Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Χρηματικό έπαθλο στα χρυσά μετάλλια του στίβου, για πρώτη φορά στην ιστορία

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 Facebook Twitter
0

Μετά από 128 χρόνια ολυμπιακής παράδοσης, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου μπαίνει σε πιθανή τροχιά σύγκρουσης με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), ανακοινώνοντας ότι στα αθλήματα του στίβου θα δίνεται χρηματικό έπαθλο για την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η αρχή αναμένεται να γίνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι, με τους αθλητές του στίβου που θα κερδίσουν χρυσό σε κάθε ένα από τα 48 αγωνίσματα να φεύγουν επίσης με 50.000 δολάρια. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου έχει επίσης υποσχεθεί να επεκτείνει τα χρηματικά βραβεία στους νικητές αργυρών και χάλκινων μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028. 

Η απόφαση είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, δεδομένου ότι η ΔΟΕ δεν έχει απονείμει ποτέ χρήματα για τη συμμετοχή ή την κατάκτηση μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες - με το επιχείρημα ότι η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι επαρκής ανταμοιβή. 

Σε δήλωσή του με την οποία εξηγεί την απόφασή του, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου Σεμπάστιαν Κόε είπε πως θεωρεί σωστό η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου να μεταβιβάζει 2,4 εκατ. δολάρια από τα χρήματα που λαμβάνει από τη ΔΟΕ κάθε τέσσερα χρόνια, για την επιβράβευση των αθλητών. «Η καθιέρωση των χρηματικών βραβείων για τους χρυσούς Ολυμπιονίκες είναι μια κομβική στιγμή για τον παγκόσμιο Στίβο και το άθλημα του στίβου συνολικά, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή μας για την ενδυνάμωση των αθλητών και την αναγνώριση του κρίσιμου ρόλου που παίζουν στην επιτυχία κάθε διοργάνωσης Ολυμπιακών Αγώνων» δήλωσε ο Κόε. 

«Αν και είναι αδύνατο να βάλουμε μια εμπορική αξία στην κατάκτηση ενός ολυμπιακού μεταλλίου ή στη δέσμευση και στη συγκέντρωση που χρειάζεται ακόμη και για να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, νομίζω ότι είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε από κάπου και να διασφαλίσουμε ότι κάποια από τα έσοδα που παράγουν οι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες επιστρέφονται άμεσα σε εκείνους που κάνουν τους Αγώνες το παγκόσμιο θέαμα που είναι» σημείωσε.  

Ο Κόε δήλωσε επίσης ότι δεν είχε μιλήσει με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, για την απόφαση. «Ελπίζω όμως ότι θα το καλωσορίσουν» είπε, επισημαίνοντας ότι η ΔΟΕ επενδύει επίσης χρήματα στον αθλητισμό. «Ο κόσμος έχει αλλάξει και είναι πραγματικά σημαντικό να δίνουμε χρήματα στους αθλητές, όπου είναι δυνατόν» δήλωσε ο Σεμπάστιαν Κόε. 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Πολιτισμός / Ο Πάπας Λέων αποκάλυψε τις τέσσερις αγαπημένες του ταινίες

Ο Πάπας Λέων θα υποδεχθεί το Σάββατο τη Μόνικα Μπελούτσι, τον Σπάικ Λι και τη Κέιτ Μπλάνσετ, μεταξύ άλλων,  σε μία ειδική ακρόαση για την «εμβάθυνση του διαλόγου με την κινηματογραφική τέχνη»
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιόυις, Παρκ Τσαν-Γουκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Το ερμηνευτικό comeback του σπουδαίου πρωταγωνιστή, η διασκευή του Νοτιοκορεάτη δημιουργού στο «Τσεκούρι» του Γαβρά, το ριμέικ του «Running Man» και μια γιαπωνέζικη έκπληξη για τους φίλους του φανταστικού στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Πολιτισμός / Λουκέτο στο ιστορικό Antico Caffè Greco της Ρώμης μετά από πολυετή δικαστική διαμάχη

Το ιστορικό καφέ, το δεύτερο παλαιότερο της Ιταλίας μετά το Caffè Florian της Βενετίας, υπήρξε σημείο συνάντησης λογοτεχνών, καλλιτεχνών και διανοουμένων για περισσότερο από δυόμισι αιώνες
LIFO NEWSROOM
ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΑΜΑΣΚΟΣ ΣΥΡΙΑ

Πολιτισμός / Συρία: «Διέρρηξαν το εθνικό μουσείο» στη Δαμασκό - Τι φέρεται να άρπαξαν από πτέρυγα που έχει και ελληνιστικά εκθέματα

Τι απαντά η διεύθυνση του μουσείου που «είναι κλειστό για λόγους ασφαλείας» και διαθέτει έργα ανεκτίμητης αξίας από την πλούσια αρχαία και νεώτερη κληρονομιά της Συρίας
LIFO NEWSROOM
ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Πολιτισμός / ΥΠΠΟ: Αναδεικνύοντας τα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Αστυπάλαιας

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανέλαβε την αποκατάσταση και προβολή του Λουτρώνα του Ταλλαρά και των βασιλικών Καρέκλη και Αγίας Βαρβάρας, μνημείων που αποτελούν χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά δείγματα της πρωτοβυζαντινής περιόδου στο νησί
LIFO NEWSROOM