μαλακάσα φτιάχνουν μια μικρή πόλη

Στο making of του Respublika: Στη Μαλακάσα φτιάχνουν μια μικρή πόλη Facebook Twitter
Έχουν περάσει μόλις δύο εικοσιτετράωρα από την ώρα που μια ομάδα σχεδόν 100 Ελλήνων τεχνικών άρχισε να στήνει την εγκατάσταση. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
0

Αυτό που ετοιμάζουν στη Μαλακάσα είναι τεράστιο. Στην ουσία φτιάχνουν μια μικρή πόλη στο Terra Vibe, την πόλη που θα προσομοιάζει στην ουτοπία που δημιούργησαν πριν από μερικά χρόνια ο Λούκας Τβαρκόβσκι και οι ετερόκλητοι καλλιτέχνες της ομάδας του στα δάση της Λιθουανίας, εκεί όπου πέρασαν μια περίοδο μακριά από το καπιταλιστικό σύστημα και την εργασία, ζώντας κοινοβιακά και χορεύοντας καθημερινά rave.

Tι πέτυχε, τι απέτυχε και τι αξίζει μέσα σε όλη αυτήν τη συνθήκη; Τα αποτελέσματα του πειράματος θα τα δούμε σύντομα σε μια περιοχή της Αττικής που έχει συνδεθεί με την έκρηξη της εγχώριας rave κουλτούρας στα ’90s.

Έχουν περάσει μόλις δύο εικοσιτετράωρα από την ώρα που μια ομάδα σχεδόν 100 Ελλήνων τεχνικών (οι άνθρωποι του Τβαρκόβσκι αναμένεται να φτάσουν αυτές τις μέρες στην Αθήνα) άρχισε να στήνει την εγκατάσταση και ήδη ο μεγάλος ανοιχτός χώρος του πάρκου παίρνει σταδιακά μορφή.

Το πείραμα του Τβαρκόβσκι μπορεί να έχει τελειώσει, όμως οι σπόροι του έχουν ανθίσει και περιοδεύουν σε όλη την Ευρώπη.

Οι σκαλωσιές έχουν τοποθετηθεί και ο σκελετός των επιμέρους κτισμάτων δίνει μια πρώτη αίσθηση της τελικής χωροταξίας. Παραδίπλα, στον μικρό κήπο που θα λειτουργήσει ως backstage, οι άνθρωποι της Στέγης έχουν ξεδιπλώσει έναν χάρτη με τη συνολική κάτοψη του χώρου, έτσι όπως πρόκειται να διαμορφωθεί, και ξεκινούν να μου εξηγούν. 

Στο making of του Respublika Facebook Twitter
Το κοινό θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπει σε όλους αυτούς τους χώρους, ακόμα και όταν εξελίσσεται η δράση, να γίνει μέρος της παράστασης. Artwork: Fabien Lédé

Ακριβώς μπροστά από τη μεγάλη σκαλωσιά που οριοθετεί τα παρασκήνια θα βρίσκεται η μεγάλη LED οθόνη όπου θα προβάλλεται η σκηνική δράση που θα κινηματογραφείται live, μαζί με το αρχειακό υλικό του αρχικού «πειράματος» και ό,τι άλλο περιλαμβάνει το (κινηματογραφημένο) κομμάτι του Respublika.

Όσοι είχαν την τύχη να δουν το Rohtko, την προηγούμενη (επόμενη στη χρονική πραγματικότητα) δουλειά του Λιθουανού καλλιτέχνη, που ομόφωνα ενθουσίασε το αθηναϊκό κοινό στους δύο κύκλους παραστάσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρσι τον Μάιο και τον φετινό χειμώνα στη Στέγη, γνωρίζουν ότι η καλλιτεχνική του γλώσσα κινείται ακριβώς στο μεταίχμιο μεταξύ θεάτρου και κινηματογράφου, με τις κάμερες που κινηματογραφούν τη σκηνική δράση να αποτελούν μέρος μιας απίστευτα ακριβούς χορογραφίας, τους τεχνικούς που τις χειρίζονται να είναι στην ουσία αναπόσπαστο κομμάτι της ερμηνευτικής ομάδας και το ζωντανό μοντάζ που πραγματοποιείται να αποτελεί ένα καλλιτεχνικό θαύμα.

Εδώ, βέβαια, η κλίμακα θα είναι ακόμα μεγαλύτερη, με τη συμμετοχή του κοινού, ενώ για πρώτη φορά θα προστεθεί και drone στη χορογραφία – είναι η πρώτη φορά που ο Τβαρκόβσκι παρουσιάζει το Respublika σε υπαίθριο χώρο (στην υπόλοιπη Ευρώπη η βροχή αποτελεί αστάθμητο παράγοντα για ένα τέτοιο εγχείρημα) με μεγαλύτερο capacity, ακριβώς όπως το οραματίστηκε όταν βρέθηκε σε εκείνο το rave στην Κριμαία που διέλυσαν οι μπάτσοι.

Στο making of του Respublika Facebook Twitter
Καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαώρου θα γίνονται διαλείμματα, ενώ η αφήγηση θα περιλαμβάνει και κείμενα για τις ουτοπικές κοινωνίες που έχουν αποτύχει. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Μπροστά στην οθόνη έχει προβλεφθεί ο χώρος του dancefloor· παραδίπλα εκτείνονται η κουζίνα, όπου θα σερβίρεται σούπα στο κοινό, ο βασικός κοινοβιακός χώρος (New Orleans trailer) με καθιστικό και υπνοδωμάτιο, που αναπαριστά τα τροχόσπιτα όπου έμεναν οι καλλιτέχνες στα δάση της Λιθουανίας, και το club pit, ένα δωμάτιο όπου θα μπορείς ανά πάσα στιγμή να μπεις και να χορέψεις μόνος σου ακούγοντας τη μουσική που θα παίζουν εναλλάξ κατά τη διάρκεια του εξαώρου οι ηθοποιοί όταν δεν συμμετέχουν ενεργά στη σκηνική δράση. 

Λίγο πιο πίσω φτιάχνεται το Spaceship, ένας χώρος που συνδέει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον με τρόπους που δεν θα αποκαλύψουμε, και βέβαια η λειτουργική σάουνα που θα αποτελεί επίσης κομμάτι της σκηνογραφίας. Στο κέντρο δεσπόζει μια μεγάλη κερκίδα όπου θα μπορούν να καθίσουν οι θεατές, όποτε αποφασίσουν να μη μετέχουν ενεργά στην παράσταση αλλά απλώς να την παρακολουθούν, μέσω της οθόνης ή ζωντανά, καθώς τα κτίσματα δεν έχουν στέγες. Το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και από το Panorama, το σημείο που βρίσκεται στις παρυφές του χώρου, όπου θα μπορεί κάποιος να αράξει όση ώρα το επιθυμεί σε πιο lounge συνθήκη, ενώ θα υπάρχει και catering zone με φαγητό και ποτό. 

Από την άλλη, το κοινό θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να μπει σε όλους αυτούς τους χώρους, ακόμα και όταν εξελίσσεται η δράση, να γίνει μέρος της παράστασης (και πρακτικά, αφού θα βρίσκεται στα πλάνα της ζωντανής κινηματογράφησης), με διαδρομή και εστίαση που κάθε θεατής θα επιλέξει μόνος του. Στην αρχή θα υπάρξει μια εισαγωγή και ξενάγηση στον χώρο. Ο σκηνοθέτης έχει φροντίσει ώστε όποια διαδρομή και αν ακολουθήσουν οι θεατές, να «πάρουν» όση παράσταση χρειάζονται.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαώρου, βέβαια, θα γίνονται διαλείμματα, ενώ η αφήγηση θα περιλαμβάνει και κείμενα για τις ουτοπικές κοινωνίες που έχουν αποτύχει. Το Respublika, εξάλλου, οραματίζεται την ελευθερία, οπότε και ο θεατής είναι απόλυτα ελεύθερος να το βιώσει με τον τρόπο που εκείνος θα ανακαλύψει και να γίνει κομμάτι αυτού του community. Το πείραμα του Τβαρκόβσκι μπορεί να έχει τελειώσει, όμως οι σπόροι του έχουν ανθίσει και περιοδεύουν σε όλη την Ευρώπη.

Στο making of του Respublika Facebook Twitter
Στο τελευταίο μέρος της παράστασης το σκηνικό θα αρχίσει σταδιακά να αποδομείται από τους ίδιους τους ερμηνευτές με χορογραφημένο τρόπο που επίσης αποτελεί κομμάτι της εμπειρίας. Φωτ.: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Στο τελευταίο μέρος της παράστασης, που αποτελεί επιτομή της διακαλλιτεχνικότητας (θέατρο, περφόρμανς, κινηματογράφος, video art, εικαστική εγκατάσταση, μουσική, χορός), το σκηνικό θα αρχίσει σταδιακά να αποδομείται από τους ίδιους τους ερμηνευτές με χορογραφημένο τρόπο που επίσης αποτελεί κομμάτι της εμπειρίας, και να αποθηκεύεται σε παρακείμενους αποθηκευτικούς χώρους, μέχρι να μείνουν μόνο σχεδόν γυμνοί οι σκελετοί των κτιρίων.

Έτσι, το dancefloor επεκτείνεται για το τελικό rave που θα γίνει εκεί, το οποίο αποτελεί την κατακλείδα της παράστασης, με την αφήγηση να συνεχίζεται παράλληλη με τη μουσική, τον χορό και τη ζωντανή κινηματογράφηση. Αυτό θα συμβεί και στις τρεις παραστάσεις, την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των έξι ωρών που θα διαρκέσουν (ως τις 2 π.μ.), ενώ το τριήμερο θα κλείσει με την επέκταση του rave ως το πρωί της Κυριακής, υπό τους ήχους των DJ sets του Richie Hawtin και της Sama’ Abdulhadi.

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Το πείραμά μας ήταν παρανοϊκό, αλλά μας έκανε να αισθανθούμε ελεύθεροι»

Respublika / Onassis Stegi / «Το πείραμά μας ήταν παρανοϊκό, αλλά μας έκανε να αισθανθούμε ελεύθεροι»

Ο Λούκας Τβαρκόβσκι περιγράφει όσα απροσδόκητα συνέβησαν ανάμεσα στα μέλη μιας κοινότητας ηθοποιών ώστε να προκύψει η εξάωρη παράσταση «Respublika», μια περφόρμανς που καταλήγει σε rave party, ξεκίνησε από τα δάση της Λιθουανίας και τη φέρνει η Στέγη στη Μαλακάσα.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Η Sama’ δεν χαρίζεται εύκολα

Respublika / Onassis Stegi / Η Sama’ δεν χαρίζεται εύκολα

Έχοντας κερδίσει δικαιωματικά τον τίτλο της πιο διάσημης Παλαιστίνιας DJ –και μια υψηλότατη θέση στη λίστα με τους αγαπημένους του ελληνικού κοινού–, η Sama’ Abdulhadi θα μας ξημερώσει στη Μαλακάσα με ένα set που, μοιραία, λόγω του πολέμου στην πατρίδα της θα έχει διαφορετική βαρύτητα και θα θυμόμαστε για καιρό. 
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
«Respublika»: «Χορέψτε μαζί μας ενάντια στους απελπιστικούς καιρούς που ζούμε»

Πολιτισμός / «Respublika»: Η Στέγη φέρνει την εξάωρη περφόρμανς-rave party του Łukasz Twarkowski στη Μαλακάσα

Ο σκηνοθέτης του «Rohtko», της παράστασης που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα τολμηρό κοινωνικο-καλλιτεχνικό πείραμα που υπόσχεται να μας μείνει αξέχαστο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιχαήλ Μαρμαρινός: Το έπος μάς έμαθε να αναπνέουμε ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Θέατρο / Μιχαήλ Μαρμαρινός: «Από μια κοινωνία της αιδούς, γίναμε μια κοινωνία της ξεδιαντροπιάς»

Με τη νέα του παράσταση, ο Μιχαήλ Μαρμαρινός επιστρέφει στην Οδύσσεια και στον Όμηρο και διερευνά την έννοια της φιλοξενίας. Αναλογίζεται το «απύθμενο θράσος» της εποχής μας, εξηγεί τη στενή σχέση του έπους με το βίωμα και το θαύμα που χάσαμε και παραμένει σχεδόν σιωπηλός για τη νέα του θέση ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
13 λόγοι για να πάμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Θέατρο / 13 λόγοι για να πάμε φέτος στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Τέχνη με φαντασία, αστείρευτη δημιουργία, πρωτοποριακές προσεγγίσεις: ένα επετειακό, εορταστικό, πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα για τα 70 χρόνια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μέσα από 83 επιλογές από το θέατρο, τη μουσική και τον χορό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κυνηγώντας τον χαμένο χρόνο σε ένα έργο για την εξουσία

Θέατρο / «Δελφίνοι ή Καζιμίρ και Φιλιντόρ»: Ένα έργο για τη μόνιμη ήττα μας από τον χρόνο

Ο Θωμάς Μοσχόπουλος σκηνοθετεί και γράφει ένα έργο-παιχνίδι, εξετάζοντας τις σχέσεις εξουσίας, τον δημιουργικό αντίλογο και τη μάταιη προσπάθεια να ασκήσουμε έλεγχο στη ζωή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΕΠΕΞ ΧΛΟΗ ΟΜΠΟΛΕΝΣΚΙ: Σκηνογράφος-ενδυματολόγος του θεάτρου και της όπερας

Οι Αθηναίοι / Χλόη Ομπολένσκι: «Τι είναι ένα θεατρικό έργο; Οι δυνατότητες που δίνει στους ηθοποιούς»

Ξεκίνησε την καριέρα της ως βοηθός της Λίλα ντε Νόμπιλι, υπήρξε φίλη του Γιάννη Τσαρούχη, συνεργάστηκε με τον Κάρολο Κουν και τον Λευτέρη Βογιατζή, δούλεψε με τον Φράνκο Τζεφιρέλι και, για περισσότερο από 20 χρόνια, με τον Πίτερ Μπρουκ. Η διεθνούς φήμης σκηνογράφος και ενδυματολόγος Χλόη Ομπολένσκι υπογράφει τα σκηνικά και τα κοστούμια στην «Τουραντότ» του Πουτσίνι και αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Φάουστ» του Άρη Μπινιάρη, ένα μιούζικαλ από την Κόλαση

Θέατρο / Φάουστ: Ένα μιούζικαλ από την κόλαση

«Ζήσε! Μας λέει ο θάνατος, ζήσε!», είναι το ρεφρέν του τραγουδιού που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, εν μέσω ομαδικών βακχικών περιπτύξεων – Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για την παράσταση «Φάουστ» του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Εθνικό Θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ
Η Αριάν Μνουσκίν τα βάζει με τους δράκους της Ιστορίας

Θέατρο / Η Αριάν Μνουσκίν τα βάζει με τους δράκους της Ιστορίας

Η μεγάλη προσωπικότητα του ευρωπαϊκού θεάτρου Αριάν Μνουσκίν επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών με το Θέατρο του Ήλιου για να μιλήσουν για τα τέρατα της Ιστορίας που παραμονεύουν πάντα και απειλούν τον ελεύθερο κόσμο. Με αφορμή την παράσταση που αποθεώνει τη σημασία του λαϊκού θεάτρου στην εποχή μας μοιραζόμαστε την ιστορία της ζωής και της τέχνης της, έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες, που υπηρετούν με πάθος την πρωτοπορία, την εγγύτητα που δημιουργεί η τέχνη και τη μεγαλειώδη ουτοπία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
ΕΠΕΞ ΤΙΤΛΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Νίκος Χατζόπουλος

Νίκος Χατζόπουλος / «Αν σκέφτεσαι μόνο το ταμείο, κάποια στιγμή το ταμείο θα πάψει να σκέφτεται εσένα»

Ο Νίκος Χατζόπουλος έχει διανύσει μια μακρά πορεία ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής και δάσκαλος υποκριτικής. Μιλά στη LIFO για το πόσο έχει αλλάξει το θεατρικό τοπίο σήμερα, για τα πρόσφατα περιστατικά λογοκρισίας στην τέχνη, καθώς και για τις προσεχείς συνεργασίες του με τον Γιάννη Χουβαρδά και τον Ακύλλα Καραζήση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
«Μια άλλη Θήβα»: Η πιο αθόρυβη επιτυχία της θεατρικής Αθήνας

The Review / «Μια άλλη Θήβα»: Η παράσταση-φαινόμενο που ξεπέρασε τους 100.000 θεατές

O Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με τη Βένα Γεωργακοπούλου για την θεατρική παράσταση στο Θεάτρο του Νέου Κόσμου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, που διανύει πλέον την τρίτη της σεζόν σε γεμάτες αίθουσες. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της; Το ίδιο το έργο ή οι δύο πρωταγωνιστές, ο Θάνος Λέκκας και ο Δημήτρης Καπουράνης, που καθήλωσαν το κοινό;
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
«Διαβάζοντας Ευριπίδη καταλαβαίνεις πού πάτησε η ακροδεξιά»

Θέατρο / «Διαβάζοντας Ευριπίδη καταλαβαίνεις πού πάτησε η ακροδεξιά»

Η Μαρία Πρωτόπαππα σκηνοθετεί την «Ανδρομάχη» στην Επίδαυρο, με άντρες ηθοποιούς στους γυναικείους ρόλους, εξερευνώντας τις πολιτικές και ηθικές διαστάσεις του έργου του Ευριπίδη. Η δημοκρατία, η ελευθερία, η ηθική και η ευθύνη ηγετών και πολιτών έρχονται σε πρώτο πλάνο σε μια πολιτική και κοινωνική τραγωδία με πολυδιάστατη δομή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η «Χρυσή Εποχή»

Αποστολή στο Νόβι Σαντ / Κωνσταντίνος Ρήγος: «Ήθελα ένα υπέροχο πάρτι όπου όλοι είναι ευτυχισμένοι»

Στη νέα παράσταση του Κωνσταντίνου Ρήγου «Χρυσή Εποχή», μια συμπαραγωγή της ΕΛΣ με το Φεστιβάλ Χορού Βελιγραδίου, εικόνες από μια καριέρα 35 ετών μεταμορφώνονται ‒μεταδίδοντας τον ηλεκτρισμό και την ενέργειά τους‒ σε ένα ολόχρυσο ξέφρενο πάρτι.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
CHECK Απόπειρες για τη ζωή της: Ψάχνοντας την αλήθεια για τις υπέροχες, βασανισμένες γυναίκες και τις τραγικές εμπειρίες τους

Θέατρο / Η βάρβαρη εποχή που ζούμε σε μια παράσταση

Ο Μάρτιν Κριμπ στο «Απόπειρες για της ζωή της» που ανεβαίνει στο Θέατρο Θησείον σκιαγραφεί έναν κόσμο όπου κυριαρχεί ο πόλεμος, ο θάνατος, η καταπίεση, η τρομοκρατία, η φτώχεια, ο φασισμός, αλλά και ο έρωτας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
To νόημα τού να ανεβάζεις Πλάτωνα στην εποχή του ΤikTok

Άννα Κοκκίνου / To νόημα τού να ανεβάζεις το Συμπόσιο του Πλάτωνα στην εποχή του tinder

Η Άννα Κοκκίνου στη νέα της παράσταση αναμετριέται με το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα και τις πολλαπλές όψεις του Έρωτα. Εξηγεί στη LiFO για ποιον λόγο επέλεξε να ανεβάσει το αρχαίο φιλοσοφικό κείμενο, πώς το προσέγγισε δραματουργικά και κατά πόσο παραμένουν διαχρονικά τα νοήματά του.
M. HULOT
«Άμα σε λένε “αδελφή”, πώς να δεχτείς την προσβολή ως ταυτότητά σου;»

Θέατρο / «Άμα σε λένε “αδελφή”, πώς να δεχτείς την προσβολή ως ταυτότητά σου;»

Η παράσταση TERAΣ διερευνά τις queer ταυτότητες και τα οικογενειακά τραύματα, μέσω της εμπειρίας της αναγκαστικής μετανάστευσης. Μπορεί τελικά ένα μέλος της ΛΟΑΤΚΙΑ+ κοινότητας να ζήσει ελεύθερα σε ένα μικρό νησί;
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ο Αντώνης Αντωνόπουλος από μικρός είχε μια έλξη για τα νεκροταφεία ή Όλα είναι θέατρο αρκεί να στρέψεις το βλέμμα σου πάνω τους ή Η παράσταση «Τελευταία επιθυμία» είναι ένα τηλεφώνημα από τον άλλο κόσμο

Θέατρο / «Ας απολαύσουμε τη ζωή, γιατί μας περιμένει το σκοτάδι»

Ο Αντώνης Αντωνόπουλος, στη νέα του παράσταση «Τελευταία Επιθυμία», δημιουργεί έναν χώρο όπου ο χρόνος για λίγο παγώνει, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να συναντήσουμε τους νεκρούς αγαπημένους μας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

Θέατρο / Όσα (δε) βλέπουν τα μέντιουμ

«Δεν πηγαίνουμε ποτέ στη Μόσχα, όμως η επιθυμία γι’ αυτήν κυλάει διαρκώς μέσα μας» - Κριτική της Λουίζας Αρκουμανέα για τη sold-out παράσταση «Τρεις Αδελφές» του Τσέχοφ, σε σκηνοθεσία Μαρίας Μαγκανάρη στο Εθνικό Θέατρο.
ΛΟΥΙΖΑ ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑ