Πέθανε στα 94 του ο παραγωγός του «Νονού», Άλμπερτ Ράντι

Πέθανε στα 94 του ο παραγωγός του Νονού, Άλμπερτ Ράντι Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 94 ετών ο Άλμπερτ Ράντι, παραγωγός και σεναριογράφος καναδικής καταγωγής, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για τις ταινίες «Ο Νονός» και «Million Dollar Baby», δημιούργησε την κωμωδία «The Longest Yard» και βοήθησε στη δημιουργία της επιτυχημένης κωμικής σειράς «Hogan's Heroes».

Ο Ράντι πέθανε «ειρηνικά» το Σάββατο στο ιατρικό κέντρο του UCLA, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο, ο οποίος πρόσθεσε ότι μεταξύ των τελευταίων λέξεων του ήταν: «Το παιχνίδι τελείωσε, αλλά κερδίσαμε το παιχνίδι».

Γεννημένος στο Μόντρεαλ το 1930, ο Άλμπερτ Στότλαντ Ράντι μετακόμισε στις ΗΠΑ ως παιδί και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, εργαζόταν ως αρχιτέκτονας όταν γνώρισε τον τηλεοπτικό ηθοποιό Μπέρναρντ Φάιν στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και αυτό άλλαξε για πάντα τη ζωή του.

Ο Ράντι παρήγαγε περισσότερες από 30 ταινίες, από ταινίες κορυφής, μέχρι... πάτου, από The Godfather και Million Dollar Baby μέχρι Cannonball Run II και Megaforce, υποψήφια για Χρυσά Βατόμουρα ως οι χειρότερες ταινίες της χρονιάς.

Κατά τα άλλα, είχε επιτυχίες όπως το The Longest Yard, του οποίου ήταν παραγωγός και δημιούργησε την ιστορία, και αποτυχίες όπως το θρίλερ Sabotage του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.Συνεργάστηκε συχνά με τον Burt Reynolds, ξεκινώντας από το The Longest Yard και συνεχίζοντας με δύο κωμωδίες Cannonball Run και Cloud Nine. Εκτός από το Hogan's Heroes, στους τηλεοπτικούς του τίτλους περιλαμβάνονται οι ταινίες Married to a Stranger και Running Mates.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπραντ Πιτ, Τζέιν Όστεν και Χίτσκοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Μπραντ Πιτ, Τζέιν Όστεν και Χίτσκοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «F1» του Τζόζεφ Κοζίνσκι, που φιλοδοξεί να γίνει η απόλυτη ταινία αγώνων ταχύτητας, η κομεντί «Jane Austen Wrecked my Life» και το χιτσκοκικό «The Man who knew Too Much» ξεχωρίζουν από το πληθωρικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το book boyfriend, ο ιδανικός σύντροφος, το κακό παράδειγμα ή ο χάρτης των επιθυμιών μας;

Πολιτισμός / Το book boyfriend, ο ιδανικός σύντροφος, το κακό παράδειγμα ή ο χάρτης των επιθυμιών μας;

Πώς οι φανταστικοί ήρωες των βιβλίων διαμορφώνουν τις απαιτήσεις μας απέναντι στο «τέλειο σύντροφο;» - Να είναι ευγενικός και τζέντλεμαν; Να είναι «αλήτης» ή να είναι ο καλύτερός μας φίλος;
LIFO NEWSROOM
Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός 2025: Η πρόσληψη του παρελθόντος – Η σήμερον ως αύριον και ως χθες

Πολιτισμός / Το «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» επιστρέφει για έκτη συνεχόμενη χρονιά

Με συνολικά 140 εκδηλώσεις, το φετινό πρόγραμμα διατρέχει πολλαπλά πεδία καλλιτεχνικής έκφρασης και αναδεικνύει τη δημιουργική πολυφωνία του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. 
LIFO NEWSROOM
Νίκος Καραθάνος

Πολιτισμός / Αποκλειστικό: «Τζένη Τζένη» - η θρυλική κωμωδία έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με την υπογραφή του Νίκου Καραθάνου

Μια αισθηματική κωμωδία-σταθμός έρχεται στο θέατρο μετά από 60 χρόνια, με την ανατρεπτική ματιά του σημαντικού και πολύ αγαπημένου Έλληνα σκηνοθέτη.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ