Έντι Ράμα: Δεν υπάρχει ζήτημα για εμάς με τον Φρέντι Μπελέρη

Έντι Ράμα: Δεν υπάρχει ζήτημα για εμάς με τον Φρέντι Μπελέρη Facebook Twitter
Έντι Ράμα στο Γαλάτσι/ Φωτ.: EPA
0

«Δεν υπάρχει ζήτημα, δεν υπάρχει ιστορία για εμάς. Αυτή είναι ιστορία της ελληνικής πολιτικής. Δεν είναι δική μας ιστορία και δεν έχει να κάνει σε τίποτα με εμάς» είπε ο Έντι Ράμα, σε ερώτηση για την ομιλία του στην Αθήνα, έναν χρόνο από τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη.

Μιλώντας στο Star, αμέσως μετά την ομιλία του στην Αθήνα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, είπε μάλιστα, αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας – Αλβανίας είπε πως «ελπίζω πάρα πολύ ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι που ταιριάζει με την φανταστική σχέση μεταξύ των καθημερινών ανθρώπων Ελλάδας και Αλβανίας. Αξίζει να είναι καλύτερες και πρέπει να τους δώσουμε πολύ διαφορετικές πολιτικές».

Έντι Ράμα από το Γαλάτσι: Δεν ήρθα να προκαλέσω

Οικογένειες με μικρά παιδιά και Αλβανοί που κατοικούν σε πολλά μέρη της Ελλάδας έφτασαν από το πρωί στο Γαλάτσι για να παρακολουθήσουν τον Έντι Ράμα, σε μία ομιλία που διήρκεσε ερίπου μία ώρα. «Δεν ήρθα να προκαλέσω», είπε ο κ. Ράμα επιχειρώντας να απαντήσει στη δήλωση του φυλακισμένου Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από τη φυλάκισή του, έρχεται στην Αθήνα για να προκαλέσει και να φοβίσει τα ελληνικά χωριά.

Ο κ. Ράμα, στη διάρκεια της ομιλίας του στην Αθήνα, που αποτελεί τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ζήτησε στήριξη από τους συμπατριώτες του στις εκλογές του επόμενου έτους, αλλά και από επιχειρηματίες τους οποίους κάλεσε να επενδύσουν στην Αλβανία. 

Μετά την ομιλία Ράμα, ακολούθησε γλέντι με μουσική και γεύμα, ενώ έπονται συναντήσεις με φορείς της αλβανικής κοινότητας στην Ελλάδα, προτού ο Αλβανός πρωθυπουργός αναχωρήσει περί τις 6 το απόγευμα.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ