Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Απειλές Ραΐσι για πιο ισχυρή επίθεση αν το Ισραηλ επιδείξει «απρόσεκτη συμπεριφορά»

Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: «Αν επιδείξουν απρόσεκτη συμπεριφορά θα λάβουν πιο ισχυρή απάντηση» λέει ο Ραϊσί Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Για πιο ισχυρή αντίδραση του Ιράν, προειδοποιεί ο πρόεδρος της χώρας Εμπραχίμ Ραϊσί, σε περίπτωση που το Ισραήλ απαντήσει στην επίθεση του Σαββάτου.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ιράν το βράδυ του Σαββάτου, με πάνω από 185 drone, 36 πυραύλους κρουζ και 110 πυραύλους εδάφους, μία επιχείρηση που οι Φρουροί της Επανάστασης ονόμασαν «Αληθινή Υπόσχεση» η οποία αποτελεί «μέρος της τιμωρίας του Ισραήλ», ο πρόεδρος της χώρας εκφράζει την ικανοποίησή του για το συμβάν.

«Η τιμωρία του επιτιθέμενου πραγματοποιήθηκε», ανέφερε εκφράζοντας ικανοποίηση ο Εμπραχίμ Ραϊσί σε σημερινές του δηλώσεις. Παράλληλα ωστόσο, την ώρα που η ανησυχία και ο φόβος της διεθνούς κοινότητας κλιμακώνονται σχετικά με το αν θα απαντήσει το Ισραήλ στην επίθεση, ο πρόεδρος του Ιράν προειδοποιεί τη χώρα πως αν υπάρξει «απρόσεκτη συμπεριφορά», η αντίδραση του Ιράν θα είναι «πιο ισχυρή».

«Εάν το σιωνιστικό καθεστώς ή οι υποστηρικτές του επιδείξουν απρόσεκτη συμπεριφορά, θα λάβουν αποφασιστική και πολύ πιο ισχυρή απάντηση», κατέληξε. Αξίζει να σημειωθεί πως τα διεθνή αεροδρόμια Ιμάμ Χομεϊνί και Μεχραμπάντ της Τεχεράνης όπως και αεροδρόμια σε πολλές άλλες πόλεις του Ιράν, ακύρωσαν τις εσωτερικές τους πτήσεις μέχρι το πρωί της Δευτέρας, λόγω της κατάστασης που επικρατεί. Παράλληλα ο δυτικός εναέριος χώρος του Ιράν παραμένει κλειστός για πτήσεις.

Αναλυτές από την μεριά τους αναφέρουν πως όπως όλα δείχνουν, το Ιράν υποδηλώνει από την πλευρά του πως αυτό είναι το τέλος της επίθεσης, ωστόσο ο ισραηλινός στρατός ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων πως δεν πείθετε και παραμένει σε υψηλή ετοιμότητα. Το IDF είπε ότι η εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν ήταν κλιμάκωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM