Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατία στην αδερφή του ηγέτη της Χαμάς, Χανίγε

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες για τρομοκρατία στην αδερφή του ηγέτη της Χαμάς, Χανίγε Facebook Twitter
0

Ο εισαγγελέας του Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες την Κυριακή στην αδερφή του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγε, για υποκίνηση τρομοκρατίας και έκφραση αλληλεγγύης σε τρομοκρατική ομάδα, αφού φέρεται να επαίνεσε την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου που πυροδότησε τον πόλεμο στη Γάζα.

Η Σαμπάχ αλ-Σαλέμ Χανίγε, 57 ετών, ζει στην πόλη Τελ Σεβά του νότιου Ισραήλ. Ο αδερφός της βρίσκεται στο Κατάρ, όπως και άλλοι αξιωματούχοι της Χαμάς, της ισλαμιστικής ομάδας που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας. Η Χανίγε είναι υπό κράτηση μετά τη σύλληψή της την 1η Απριλίου, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης του Ισραήλ. Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τον δικηγόρο της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τις ημέρες μετά το μακελειό της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, η Χανίγε έστειλε μηνύματα σε δεκάδες επαφές, συμπεριλαμβανομένου του αδελφού της, επαινώντας τη διασυνοριακή επίθεση και καλώντας για περαιτέρω «σφαγή». Ένα από τα μηνύματά της που αναφέρεται στο κατηγορητήριο περιλαμβάνει τη φράση: «Θεέ μου, μέτρησε τους και σκότωσε τους και μην αφήσεις κανέναν από αυτούς, ω Θεέ».

Η Χαμάς σκότωσε περίπου 1.200 Ισραηλινούς και ξένους στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, πυροδοτώντας τον πόλεμο, στον οποίο η υγειονομική αρχή της Γάζας αναφέρει ότι περισσότεροι από 34.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Διεθνή / Νετανιάχου: Οι όροι για κατάπαυση πυρός στην Γάζα περιλαμβάνουν την καταστροφή της Χαμάς

Η ανακοίνωση του γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού μετά την παρουσίαση οδικού χάρτη για την κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα
NEWSROOM
Ρωσία: Επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Διεθνή / Ρωσία: Nέα επίθεση με 100 πυραύλους και drones σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας

Η χώρα έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών - Συνεχείς διακοπές ρεύματος, περιορισμοί στη χρήση του και σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης
NEWSROOM