Οι Αμερικανοί θεωρούν επιζήμια την αποχή από τα συνδικάτα, λέει έρευνα στις ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί θεωρούν επιζήμια την αποχή από τα συνδικάτα, λέει έρευνα στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ: EPA
0

Η πλειονότητα των Αμερικανών θεωρούν τη μεγάλη μείωση του μεριδίου των εργαζομένων που εκπροσωπούνται από τα συνδικάτα τις τελευταίες δεκαετίες ως επιζήμια τόσο για τη χώρα όσο και για τους εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκαλύπτει έρευνα του Pew Research Center.

Η έρευνα του Pew Research Center διαπίστωσε ότι το 54% των ερωτηθέντων ενηλίκων των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η μείωση της συμμετοχής στα συνδικάτα είναι κακή για τη χώρα. Ένα άλλο 59% είπε ότι η μείωση είναι κακή για τους εργαζόμενους, σύμφωνα με την έρευνα.

Οι Αμερικανοί θεωρούν τη μείωση συμμετοχής σε συνδικάτα κάτι «κακό για τη χώρα», λέει έρευνα στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Η πλειονότητα των Αμερικανών λέει ότι η μείωση του ποσοστού των συνδικαλιστικών εργαζομένων ήταν κακή για τις ΗΠΑ (γράφημα από Pew Research Center)

Όπως δείχνει γράφημα του United States Bureau of Labor Statistics η μείωση συμμετοχής σε συνδικάτα ξεκίνησε από το 1955, όταν ήταν στο ζενίθ, και έφτασε στο 10,1% το 2022, στο 10% το 2023. Το Pew Research Center σημείωσε ότι η συμμετοχή σε συνδικάτα έχει μειωθεί σημαντικά από το 1983, όταν περίπου το 20,1% των Αμερικανών εργαζομένων ήταν μέλος κάποιου συνδικάτου.

Οι Αμερικανοί θεωρούν τη μείωση συμμετοχής σε συνδικάτα κάτι «κακό για τη χώρα», λέει έρευνα στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Γράφημα του United States Bureau of Labor Statistics για τη συμμετοχή εργαζομένων σε συνδικάτα

Η πρόσφατη έρευνα διαπίστωσε κομματικές διαφορές στον τρόπο με τον οποίο η μείωση των μελών επηρεάζει τη χώρα και τους εργαζόμενους. Το 69% των Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων που κλίνουν προς τους Δημοκρατικούς στην έρευνα είπε ότι η μείωση των μελών ήταν κάπως ή πολύ κακή για τη χώρα, ενώ το 40% των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων με ρεπουμπλικανική τάση είπε το ίδιο.

Ομοίως, το 74% των Δημοκρατικών και των ανεξάρτητων που κλίνουν προς τους Δημοκρατικούς στην έρευνα είπαν ότι ήταν κάπως ή πολύ κακό για τους εργαζόμενους, ενώ το 43% των Ρεπουμπλικανών και των ανεξάρτητων με ρεπουμπλικανική κλίση είπε το ίδιο. Αντίθετα, οι Ρεπουμπλικάνοι και οι ανεξάρτητοι με την τάση των Ρεπουμπλικάνων ήταν πιο πιθανό να πουν ότι η μείωση της συμμετοχής στα συνδικάτα ήταν καλή για τη χώρα και τους εργαζόμενους. Το 58% είπε ότι η μείωση των μελών ήταν κάπως ή πολύ καλό πράγμα για τη χώρα και το 55% είπε το ίδιο για τους εργαζόμενους.

Οι Αμερικανοί θεωρούν τη μείωση συμμετοχής σε συνδικάτα κάτι «κακό για τη χώρα», λέει έρευνα στις ΗΠΑ Facebook Twitter
Οι συντηρητικοί Ρεπουμπλικάνοι είναι πολύ πιο πιθανό από τους μετριοπαθείς και φιλελεύθερους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να δουν τη μείωση της συμμετοχής στα συνδικάτα ως καλή για τους εργαζόμενους (γράφημα από Pew Research Center)

Η έρευνα διεξήχθη 16-21 Ιανουαρίου σε 5.140 ενήλικες στις ΗΠΑ. Το περιθώριο δειγματοληπτικού σφάλματος είναι συν ή πλην 1,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυστική βάση των ΗΠΑ στην Γροιλανδία: Το Project Iceworm και τα πυρηνικά όπλα κάτω από τον πάγο

Διεθνή / Η μυστική βάση των ΗΠΑ στην Γροιλανδία: Το Project Iceworm και τα πυρηνικά όπλα κάτω από τον πάγο

Ανακάλυψη από επιστήμονες της NASA έφερε στο φως τη μυστική στρατιωτική βάση Camp Century κάτω από τον πάγο της Γροιλανδίας — μέρος του κρυφού Project Iceworm με στόχο την εγκατάσταση πυρηνικών πυραύλων κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου
LIFO NEWSROOM
Φρανσουά Μπαϊρού: Ο Γάλλος πρωθυπουργός καταθέτει για το σκάνδαλο παιδικής κακοποίησης

Διεθνή / Φρανσουά Μπαϊρού: Ο Γάλλος πρωθυπουργός καταθέτει αν γνώριζε για το σκάνδαλο παιδικής κακοποίησης

Ο Μπαϊρού αντιμετωπίζει κατηγορίες από την αντιπολίτευση ότι ως υπουργός Παιδείας τη δεκαετία του 1990 γνώριζε για την εκτεταμένη σωματική και σεξουαλική κακοποίηση στο σχολείο Notre-Dame de Betharram
LIFO NEWSROOM
Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Πώς από «παρίας» επί Μπάιντεν έγινε «φοβερός τύπος» από τον Τραμπ

Διεθνή / Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: Πώς από «παρίας» επί Μπάιντεν έγινε «φοβερός τύπος» από τον Τραμπ

Ο Τραμπ επιδιώκει σημαντικά οικονομικά οφέλη και έναν ενισχυμένο ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή, ενώ ο μπιν Σαλμάν θέλει έναν ισχυρό σύμμαχο στην προσπάθειά του να εκσυγχρονίσει τη Σαουδική Αραβία και να ασκήσει περιφερειακή εξουσία
LIFO NEWSROOM
Τηλεδιάσκεψη Τραμπ, Ερντογάν, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και Αχμέντ αλ Σαράα μετά την άρση κυρώσεων στη Συρία

Διεθνή / Τηλεδιάσκεψη Τραμπ, Ερντογάν, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν και Αχμέντ αλ Σαράα μετά την άρση κυρώσεων στη Συρία

Ο Ερντογάν δήλωσε κατά την διάρκεια της επικοινωνίας ότι η απόφαση του αμερικανού προέδρου για την άρση των κυρώσεων κατά της Δαμασκού είναι ιστορικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Διεθνή / Μειώθηκε η ποινή των αδελφών Μενέντεζ για τη δολοφονία των γονιών τους - Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση

Ο Λάιλ και ο Έρικ Μενέντεζ είχαν καταδικαστεί το 1996 σε ισόβια χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για τη δολοφονία των γονιών τους, Χοσέ και Κίτι Μενέντεζ, στο σπίτι τους στο Μπέβερλι Χιλς το 1989
LIFO NEWSROOM